Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Τι Αλέξης, τι Κυριάκος, ίδιο βάθος έχει ο λάκκος — ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «EAST MED»: Βήμα βαθύτερης εμπλοκής σε επικίνδυνους σχεδιασμούς υπό την εποπτεία των ΗΠΑ — ΚΚΕ: Μέρος της «προίκας» που θα κουβαλήσει ο κ. Μητσοτάκης στις ΗΠΑ, με νέους κινδύνους για τους λαούς


ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «EAST MED»
Βήμα βαθύτερης εμπλοκής σε επικίνδυνους σχεδιασμούς υπό την εποπτεία των ΗΠΑ
Πέμπτη 02/01/2020 - 20:09
Τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς σηματοδοτεί η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «East Med» από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σήμερα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μόνο νέους κινδύνους για τους λαούς φέρνει η συμφωνία για τον αγωγό «East Med»
Πέμπτη 02/01/2020 - 17:41 - Ενημέρωση: Πέμπτη 02/01/2020 - 20:45
«Μόνο νέους κινδύνους για τους λαούς φέρνει η συμφωνία για τον αγωγό "East Med"», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αναλυτικά αναφέρει:
«Η συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου και ενδεχομένως στη συνέχεια της Ιταλίας, με την εποπτεία των ΗΠΑ, για τον αγωγό "East Med", που προορίζεται για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη, υπηρετεί τους ενεργειακούς κολοσσούς και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού μας και των άλλων λαών στην περιοχή.
Οι κυβερνητικές ενέργειες, που γίνονται στο όνομα της αντιμετώπισης των απαράδεκτων διεκδικήσεων της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο, περιπλέκουν περαιτέρω την ήδη τεταμένη κατάσταση που βάζει τη χώρα και το λαό σε μεγάλες περιπέτειες. Εμπλέκουν ακόμα βαθύτερα τη χώρα μας στα ατλαντικά σχέδια μείωσης της ενεργειακής εξάρτησης της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων από το ρωσικό φυσικό αέριο, στον "ενεργειακό πόλεμο" των ΗΠΑ με τη Ρωσία και τη Γερμανία που διεξάγεται στο έδαφος της Ευρώπης. Εμπλέκουν επίσης τη χώρα μας στις αντιπαραθέσεις μεταξύ Ισραήλ - Λιβάνου και Παλαιστινιακής Αρχής για τα κυριαρχικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Επισημαίνουμε, επίσης, πως η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας απαράλλακτα την απαράδεκτη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά σε μια συμφωνία χωρίς να έχει προηγηθεί η ανακήρυξη της ΑΟΖ, κίνηση που εντάσσεται στην πολιτική της προώθησης της συνεκμετάλλευσης μέσω της επιδιαιτησίας της Χάγης.
Δεν πρέπει να περάσει η παραπλανητική επιχείρηση εφησυχασμού της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στον έναν ή τον άλλο ενεργειακό αγωγό, για λογαριασμό μεγάλων οικονομικών ομίλων και γεωστρατηγικών επιδιώξεων, ούτε απέφερε ούτε θα αποφέρει οφέλη για τους εργαζόμενους, όπως απέδειξε και η συμμετοχή στον αγωγό TAP. Ωφελημένοι θα βγουν οι μεγάλοι όμιλοι που θα εμπλακούν στην κατασκευή και στη διαχείριση του αγωγού. Ο λαός, που πληρώνει ήδη πολλά ενεργειακά "χαράτσια", θα συνεχίσει να βιώνει την ενεργειακή φτώχεια, να χρυσοπληρώνει για τις ανάγκες του. Οι κίνδυνοι για το θαλάσσιο περιβάλλον από τις εξορύξεις και τα σχέδια μεταφοράς απασχολούν ήδη τη Δικαιοσύνη σε χώρες όπως το Ισραήλ.
Τα σχήματα που στήνονται με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Κύπρο ή άλλα κράτη, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ και της Γαλλίας, δίνουν έδαφος στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας σε έναν "αγώνα δρόμου" μεγάλων συμφερόντων. Η ενδυνάμωση της παρουσίας των ΗΠΑ στην Αν. Μεσόγειο που προωθείται και με τον αμερικανικό νόμο "East Med Act" τροφοδοτεί τον φαύλο κύκλο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Οι εξελίξεις του προηγούμενου διαστήματος, από την Κύπρο μέχρι τη Λιβύη, είναι διδακτικές για όποιον εξακολουθεί να πιστεύει ότι η σύμπλευση της Ελλάδας με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ μπορεί να αποτελέσει ασπίδα για την προστασία της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, απέναντι στην επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης.
