Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Κυριάκος Τραμπαρίφας: Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα! Θα επεκταθεί η στρατηγική συνεργασία μας με τη μητέρα πατρίδα — ΚΚΕ: Το διάγγελμα-πολεμικό ανακοινωθέν του Τραμπ, η παρουσία - ντεκόρ του Έλληνα πρωθυπουργού και ο πρωταγωνιστικός ρόλος του εγχώριου κεφαλαίου

— Τσούλα πέντε, αγόρι μου! Και βάλε τα δυνατά σου να τον ξεπεράσεις τον Αλέξις!
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΤΡΑΜΠ
Θα επεκταθεί η στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ σύμφωνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη
Τετάρτη 08/01/2020 - 08:52
Την επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, στον στρατιωτικό τομέα και τις επενδύσεις, προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, αυξάνοντας τους κινδύνους για τη χώρα από την όλο και βαθύτερη εμπλοκή στους αμερικανικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.
Τη στόχευση αυτή εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, με την ελληνική πλευρά να κάνει λόγο για
«μία εξαιρετική συνάντηση» και πως «δόθηκε η ευκαιρία να επανεπιβεβαιωθεί το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και να συζητηθούν τρόποι ενίσχυσής τους».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το διάγγελμα Τραμπ είχε στοιχεία πολεμικού ανακοινωθέντος με τεράστιους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής
Τετάρτη 08/01/2020 - 19:25 - Ενημέρωση: Τετάρτη 08/01/2020 - 19:27
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το διάγγελμα του Ντ. Τραμπ αναφέρει: 
«Το σημερινό διάγγελμα του Ντ. Τραμπ είχε στοιχεία πολεμικού ανακοινωθέντος, που δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής.
Το αίτημα για περαιτέρω εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, μαζί με τις κυρώσεις προς το Ιράν, οξύνουν την ήδη τεταμένη κατάσταση, φέρνοντας πιο κοντά τον κίνδυνο μιας γενικευμένης ανάφλεξης.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις φέρουν τεράστια ευθύνη, έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα σε αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, με στρατιωτικές βάσεις απ’ άκρη σε άκρη, που μπορούν να αποτελέσουν πιθανό στόχο αντιποίνων. Η δε απροκάλυπτη στήριξη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στην πολιτική των ΗΠΑ εμπλέκει τον ελληνικό λαό σε μεγάλες περιπέτειες και πρέπει να καταδικαστεί.
Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη για να ακυρωθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ και να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα. Να μη χρησιμοποιηθεί η χώρα μας ως ορμητήριο πολεμικών επεμβάσεων. Να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ΝΑΤΟικές αποστολές».
902
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Επίσημη και πανηγυρική χρεοκοπία της πολιτικής των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου
Τετάρτη 08/01/2020 - 11:14
Σε ανακοίνωση για την συνάντηση στον Λευκό Οίκο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η συνάντηση Τραμπ - Μητσοτάκη ήταν η επίσημη και πανηγυρική χρεοκοπία της πολιτικής των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, ότι η δήθεν προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας περνάει μέσα από τη στήριξη των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών. Ήταν η επίσημη και πανηγυρική χρεοκοπία της τακτικής του εφησυχασμού, που καλλιέργησε τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή της ΝΔ, για τους ισχυρούς τάχα “συμμάχους” που θα αποτελέσουν ασπίδα ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα.
Η παρουσία - ντεκόρ του Έλληνα πρωθυπουργού ενώπιον των πολεμικών απειλών Τραμπ εναντίον του Ιράν είναι ενδεικτική του ρόλου, που επιφυλάσσουν για την Ελλάδα οι ΗΠΑ, εκείνου του ορμητηρίου τους για να υλοποιούν τα σχέδια τους στην ευρύτερη περιοχή.
Την ίδια στιγμή η εκκωφαντική σιωπή -για μια ακόμη φορά- ενός Αμερικάνου προέδρου απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας, δείχνει ότι αυτό που τους νοιάζει είναι να μη διαταραχθεί η συνοχή του ΝΑΤΟ, και μάλιστα σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί και αυξάνουν οι κίνδυνοι πολεμικής εμπλοκής. Αυτή η πολιτική είναι που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη συνδιαχείριση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό την εποπτεία των Αμερικάνων.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, προχώρησαν στη σύναψη της επικίνδυνης “αμυντικής” συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ και την επέκταση των ξένων βάσεων στην Ελλάδα. Αναβάθμισαν τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Προχώρησαν σε ενεργειακές συμφωνίες που κανένα όφελος δεν έχουν για τον ελληνικό λαό και χωρίς την προηγούμενη ανακήρυξη ΑΟΖ. Μοναδικό κριτήριό τους η συμμετοχή και του εγχώριου κεφαλαίου στην μοιρασιά που γίνεται στην περιοχή με την εκμετάλλευση και το αίμα των λαών.
