Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιντέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιντέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιντέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

One more prime minister made in USA: Είμαστε ο πιο αξιόπιστος και ο πιο προβλέψιμος σύμμαχος των ΗΠΑ — ΚΚΕ: Και αυτή η συνάντηση εγγυάται βαθύτερη εμπλοκή

— Όχι, δε βρέχει, αγόρι μου... Είναι ειδικές για το φτύσιμο!
— Ε, μαζί με τα εξοπλιστικά, τύλιξε και μερικές τέτοιες...
— Έτσι κι αλλιώς τις δίνουμε δώρο.
ΦΛΟΡΙΝΤΑ
Κ. Μητσοτάκης: Είμαστε ο πιο αξιόπιστος και προβλέψιμος σύμμαχος των ΗΠΑ
Τρίτη 07/01/2020 - 09:15
Με τη διαβεβαίωση ότι «η Ελλάδα είναι ο πιο αξιόπιστος και ο πιο προβλέψιμος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις 9 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) στο Λευκό Οίκο και στο επίκεντρο, μεταξύ άλλων, θα είναι τα ενεργειακά ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο και η στρατιωτική συνεργασία με την παροχή νέων βάσεων στην Ουάσιγκτον.

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια
Τρίτη 07/01/2020 - 14:00
Σε σχόλιο για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Όπως και οι προηγούμενες συναντήσεις Ελλήνων πρωθυπουργών με προέδρους των ΗΠΑ, έτσι και η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ ένα αποτέλεσμα μπορεί να έχει: Αφ' ενός τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια που κλιμακώνονται στην ευρύτερη περιοχή, αφ' ετέρου τη συνεχή διάψευση ότι αυτή η πολιτική δήθεν θα προστατεύσει την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».
902

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Φλόριντα όπου τη Δευτέρα μίλησε σε ομογενείς, επανέλαβε την επιδίωξη της ελληνικής αστικής τάξης να διαδραματίσει στην περιοχή κεντρικό ρόλο στην προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων. Ο πρωθυπουργός ανάφερε χαρακτηριστικά πως
«σήμερα σε αυτή την περιοχή του κόσμου, η Ελλάδα είναι ο πιο αξιόπιστος και ο πιο προβλέψιμος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών εντός του ΝΑΤΟ». Ανέφερε ότι με τον Ντ. Τραμπ «θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας, καθώς ξέρετε έχουμε υπογράψει την επικαιροποίηση της αμυντικής συνεργασίας, μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία ενισχύει την παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών και στη Σούδα και στο Στεφανοβίκειο και στην Αλεξανδρούπολη». Πρόσθεσε ότι «η υπογραφή του "East Med", ενός αγωγού ειρήνης μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα το οποίο αποδεικνύει έμπρακτα ότι όλα αυτά τα τριμερή σχήματα δεν είναι λόγια του αέρα».
Για τα Ελληνοτουρκικά δήλωσε ότι «θα έχω την ευκαιρία εκτός από τον Πρόεδρο Τραμπ να συναντήσω και την ηγεσία του Κογκρέσου για να επαναλάβω το δίκαιο των ελληνικών θέσεων». Υποστήριξε πως
«η Τουρκία είναι απελπιστικά απομονωμένη» σε ό,τι αφορά την «απαράδεκτη μη συμφωνία» με την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη.
Ανέφερε ότι «επιδιώκουμε την ειρήνη και την επίλυση των διαφορών μας με βάση το Διεθνές Δίκαιο», αφήνοντας και πάλι ανοιχτό το θέμα της Χάγης. Εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι για να υπάρξει διαπραγμάτευση θα πρέπει να σταματήσει η τουρκική προκλητικότητα, λέγοντας πως
«δεν πρόκειται εμείς να δεχθούμε, εντός εισαγωγικών, να συρθούμε σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων, εκβιαζόμενοι από μία Τουρκία, η οποία δεν μπορεί να συμφωνήσει στο βασικό πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονίας που πρέπει να διέπει δύο χώρες».
Για τη ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του θα την προχωρήσει διότι εφόσον κυρώθηκε είναι «είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολο η συμφωνία αυτή να αλλάξει».
Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου
Στη στρατηγική σχέση Αθήνας - Ουάσιγκτον αναφέρθηκε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου πριν τη συνάντηση του Ντ. Τραμπ με τον Κυρ. Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως η Ελλάδα  
«αποτελεί έναν πυλώνα σταθερότητας που αποτελεί ένα κρίσιμο κομμάτι της ευρύτερης στρατηγικής της Αμερικής για την Ανατολική Μεσόγειο» και πως οι δύο χώρες «συνεργάζονται όχι μόνο ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, αλλά και ως χώρες με κοινές αξίες και κοινά στρατηγικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο».
Έδειξε την ικανοποίηση των ΗΠΑ για την υπογραφή της συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις, που είχε προετοιμάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως 
«η ανανέωση της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας (MDCA) καταδεικνύει την όλο και στενότερη εταιρική σχέση στον τομέα της ασφαλείας μεταξύ των δύο χωρών». Ανέφερε ακόμα πως η Αθήνα μοιράζεται με την Ουάσιγκτον την ίδια προσέγγιση στο θέμα της ασφάλειας που σχετίζεται με την τεχνολογία 5G, δηλαδή στο μπλοκάρισμα της νέας τεχνολογίας που προωθεί η Κίνα.
Για τα Ελληνοτουρκικά έδειξε το δρόμο της διαπραγμάτευσης και της αυτοδιαχείρισης, λέγοντας ότι
«εστιάζουμε στην ενθάρρυνση των βημάτων που κάνει η Ελλάδα και το κοινό συμφέρον μας για να βοηθήσουμε στη διαχείριση των διαφορών με την Τουρκία κατά έναν τρόπο που να μη βλάπτει τη σημαντική συμμαχία μας στο ΝΑΤΟ» και πρόσθεσε πως «προτιμούμε να επικεντρωνόμαστε στα πράγματα που μας ενώνουν και να επιδιώξουμε τα κοινά συμφέροντα που έχουμε στον τομέα της ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αντί να δούμε αν υπάρχουν προκλήσεις».
902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.