Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΔΥΕ: Μήνυμα ενίσχυσης του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ (6 VIDEO - ΦΩΤΟ)


19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ

Μήνυμα ενίσχυσης του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος - Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

Σάββατο 30/10/2021 - 13:01

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Οκτώβρη, στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» στη Νίκαια, το 19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ, με σύνθημα:

 Δυναμώνουμε την ΕΕΔΥΕ, το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με προβολή βίντεο, ενώ το άνοιγμα των εργασιών έγινε από τον Στέλιο Μπενετάτο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

Παράλληλα έγινε αναφορά στους αγωνιστές που «έφυγαν» και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή:

Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση της Εισήγησης του Εθνικού Συμβουλίου από την Ελπίδα Παντελάκη, γγ της ΕΕΔΥΕ, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε πως «το 19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ πραγματοποιείται σε περίοδο κλιμάκωσης της επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ ενάντια στα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας» (διαβάστε παρακάτω την εισήγηση).

Μετά την εισήγηση ακολούθησε χαιρετισμός από τον Αλέξανδρο Κορωνάκο, εκ μέρους της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ):

Χαιρετισμός από τον Θανάση Παφίλη, γγ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης(ΠΣΕ):

ενώ έγινε ανάγνωση του μηνύματος της Πρέσβειρας της Κούβας, Σέλμις Μαρία Ντομίγκες Κορτίνα:

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι:

Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. 

Στις εργασίες παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΕΓ του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Παπαγεωργίου, της ΟΓΕ με επικεφαλής την πρόεδρο Χριστίνα Σκαλούμπακα, του ΜΑΣ με επικεφαλής τη Βασιλική Νταντή, του ΕΕΤΕ με επικεφαλής τον Στέλιο Σταθέτο, της ΑΣΓΜΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κατηφέ, Ομοσπονδία Γονέων Αττικής με επικεφαλής τη Ρούλα Παφίλη, και μετά παραβρέθηκαν από συνταξιούχους ικα, άνθρωποι άλλους φορείς, γραμμάτων, αθλητισμού, πολιτισμού, πανεπιστημίου. 

Χαιρετιστήρια μηνύματα για τις εργασίες του Συνεδρίου, απέστειλαν ξένα κινήματα (διαβάστε παρακάτω).

Επιπλέον, σε διάλειμμα των εργασιών, αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Στ. Τάσσο κατέθεσε στεφάνι στο χώρο του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Οι εργασίες του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, ενώ το σώμα του Συνεδρίου ενέκρινε ομόφωνα την Εισήγηση, τον απολογισμό δράσης, καθώς και τον προγραμματισμό μέχρι το 20ό Συνέδριο.

Το 19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ εξέλεξε νέο Εθνικό Συμβούλιο, που αποτελείται από  95 μέλη, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο στην πρώτη του Σύνοδο εξέλεξε τη νέα 15μελή Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ

(Βλ. κάτω)

Αποσπάσματα της Εισήγησης του Εθνικού Συμβουλίου

Αναφερόμενη στις διεθνείς εξελίξεις σημείωσε την όξυνση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα για την πρωτοκαθεδρία στο διεθνές ιµπεριαλιστικό σύστηµα, στη στρατηγική «ΝΑΤΟ 2030» που  επιδιώκει να διευρύνει την ακτίνα δράσης της λυκοσυμμαχίας σε όλη την υδρόγειο, στην παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ ώστε να δρα τόσο συμπληρωματικά προς το ΝΑΤΟ όσο και αυτόνομα, στην ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Στάθηκε στις πρόσφατες υπογραφές των επικίνδυνων συμφωνιών με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία και την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας πως καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, αλλά αντιθέτως μετατρέπεται η χώρα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων και βάζει σε κίνδυνο το λαό μας.

Σημείωσε πως «πρέπει να συζητήσουμε με το λαό και τη νεολαία και να αποδομήσουμε την άποψη ότι οι ιμπεριαλιστικές συμφωνίες μετατρέπουν τη χώρα σε "πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας", ν' αναδείξουμε τους κινδύνους που γεννούν για το λαό και τη νεολαία, να εντείνουμε την αντιπαράθεση με το παραμύθι περί "εθνικής ενότητας και ομοψυχίας" που προβάλλει η κυβέρνηση και αναπαράγουν τα άλλα αστικά κόμματα. Να συμβάλουμε στο να κατανοηθεί ευρύτερα ο ταξικός χαρακτήρας των επιλογών του αστικού κράτους, οι οποίες υπηρετούν τα συμφέροντα των οικονομικών ομίλων που κυνηγούν μερίδιο από τη λεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων εναντίον άλλων λαών».

