Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

COSCOτώνοντας στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους — Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα - 24ωρη απεργία — ΠΑΜΕ: Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών — ΚΚΕ: Η εργατική τάξη θρηνεί έναν ακόμη νεκρό, αυτή τη φορά στο κάτεργο της COSCO (2 VIDEO)

*

Φάκελος«Εργατικά Ατυχήματα»: Η «ανάπτυξή τους» τσακίζει τις ζωές μας

*

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ COSCO

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα

(VIDEO - ΦΩΤΟ)

Στις 11 π.μ. στην πύλη του ΣΕΜΠΟ στον Πειραιά η απεργιακή συγκέντρωση

Δευτέρα 25/10/2021 - 20:38

Με 24ωρη απεργία από τις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ως τις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης απαντούν οι εργαζόμενοι της COSCO στο νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα που σημειώθηκε με το θάνατο του 45χρονου συνάδελφου τους.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 πρωί της Τρίτης 26 Οκτώβρη στην πύλη του ΣΕΜΠΟ στον Πειραιά, στην οποία θα συμμετέχουν και εργατικά Σωματεία του Πειραιά και άλλοι φορείς.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η εργατική τάξη θρηνεί έναν ακόμη νεκρό στο βωμό του κέρδους, αυτή τη φορά στο κάτεργο της COSCO

Δευτέρα 25/10/2021 - 20:26

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για το νέο εργατικό «ατύχημα» στην COSCO, με έναν εργαζόμενo νεκρό: 

«Η εργατική τάξη θρηνεί έναν ακόμη νεκρό στο βωμό του κέρδους, ένα νέο άνθρωπο που έχασε με φρικτό τρόπο τη ζωή του, αυτή τη φορά στο κάτεργο της COSCO, στο λιμάνι του Πειραιά.

Το τραγικό αυτό γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει τη σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους στο λιμάνι, με τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, την εντατικοποίηση της δουλειάς, την απουσία ακόμη και στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας και υγιεινής, τα οποία δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τα μεγάλα λόγια για τις επενδύσεις και τη μετατροπή του Πειραιά σε διεθνή κόμβο εμπορευμάτων.

Τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες, είναι υπόλογες, γιατί από τη μια μεριά είχαν κάνει σημαία τους την επένδυση της COSCO κι από την άλλη στήριζαν τη μετατροπή του συγκεκριμένου χώρου σε εργασιακό γκέτο. Την ίδια στιγμή η ένταση της εκμετάλλευσης, αλλά και η διάλυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, δίνουν το σήμα στη μεγαλοεργοδοσία να ξεσαλώνει σε βάρος των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νεκρού εργάτη».

902

 

Η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ (Ενωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά) που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά το εργατικό δυστύχημα, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος εγκλωβίστηκε στις ράγες που κινούνται οι γερανογέφυρες, με αποτέλεσμα να περάσει από πάνω του η γερανογέφυρα και να τον κόψει στη μέση.

Από την ώρα του δυστυχήματος σήμανε συναγερμός, στους εργαζόμενους ξεχείλιζε η οργή και ο θυμός. Σταμάτησαν όλες οι εργασίες και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μπροστά στην πύλη του ΣΕΜΠΟ.

Η οργή να γίνει αγωνιστική διεκδίκηση μέτρων προστασίας

Οι εργαζόμενοι παράλληλα με την 24ωρη απεργία ψήφισαν το διεκδικητικό πλαίσιο που απαιτεί:

Να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους για τον τραγικό θάνατο. Και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΝΕΔΕΠ Μάρκος Μπεκρής, υπάρχουν υπεύθυνοι. Είναι η κυβέρνηση και η εργοδοσία που αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, κόντρα βάρδια, χωρίς ξεκούραση, με χρονομέτρηση στη γερανογέφυρα.

Ακόμη διεκδικούν να σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες, μόνιμη σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για να μπορεί να υπάρχει έτσι και οργάνωση της δουλειάς με χρονοδιάγραμμα κλπ. Οι 4αρες πόστες (ομάδες εργασίας αποτελούμενες από 4 άτομα μόνο) από δω και πέρα να είναι 6. Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους κ.ά.

Στο πλευρό των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακόμη βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΕΚ Πειραιά με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Ξουράφη, Σωματεία του Πειραιά όπως ναυτεργάτες και μεταλλεργάτες, Σύλλογοι Γυναικών της περιοχής, Σωματεία Συνταξιούχων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι όπως ο «Τερψηχώρος» και άλλοι φορείς. Ακόμη παραβρέθηκε ο Στέλιος Μπενετάτος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΠΑΜΕ: Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών

  • «Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών», τονίζει το ΠΑΜΕ, εκφράζοντας «τα συλλυπητήρια και την ανείπωτη θλίψη των ταξικών συνδικάτων στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργάτη στο γκέτο της COSCO». 
  • Επίσης, απαιτεί να αποδοθούν ευθύνες για το νέο εργοδοτικό έγκλημα και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
  • Το νέο εργατικό δυστύχημα στην COSCO καταγγέλλουν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας και παράλληλα εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του 45χρονου εργάτη. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.