Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Καραγκιοζάκις (sic): Λέμε και καμιά 25αριά επικοινωνιακές μπαρουφακιές μπας και δούμε άσπρη ΜΕΡΑ — Μάγδα Φύσσα: Έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης


ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ Μ. ΦΥΣΣΑ
Απαράδεκτη προσπάθεια καπηλείας των αντιφασιστικών συναισθημάτων του λαού
Πέμπτη 16/01/2020 - 23:00 - Ενημέρωση: Πέμπτη 16/01/2020 - 23:14
Επιμένει στην απαράδεκτη προσπάθεια καπηλείας των αντιφασιστικών συναισθημάτων του λαού το ΜΕΡΑ25 με την πρόταση του επικεφαλής του Γ. Βαρουφάκη, να είναι η Μάγδα Φύσσα υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σαν σύμβολο -όπως είπε- ενότητας απέναντι στη διχόνοια και τη μισαλλοδοξία.

Μάγδα Φύσσα: «Πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ την πρόταση, δεν μπορώ να την αποδεχτώ…»
Η Μάγδα Φύσσα απαντά και επίσημα στην επικοινωνιακή πρόταση του Βαρουφάκη, αδειάζοντάς τον ευγενικά..
Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να με προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ.
Αφ’ ενός διότι έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας, αφ’ ετέρου διότι έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική.

Μια πρόταση που στην ουσία αποτελεί προσβολή στη μνήμη του δολοφονημένου Π. Φύσσα και των υπόλοιπων θυμάτων της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, αφού έκανε προσπάθεια να εντάξει τη μάνα του δολοφονημένου στα δικά του επικοινωνιακά και μικροκομματικά παιχνίδια.
Βεβαίως, λίγη ώρα αργότερα, ο Γ. Βαρουφάκης και το κόμμα του πήραν απάντηση από την ίδια τη Μ. Φύσσα, η οποία σε δήλωσή της ανέφερε ότι δεν ήταν ενήμερη για την πρόταση Βαρουφάκη και ότι πληροφορήθηκε γι' αυτήν από τα Μέσα Ενημέρωσης. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να αποδεχτεί την πρόταση, αφενός γιατί έχει αφιερώσει όλες της τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης και αφετέρου επειδή δεν ασχολείται με την πολιτική.
Σε νεότερη ανακοίνωση το ΜΕΡΑ25 αναφέρει πως «το ότι δεν την αποδέχθηκε την τιμά και επιβεβαιώνει ότι οι αγωνιστές δεν αγωνίζονται για τα αξιώματα και, για αυτό, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για ένα συμβολικό αξίωμα όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας». Επιμένοντας, επί της ουσίας, στην απαράδεκτη προσπάθεια καπηλείας.
902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.