Καταλήγοντας, παρουσίασε το πλούσιο πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα, σημειώνοντας πως «Το 19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει το παραπέρα δυνάμωμα της ΕΕΔΥΕ, του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Επί της ουσίας, αυτό απαιτεί ένα πλατύ και καλά σχεδιασμένο άνοιγμα από όλες τις Επιτροπές Ειρήνης, παίρνοντας υπόψη τις εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις, τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, την Ελληνοαμερικανική και Ελληνογαλλική Συμφωνία, τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό. Να εστιάσουμε στους σχεδιασμούς και στις ευθύνες της αστικής τάξης, της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και των αστικών κομμάτων. Να συμβάλλουμε να κατανοείται καλύτερα η επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής και η αναγκαιότητα του δυναμώματος της πάλης ενάντια σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Να οργανωθεί καλύτερα η δουλειά μας, με στόχο να δυναμώσει και να μαζικοποιηθεί παραπέρα το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα» (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία σε μορφή PDF).

Χαιρετιστήρια μηνύματα από ξένα κινήματα

Χαιρετιστήρια μηνύματα για τις εργασίες του Συνεδρίου, απέστειλαν οι:

  1. Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, Σοκόρρο Γκόμες
  2. Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης  
  3. Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας 
  4. Παλαιστινιακή Επιτροπή για την Ειρήνη και Αλληλεγγύη 
  5. Πορτογαλικό Συμβούλιο Ειρήνης και Συνεργασίας  
  6. Πανινδική Οργάνωση Ειρήνης και Αλληλεγγύης 
  7. Επιτροπή για τη Διεθνή Αλληλεγγύη και πάλη για την Ειρήνη (COSI) – Βενεζουέλα
  8. Επιτροπή Ειρήνης Ιαπωνίας
  9. Νοτιοαφρικανική Πρωτοβουλία Ειρήνης
  10. Βρετανική Συνέλευση Ειρήνης
  11. Εθνικό Συμβούλιο Ειρήνης Συρίας
  12. Συμβούλιο Ειρήνης ΗΠΑ
  13. Οργάνωση Ειρήνης και Αλληλεγγύης της Σρι Λάνκα
  14. Επιτροπή Ειρήνης Βιετνάμ
  15. Ενωση για την προάσπιση της Ειρήνης, Αλληλεγγύης της Δημοκρατίας - Ιράν  
  16. Συμβούλιο Ειρήνης και Αλληλεγγύης Νεπάλ
  17. Συνασπισμός για την απαγόρευση των Βιολογικών Όπλων και των Στρατιωτικών Βιολογικών Εργαστηρίων  
  18. Συμβούλιο Ειρήνης Λιβάνου
  19. Τσέχικη Επιτροπή Ειρήνης 
  20. Συμβούλιο Ειρήνης Μπανγκλαντές

Το πλαίσιο δράσης

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις και της Ελληνογαλλικής συμφωνίας Nα κλείσει η βάση της Σούδας – Nα ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών, να επιστρέψει η ελληνική στρατιωτική μονάδα και οι Πάτριοτ από τη Σαουδική Αραβία, να μην αποσταλούν στρατιωτικές δυνάμεις στο Σαχέλ, στην Αφρική.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • ΟΧΙ στον Ευρωστρατό που ετοιμάζει η ΕΕ.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

*

19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ, στο οποίο έλαβαν μέρος αντιπρόσωποι από Επιτροπές Ειρήνης απ΄ όλη τη χώρα

Εκλέχθηκαν το νέο Εθνικό Συμβούλιο και η Γραμματεία

Το σώμα του Συνεδρίου ενέκρινε ομόφωνα την Εισήγηση, τον απολογισμό δράσης, καθώς και τον προγραμματισμό μέχρι το 20ό Συνέδριο.

