Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

COSCOτώστρα: Νέα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας των εργαζομένων την ώρα που κηδεύουν τον νεκρό εργάτη — Εργαζόμενοι: Μηχανοκίνητη πορεία προς τα δικαστήρια — ΚΚΕ: Ο αγώνας είναι δίκαιος και ελπιδοφόρος, όσες δικαστικές αποφάσεις κι αν βγάλουν για να τον κηρύξουν παράνομο

*

COSCO

Νέα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας των εργαζομένων την ώρα που κηδεύουν τον νεκρό εργάτη

*

Μηχανοκίνητη πορεία προς τα δικαστήρια όπου θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα της εργοδοσίας

*

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ COSCO

Όσες δικαστικές αποφάσεις κι αν βγάλουν για να τον κηρύξουν "παράνομο", είναι ένας αγώνας δίκαιος κι ελπιδοφόρος

Σάββατο 30/10/2021 - 13:34

Σε ανακοίνωσή του για τον αγώνα των εργαζομένων της COSCO, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής: 

«Έχουν περάσει έξι ολόκληρες μέρες από το δυστύχημα στην COSCO, που είχε σαν αποτέλεσμα έναν νεκρό εργάτη, και δεν έχει αποδοθεί καμία ευθύνη!

Κυβέρνηση και εργοδοσία αρνούνται να ικανοποιήσουν τα αυτονόητα αιτήματα των εργαζομένων, όπως τη σύσταση επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας και την κατάργηση των "κόντρα" ωραρίων, που εξουθενώνουν τους εργάτες.

Ο αγώνας των εργαζομένων της COSCO, που συνεχίζεται παρά την εργοδοτική τρομοκρατία και τις απειλές, παρά την επιστράτευση του αντιδραστικού νομικού οπλοστασίου και των δικαστηρίων, είναι αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης, γιατί φέρνει στο προσκήνιο την έλλειψη ακόμη και στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας κι υγιεινής στους χώρους δουλειάς, την εντατικοποίηση της δουλειάς και την ένταση της εκμετάλλευσης που δυναμώνει στους εργασιακούς χώρους, ως αποτέλεσμα και των πρόσφατων αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν.

Ο αγώνας των εργαζόμενων της COSCO φέρνει επίσης στο προσκήνιο το χαρακτήρα των “λαμπερών επενδύσεων” και της περιβόητης καπιταλιστικής ανάπτυξης που από τη μια συσσωρεύει κέρδη - ρεκόρ για τους ομίλους κι από την άλλη οδηγεί σε εργάτες αναλώσιμους, με τσακισμένα δικαιώματα και συχνά με τσακισμένα κορμιά.

Η επένδυση της COSCO, που διαφημίστηκε από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, δεν είναι όμως το μόνο. Γι αυτό άλλωστε κι αυτός ο αγώνας αποσιωπήθηκε από όλα τα ΜΜΕ - κυβερνητικά και δήθεν "αντιπολιτευόμενα" - απόδειξη της διακομματικής "ομερτά" απέναντι στο εργασιακό γκέτο που διαμορφώθηκε με τη στήριξη όλων των κυβερνήσεων.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν τη στήριξη, συμπαράσταση κι αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών της COSCO».

Όσες δικαστικές αποφάσεις κι αν βγάλουν για να τον κηρύξουν "παράνομο", είναι ένας αγώνας δίκαιος κι ελπιδοφόρος».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.