Στην ουσία πρόκειται για μια κοινή εξωτερική πολιτική που σήμερα φανερώνει ακόμη περισσότερο τους τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.
Για αυτό άλλωστε και η κριτική των άλλων κομμάτων στην κυβέρνηση ΝΔ δεν αφορά την ουσία της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με την οποία συμφωνούν, αλλά στο είδος και στην επάρκεια των ανταλλαγμάτων που εξασφάλισε, κάτι που ουσιαστικά ποτέ δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και για κανένα ζήτημα, πολύ περισσότερο για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Οι εξελίξεις είναι πολύ ανησυχητικές και το ΚΚΕ εδώ και καιρό είχε προειδοποιήσει σχετικά, την ώρα που οι ελληνικές κυβερνήσεις κορόιδευαν τον ελληνικό λαό, καθησυχάζοντας για τη στάση των ΗΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα πρωτοστάτησε στο ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Τα πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, οι απειλές εναντίον του Ιράν και ο κίνδυνος γενικευμένης ανάφλεξης, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, το επιβεβαιώνουν .
Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη:
- Για να ακυρωθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ και να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα.
- Για να μην χρησιμοποιηθεί η χώρα μας ως ορμητήριο ή προγεφύρωμα πολεμικών επεμβάσεων. Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
- Για να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το κράτος- τρομοκράτη του Ισραήλ.
- Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και οργανισμούς.»
902

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ», ανέφερε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης «κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε ότι η στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί σε όλους τους τομείς τους οποίους θεωρούμε πρώτης προτεραιότητας, όπως οι επενδύσεις και ο αμυντικός τομέας, καθώς οι δύο χώρες μοιράζονται ένα κοινό όραμα για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους είπε ότι «είχαμε μια επιβεβαίωση των ήδη εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ξεκάθαρες δημόσιες τοποθετήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και μία πολύ καλύτερη κατανόηση και του ίδιου του Προέδρου Τραμπ για τις γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής και πως μπορούμε να είμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος».
Για τα Ελληνοτουρκικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι
«τέθηκαν εμφατικά όλα τα ζητήματα που αφορούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Έγινε ξεκάθαρο στην αμερικανική πλευρά ότι δεν θα δείξουμε καμιά ανοχή σε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».
Συζητήθηκε η συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Κύπρο και η υλοποίηση του αγωγού «East Med» και οι πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν πως
«ρητή υπήρξε η διαβεβαίωση του Αμερικανού Προέδρου για τη συνεχιζόμενη στήριξή του στη στενή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με τους δύο αυτούς εταίρους μας» και πως «οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι κοινός στόχος πρέπει να παραμείνει η διασφάλιση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και ότι πρέπει να συνεργαστούμε για να αποτρέψουμε ή να περιορίσουμε προκλητικές ενέργειες που αυξάνουν την ένταση».
Για τα «F-35», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι ξεκινάει σύντομα η διαπραγμάτευση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα των «F-35», με στόχο την απόκτηση μιας μοίρας αεροσκαφών νέας τεχνολογίας. Αναφέρθηκε πως στόχος είναι, με βάση και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης των «F-16», να προχωρήσει η προμήθεια των «F-35». Αυτό αναμένεται να γίνει με βάση και τις δυνατότητες παραγωγής των «F-35» από το 2024 και μετά.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην απλοποίηση των διαδικασιών για την εξυπηρέτηση των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρηματικών ομίλων, φέροντας το παράδειγμα του Ελληνικού και σημείωσε ότι «ο τομέας της αμυντικής συνεργασίας είναι εξίσου σημαντικός για ΗΠΑ και Ελλάδα».
Έγινε επίσης γνωστό ότι το υπουργείο Παιδείας έχει δρομολογήσει, σε συνεργασία και με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, την προώθηση διμερών προγραμμάτων για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
902, Πηγή: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.