Το 19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ εξέλεξε νέο Εθνικό Συμβούλιο, που αποτελείται από τα εξής 95 μέλη:

Αβδή Ελένη, Αγωράστη Γιάννα, Αλεξανδράκης Παύλος, Αλεξανδρόπουλος Αντώνης, Αναγνώστου Γρηγόρης, Αναστασίου Καίτη, Αντανασιώτης Αντώνης, Αραβανής Μάκης, Αστερίου Μενέλαος, Βακάλης Κώστας, Βαρβάκη Βάσω, Βέλης Μπάμπης, Βερετάνος Θάνος, Βολονάκη Ουρανία, Γαλανάκης Γιάννης, Γελαδάς Νίκος, Γεράνιος Θανάσης, Γκαντίδης Γιώργος, Γκιδίκα Ματούλα, Διαμαντάκου Ελένη, Ζαριανόπουλος Σωτήρης, Ζώκας Νίκος, Θάνος Γιώργος, Θεοφίλου Χάρης, Καλιστρατίδης Απόστολος, Καραγιάννης Θοδωρής, Καραμπάς Πέτρος, Καραπάνος Γιώργος, Κατζιώτης Ηλίας, Κηπόπουλος Γιάννης, Κολοκοτρώνης Αντώνης, Κονταργύρης Κώστας, Κορομπόκης Δημήτρης, Κορφιάτης Γιάννης, Κουντούρογλου Γιώργος, Κουρούκλης Γιάννης, Κυριαζή Βίκυ, Κυριαζής Χρύσανθος, Λαμπαδάς Αριστείδης, Λαμπράκης Γιώργος, Λεβέντης Γιάννης, Μαργανέλης Χρήστος, Μάρκου Δέσποινα, Ματζούτσος Νίκος, Μελάς Παναγιώτης, Μηλιώνης Γιώργος, Μιχαήλ Μιχάλης, Μόσχου Μαρία, Μπενετάτος Στέλιος, Μπούκουρης Ανδριανός, Μπράχου Ελένη, Νικολάου Δημήτρης, Οικονομάκος Δημήτρης, Παναγιωτοπούλου Ευγενία, Παντελάκη Ελπίδα, Παπαδομανωλάκης Μανώλης, Παπαδοπούλου Ελένη, Παπακωνσταντίνου Κλεόβουλος, Παπαναστάσης Νίκος, Παπαστεργίου Δήμητρα, Παπουτσή - Μπούκουρη Γεωργία, Πατεράκης Νίκος, Πατίδης Ηλίας, Παφίλη Σωτηρία, Παφίλης Θανάσης, Περδίκης Παντελής, Ποτόλιας Χρήστος, Ρινταρής Φίλιππος, Ρίτσου Ερη, Σαμούρη Αγγελική, Σαριδάκης Μανώλης, Σελέκος Μιχάλης, Σερετάκης Νίκος, Σιέτος Κώστας, Σιώρας Ηλίας, Σκούφας Απόστολος, Σταματέλου Βιβή, Στεφανάκη Ρούλα, Στεφανίδη Μαιρήνη,,Ταναϊνη Μαρία, Τάσσος Σταύρος, Τζίχας Κώστας, Τσαβδαρίδης Ηρακλής,Τσουμένης Λάζαρος, Φακιρίδης Νίκος, Φιλέρης Βαγγέλης, Φιλιππίδης Αρης, Φωτιάδης Μπάμπης,Χαλάτσης Αστέριος, Χαλκιαδάκης Χρήστος, Χαραλαμπίδης Παναγιώτης, Χατζή Αλή - Αλή, Χόλμπα Αντωνία, Χριστοδούλου Γιούλα, Ψαρουδάκη Γεωργία.

Το Εθνικό Συμβούλιο στην πρώτη του σύνοδο εξέλεξε τη νέα 15μελή Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ, με την εξής σύνθεση:

Τάσσος Σταύρος (Πρόεδρος), Παντελάκη Ελπίδα (Γενική Γραμματέας), Ζώκας Νίκος (Αντιπρόεδρος), Λαμπράκης Γιώργος (Αντιπρόεδρος), Αναγνώστου Γρηγόρης (Οργανωτικός Γραμματέας), Σαμούρη Αγγελική (Οικονομικός Υπεύθυνος), Κατζιώτης Ηλίας, Μελάς Παναγιώτης, Μόσχου Μαρία, Μπούκουρης Ανδριανός, Περδίκης Παντελής, Σελέκος Μιχάλης, Σιώρας Ηλίας, Τσαβδαρίδης Ηρακλής, Φιλέρης Βαγγέλης (μέλη).

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.