Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Τα αστικά κόμματα πάνε.. Λιβύη και διαγκωνίζονται γαι το ποιο θα φτάσει πρώτο στο ψητό — ΚΚΕ: Η «ιμπεριαλιστική ειρήνη» δεν είναι η ειρήνη των λαών

ΛΙΒΥΗ
Στο Βερολίνο η συνέχιση των παζαριών για το μέλλον της Λιβύης
Πηγή: Associated Press
Τρίτη 14/01/2020 - 21:27 - Ενημέρωση: Τετάρτη 15/01/2020 - 17:28
Στο Βερολίνο, την Κυριακή 19 Γενάρη, θα πραγματοποιηθεί ο νέος κύκλος των σύνθετων και σκληρών παζαριών για την υποτιθέμενη «σταθεροποίηση» της Λιβύης και το ξαναμοίρασμα της ενεργειακής πίτας, όχι μόνο της χώρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση σχετικά με τη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο και τη συζήτηση για τη συμμετοχή της Ελλάδας
Τετάρτη 15/01/2020 - 15:27
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο και τη συζήτηση για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτήν αναφέρει (βλ. στο τέλος): 
«Η Διεθνής Διάσκεψη για τη Λιβύη, στο Βερολίνο, που μοναδικό στόχο έχει να καθοριστεί από τους ιμπεριαλιστές το μέλλον αυτής της χώρας, με βάση τα δικά τους συμφέροντα κι αφού πρώτα την κατέστρεψαν και τη διαμέλισαν, δεν είναι μια διαδικασία επωφελής για το λιβυκό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής.
Είναι ενδεικτικό ότι στη Διάσκεψη αυτή συμμετέχουν ΝΑΤΟικές κι άλλες δυνάμεις που ευθύνονται για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη, τους βομβαρδισμούς και τη διάλυση της χώρας και που σήμερα ανταγωνίζονται και διαπραγματεύονται για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών. Οι δυνάμεις αυτές τάσσονται είτε με την "κυβέρνηση της Τρίπολης" είτε με τον στρατηγό Χαφτάρ είτε παζαρεύουν και με τους δύο ταυτόχρονα.
Η "ιμπεριαλιστική ειρήνη", που συζητούν, δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί προς όφελος των λαών.
Όσον αφορά τη συζήτηση και την αντιπαράθεση για τη συμμετοχή της Ελλάδας ή μη στη Διάσκεψη αποκαλύπτεται:
Πρώτον, ο υπερφίαλος και αβάσιμος ισχυρισμός της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, περί δήθεν "διεθνούς απομόνωσης της Τουρκίας", τη στιγμή που η Τουρκία διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στις εξελίξεις, στο πλαίσιο των σχεδιασμών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, οι οποίοι τουλάχιστον ανέχθηκαν την υπογραφή των απαράδεκτων συμφωνιών της με την κυβέρνηση Σάρατζ για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών.
Δεύτερον, αποκαλύπτεται η βαθιά συμφωνία όλων των άλλων κομμάτων, που διεκδικούν τη συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτή τη Διεθνή Διάσκεψη, με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, αφού άλλωστε αυτό είναι αποκλειστικά και το αντικείμενο της Διάσκεψης.
Αυτή η περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας, που είναι κοινός τόπος όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων, υπηρετεί μόνο τη συμμετοχή τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου στη μοιρασιά της λείας και δεν προσφέρει κανένα όφελος για την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών, αλλά και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».
902

Τη διοργάνωση της Διάσκεψης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση της Λιβύης ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία, η Δημοκρατία του Κονγκό, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Αλγερία και τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος. Πρόσκληση να συμμετάσχουν έχουν λάβει οι επικεφαλής από τη Λιβύη ο δοτός πρωθυπουργός Φαγέζ ας Σάρατζ και ο στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ.
Ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου πρόεδρου για τη Μέση Ανατολή και τις χώρες της Αφρικής, υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ και ο Πρέσβης της Γερμανίας στη Μόσχα Γκέζα Αντρέας φον Γκάιρ συζήτησαν για την προετοιμασία της διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία επισημαίνεται επίσης ότι
«η γερμανική πλευρά ενημερώθηκε αναλυτικά για τα αποτελέσματα των ειρηνευτικών ενδολιβυκών συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν στις 13 Γενάρη στη Μόσχα».
Να σημειωθεί πάντως ότι ο δοτός πρωθυπουργός της Λιβύης είχε στην Κωνσταντινούπολη, όπου έφθασε από τη Μόσχα, συνομιλίες με τον Αμερικανό πρεσβευτή Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, επικαλούμενο ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα.  Ο «υπουργός Εξωτερικών» της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Μοχάμεντ Σιγιάλα δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ότι η αντιπροσωπεία της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπέγραψε τη συμφωνία και εν συνεχεία αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη.
(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Tass»)
902
*
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Διαγωνισμός για τα ζητούμενα του κεφαλαίου
Τετάρτη 15/01/2020 - 11:08
Σε διαγωνισμό για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει πιο αποτελεσματικά τα ζητούμενα του εγχώριου κεφαλαίου, εντός του ευρωατλαντικού πλαισίου, που εμπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, επιδόθηκαν η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Με αφορμή την απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη για τη Λιβύη που θα γίνει την Κυριακή 19 Γενάρη (επάνω), ο ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε «βαριά ευθύνη» στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη «αποτελεί ένα ακόμη πισωγύρισμα για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι
«η Ελλάδα συμμετείχε στην προηγούμενη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη, στο Παλέρμο της Ιταλίας τον Νοέμβρη του 2018 και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο, διά του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα», ενώ πρόσθεσε πως «μάλλον δεν είναι η Τουρκία απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα, αλλά η Ελλάδα απούσα από μια κρίσιμη διαδικασία που πλέον αφορά τα ίδια τα κυριαρχικά της δικαιώματα».
«Το να επιχαίρει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή η Ελλάδα δεν προσεκλήθη σε μια διάσκεψη οι ρίζες της οποίας χρονολογούνται από εποχής του, μας ξεπερνά», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, ο οποίος χθες είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για να συμμετάσχει. 
Ο Στ. Πέτσας κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλογιστεί τις ευθύνες του,
«καθώς τον Ιούνιο του 2015, οπότε η Γερμανία διοργάνωσε την πρώτη συνάντηση υψηλών αξιωματούχων του σχήματος Ρ5+5, που μετεξελίχθηκε στη Διαδικασία του Βερολίνου, αμέλησε έστω να θέσει το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας».
Για «τεράστιες ευθύνες» της κυβέρνησης για την απουσία της Ελλάδας από τη διάσκεψη για τη Λιβύη έκανε λόγο το Κίνημα Αλλαγής. Από κοντά και το ΜέΡΑ25 που ισχυρίστηκε πως το «ναι σε όλα» απομονώνει τη χώρα διεθνώς.
Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στη Διάσκεψη για τη Λιβύη έχουν προσκληθεί οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία, η Δημοκρατία του Κονγκό, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Αλγερία, τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος. Πρόσκληση να συμμετάσχουν έχουν λάβει επίσης ο δοτός πρωθυπουργός Φαγέζ ας Σάρατζ και ο στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ.
902, Πηγή φωτό: Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.