Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Κυριάκος: Είμαστε μπροστά και σε νέες εμβληματικές πρωτοβουλίες υπέρ των συνταξιούχων (ευΣΕΒείς πόθοι) — ΚΚΕ: Κορύφωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης

Του Πέτρου Ζερβού

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ
Έρχεται νέα «εμβληματική» παρέμβαση για το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων
Τετάρτη 22/01/2020 - 17:22
Tη «συστηματική δουλειά» που έγινε αυτό το εξάμηνο από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, η οποία συνέχισε και επέκτεινε τις αντεργατικές παρεμβάσεις των προκατόχων της, επικρότησε ο πρωθυπουργός, ενώ παράλληλα, προανήγγειλε νέες «εμβληματικές» παρεμβάσεις προς όφελος του κεφαλαίου όπως το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπ. Εργασίας
Τετάρτη 22/01/2020 - 18:35 - Ενημέρωση: Τετάρτη 22/01/2020 - 18:54
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αναφέρει:  
«Η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε τυπικό χαρακτήρα, καθώς η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου έχει ήδη αξιολογηθεί, εγκριθεί και επιβραβευτεί από τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, έχει ήδη περάσει με άριστα τις εξετάσεις του ΔΝΤ, της ΕΕ.

Η κυβέρνηση βαθαίνει την επίθεση, αφού διατηρεί και επεκτείνει νόμους και κυβερνητικές διατάξεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που καθορίζουν και παγιώνουν τους μισθούς σε άθλια, χαμηλά επίπεδα, διαμορφώνουν νομοθετικά τον κατώτερο μισθό, δίνουν χώρο και παραπέρα κίνητρα, ώστε να δυναμώνει η εργοδοτική ασυδοσία, περιορίζουν δραστικά τη δυνατότητα επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων με πληθώρα εξαιρέσεων και όρων προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Κι όλα αυτά συνοδεύονται με καταστολή, με μέτρα ευθείας παρέμβασης στο συνδικαλιστικό κίνημα, με τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος.

Το νέο σχέδιο για το Ασφαλιστικό μπορεί κάλλιστα να ονομαστεί νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση, γιατί διατηρεί στην ουσία την κεντρική αρχιτεκτονική του νόμου Κατρούγκαλου, διορθώνοντας μόνο τα όποια νομικά κενά υπήρχαν και τον καθιστούσαν προβληματικό. Αποτελεί κορύφωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, ενσωματώνει όλες τις μέχρι σήμερα ανατροπές σε βάρος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν ότι παραδίδει το Ασφαλιστικό στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών, στον τζόγο και τις τράπεζες.

Μόνη προοπτική για το λαό είναι η πάλη του για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, συλλογικές συμβάσεις με σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές».
902

Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με τους υπουργούς και τα επιτελεία τους για την εξαμηνιαία αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου, ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μαξίμου με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, την υφυπουργό Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου, τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Εργασίας και τους διοικητές των οργανισμών που υπάγονται στο υπουργείο.
«Ξέρω ότι έχει γίνει πολύ συστηματική δουλειά αυτό το εξάμηνο σε πολλά μέτωπα τα οποία είναι απολύτως κρίσιμα για την καθημερινότητα των πολιτών. Νομίζω ότι είμαστε μπροστά και σε νέες εμβληματικές πρωτοβουλίες, με σημαντικότερη την κατάθεση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου εντός των επόμενων εβδομάδων», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «πέραν αυτού, έχουμε πολλά άλλα ζητήματα να συζητήσουμε σχετικά με παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας». 
Ο απολογισμός του υπουργείου Εργασίας για το προηγούμενο εξάμηνο περιλαμβάνει πλήθος αντεργατικών μέτρων που διαιωνίζουν τις ανατροπές που επιβλήθηκαν με τα τρία μνημόνια όπως η δυνατότητα να εξαιρούνται οι επιχειρήσεις από την εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων και ο ασφυκτικός έλεγχος των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία.
Μάλιστα, οι παρεμβάσεις για το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης θα έχουν και συνέχεια, καθώς στις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας για το 2020 συγκαταλέγεται ο «εκσυγχρονισμός» του συνδικαλιστικού πλαισίου. Επίσης, θα δοθεί έμφαση στα προγράμματα επιδότησης των εργοδοτών με τζάμπα εργασία («ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης») και θα γίνει αναδιοργάνωση του θεσμού της Μαθητείας.
Το υπουργείο Εργασίας υπόσχεται ακόμη μια σειρά παρεμβάσεις όπως η ηλεκτρονική έκδοση των συντάξεων, η άμεση έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων και η πρόσβαση των ασφαλισμένων σε ψηφιακές υπηρεσίες, προκειμένου να συσκοτίσει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου το οποίο θα θωρακίσει το νόμο Κατρούγκαλου. Άλλωστε, κάποιες από αυτές τις παρεμβάσεις είναι απαραίτητες για να εφαρμοστεί απρόσκοπτα το νέο ασφαλιστικό σύστημα.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.