Η συμφωνία για τον αγωγό "East Med" είναι μέρος της "προίκας" που θα κουβαλήσει ο κ. Μητσοτάκης στις ΗΠΑ για τη συνάντηση με τον Τραμπ η οποία οδηγεί σε νέες επικίνδυνες δεσμεύσεις στην υπηρεσία του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού, όπως αποδείχθηκε και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις που μετατρέπει την Ελλάδα σε ορμητήριο πολέμων και σε στρατιωτικό στόχο σε μια ενδεχόμενη γενική στρατιωτική αναμέτρηση στην περιοχή.
Ο λαός χρειάζεται να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα και μαζί με το ΚΚΕ να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που δίνει τα πάντα στο κεφάλαιο, καταργεί δικαιώματα και εμπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να διαμορφώσει τους όρους για να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει και να χρησιμοποιήσει τις ενεργειακές πηγές για τις δικές του ανάγκες».
902

Ο αγωγός «East Med» προχωρά υπό την εποπτεία των ΗΠΑ καθώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα κυρίως των αμερικανικών ενεργειακών μονοπωλίων, γεγονός που επισημάνθηκε στις δηλώσεις που έγιναν μετά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν σταθερά το σχέδιο του συγκεκριμένου αγωγού, πως στηρίζουν την Ελλάδα ως ενεργειακό εταίρο και αναφέρθηκε στο σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου που ετοιμάζει η Ουάσιγκτον στην Αλεξανδρούπολη. Υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ είναι παράγοντας ασφάλειας στην περιοχή και αναφερόμενος στη βασική επιδίωξη της ελληνικής αστικής τάξης δήλωσε πως η Ελλάδα γίνεται κρίσιμος ενεργειακός παίκτης για την τροφοδοσία της Ευρώπης. Πρόσθεσε ότι τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν τη συνάντηση που θα έχει σε λίγα 24ωρα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Επιπλέον, ο Κ. Μητσοτάκης δεν λησμόνησε την προσφορά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που «έτρεξε» τους αμερικανικούς σχεδιασμούς στην περιοχή προς όφελος των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης. Δήλωσε πως «η πολιτική μας πρέπει να έχει συνέχεια».
Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην Τουρκία, δήλωσε πως ο αγωγός «δεν αποτελεί απειλή για κανένα», ότι τα τριμερή σχήματα συνεργασίας «δεν στρέφονται κατά κανενός» και πως «η περιφερειακή συνεργασία είναι ανοιχτή σε όλους υπό την προϋπόθεση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας».
Για «ιστορική συμφωνία» που «αναγνωρίζεται και από τις ΗΠΑ» έκανε λόγο ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ισχυρίστηκε ότι ο αγωγός «θα συμβάλει στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ», δηλαδή στον περιορισμό του ρωσικού εφοδιασμού της Ευρώπης σε φυσικό αέριο που αποτελεί κεντρικό στόχο των ΗΠΑ. Και ο Ν. Αναστασιάδης δήλωσε πως ο αγωγός «δεν στρέφεται εναντίον της όποιας τρίτης χώρας» και πρόσθεσε ότι «όποια χώρα το επιθυμεί είναι καλοδεχούμενη», αρκεί να σέβεται όπως είπε το Διεθνές Δίκαιο, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα των άλλων χωρών.
Ο Μπ. Νετανιάχου δήλωσε πως είναι μια «ιστορική μέρα» για το Ισραήλ, διότι «κάνει πολύ ισχυρή ενεργειακά τη χώρα». Δήλωσε και ο αυτός πως με την τριμερή συνεργασία «δεν πηγαίνουν εναντίον κανενός» και πρόσθεσε πως είναι ευπρόσδεκτη όποια χώρα επιθυμεί να συνεργαστεί ονοματίζοντας την Ιταλία και την Αίγυπτο.
902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.