Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Όχι άλλους COSCOτωμένους εργάτες: Με δυναμική παρέμβαση στο υπουργείο Ναυτιλίας απαίτησαν τα δίκαια αιτήματά τους — Προκλητική άρνηση του υπουργού — Οι εργαζόμενοι της COSCO συνεχίζουν με νέα 24ωρη απεργία τον αγώνα τους, παίρνοντας δύναμη από το μεγάλο συλλαλητήριο (5 VIDEO - Φωτό)

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ COSCO

Συνεχίζουν με νέα 24ωρη απεργία τον αγώνα τους, παίρνοντας δύναμη από το μεγάλο συλλαλητήριο

(VIDEO - ΦΩΤΟ)

Πέμπτη 28/10/2021 - 20:55

Με νέα 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα, οι εργαζόμενοι της COSCO συνεχίζουν τον αγώνα τους, παίρνοντας δύναμη από το μεγάλο παναττικό συλλαλητήριο που έγινε στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων. 

Σε αυτή την σημαντική μάχη που δίνουν για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για να μπορούν να γυρνάνε ζωντανοί στα σπίτια τους, έχουν τη συμπαράσταση της εργατικής τάξης. Με τον αγώνα τους κατάφεραν να σπάσουν την ομερτά των ΜΜΕ και να κάνουν γνωστά τα αιτήματα τους. 

 

Προκλητική άρνηση του υπουργού Ναυτιλίας να πάρει θέση στα δίκαια αιτήματα των απεργών (VIDEO)

Παρασκευή 29/10/2021 - 12:06

Την προκλητική άρνηση του υπουργού Ναυτιλίας να πάρει θέση στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της COSCO εισέπραξε το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό το πρωί, στο πλαίσιο συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, θέλοντας να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, προκλητικά αρνήθηκε να πάρει θέση στο πλαίσιο αιτημάτων για μέτρα προστασίας και ελέγχων, παραπέμποντας στα συναρμόδια υπουργεία.

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, κατά τη συνάντηση ανέπτυξε το πλαίσιο αιτημάτων και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει πολιτική ευθύνη για τη νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατάθεσε η εργοδοσία της COSCO προκειμένου να κηρυχθεί η σημερινή νέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική και ζήτησε την παρέμβαση της κυβέρνησης.


Παράλληλα το Σωματείο επεσήμανε ότι είναι πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης ότι το γεγονός πως δεν υπάρχουν επί της ουσίας ελεγκτικοί μηχανισμοί στο λιμάνι και συνολικά στον Πειραιά, αφού οι Επιθεωρήσεις Εργασίας και το ΚΕΠΕΚ (Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου) έχουν αποδεκατιστεί.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας τονίζοντας ότι οι εργαζόμενο δεν κάνουν πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. 

Οι εργαζόμενοι της COSCO διεκδικούν: 

— Οι ομάδες σε κάθε πόστο να αποτελούνται από 6 εργαζόμενους και όχι από 4. 

Να σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες που εξουθενώνουν τους εργάτες.

Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης.

Να συσταθεί Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους και μέλη του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους. 

902

 

Το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι της COSCO θα κάνουν μηχανοκίνητη πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στις 7 π.μ.θα συγκεντρωθούν στο ΣΕΜΠΟ και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο υπουργείο.

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δημήτρη Δαγκλή, που σκοτώθηκε στο εργοδοτικό έγκλημα στην COSCO. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η αδερφή του αδικοχαμένου εργάτη, η οποία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και με τη διαβεβαίωση ότι η οικογένεια θα στηριχθεί με κάθε τρόπο από το σωματείο.

Ξέρουμε να αγωνιζόμαστε σκληρά και να τιμάμε τους νεκρούς μας με αγώνες, διεμήνυσε ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής, που μίλησε στην συγκέντρωση:

«Όχι άλλος νεκρός για τα κέρδη της COSCO»

«Όχι άλλος νεκρός για τα κέρδη της COSCO» έγραφε το γιγαντοπανό που αναρτήθηκε από τους συγκεντρωμένους στα γραφεία της εταιρείας κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης στο ΣΕΜΠΟ.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργατών

Ξεχωριστή στιγμή του συλλαλητηρίου όταν ανακοινώθηκε ότι έγινε συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ιταλία, από το Σωματείο Λιμενεργατών του Λιβόρνο, καθώς και στην Τουρκία, έξω από τα γραφεία της COSCO στην Κωνσταντινούπολη, από το Συνδικάτο Μεταφορών Τουρκίας Nakliyat-Is.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.