Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Προς ΗΠΑκουους επιστολής Πομπέο το ανάγνωσμα — ΚΚΕ: Επιβεβαιώνει την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας — Γιώργος Μαρίνος: Να αποσυρθεί — Παφίλης: Θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας (VIDEO)


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΜΠΕΟ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Με λογική ίσων αποστάσεων ζητά επίλυση των διαφορών Ελλάδας – Τουρκίας
(Κείμενο στο τέλος με Παφίλη Παπαναστάση)
Τρίτη 21/01/2020 - 14:22
Για υποχρέωση επίλυσης των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με ειρηνικό τρόπο κάνει λόγο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Επί της ουσίας, η Ουάσιγκτον, με τη λογική των ίσων αποστάσεων, ζητά ελληνοτουρκικό διάλογο που να οδηγεί στην συνδιαχείριση του ενεργειακού πλούτου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας πλάτες στην τουρκική επιθετικότητα.

ΚΚΕ
Η επιστολή Πομπέο επιβεβαιώνει την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας
Τρίτη 21/01/2020 - 14:51
Σε σχόλιο για την επιστολή του Μάικ Πομπέο προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η επιστολή Πομπέο, που απεστάλη για να στηρίξει την Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις βάσεις, την οποία προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και επικυρώνει η κυβέρνηση της ΝΔ, το μόνο που επιβεβαιώνει είναι την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις στην περιοχή.
Αυτή η επιστολή, όχι μόνο δεν προσφέρεται για υπερφίαλους πανηγυρισμούς, στους οποίους επιδίδεται η κυβέρνηση, αλλά αναπαράγει τη γνωστή στάση “Πόντιου Πιλάτου” που τηρούν οι ΗΠΑ, σε σχέση με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Αυτή η στάση κρύβεται πραγματικά πίσω απ’ τις αναφορές στην “ειρήνη” και την “ασφάλεια” που ως μοναδικό περιεχόμενο έχουν τη συνοχή της ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας.
Οι δε παραλληλισμοί που έκανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, ανάμεσα στην επιστολή Πομπέο και σε άλλη παλιότερη του Κίσσινγκερ απ’ τη δεκαετία του ‘70, μόνο ανησυχία μπορούν να δημιουργήσουν, όταν είναι γνωστός ο βρώμικος ρόλος του Κίσσινγκερ στην προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων σε βάρος του ελληνικού λαού, όπως και του κυπριακού λαού κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αλλά κι άλλων λαών του κόσμου.»
902

Την επιστολή αυτή η κυβέρνηση την εμφανίζει σαν υποστηρικτική των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, που παρουσίασε την επιστολή Πομπέο, ανέφερε πως
«στην επιστολή αυτή, οι ΗΠΑ δεν μιλούν μόνο για την υποχρέωση επίλυσης των διαφορών με ειρηνικά μέσα και για την αποφυγή προκλητικών πράξεων ή διακηρύξεων. Κυρίως τονίζουν, και μάλιστα δυο φορές στην ίδια επιστολή, ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες να στηρίξουν την ευημερία, την ασφάλεια και τη δημοκρατία της Ελλάδας».
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και στη συγκεκριμένη επιστολή οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν πως θέλουν η Ελλάδα να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση των συμφερόντων τους στην περιοχή, εμπλέκοντας τον ελληνικό λαό σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι ΗΠΑ στην επιστολή Πομπέο
«επιπλέον τονίζουν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα ως ηγέτη στην Ευρώπη, ως σύμμαχο-κλειδί και ως κρίσιμο παίκτη στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Είναι σαφές ότι η επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών» και πρόσθεσε ότι «είναι ταυτόχρονα μια αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που βιάστηκαν να απαξιώσουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον πριν από δυο εβδομάδες».
Προϊόν της άριστης συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ είναι και η συμφωνία για την επέκταση των βάσεων (κάτω) που συζητήθηκε σε επιτροπή της Βουλής.
902
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
Γ. Μαρίνος: Το ΚΚΕ απαιτεί να αποσυρθεί, είναι πολύ επικίνδυνη
(Βίντεο επάνω)
 
Τρίτη 21/01/2020 - 11:59 - Ενημέρωση: Τρίτη 21/01/2020 - 19:59
«Είναι πολύ επικίνδυνη για τη χώρα και το λαό και απαιτούμε να αποσυρθεί», τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, για τη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων, που συζητήθηκε σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Την ακύρωση της συμφωνίας ζητούν φορείς και συνδικάτα που ετοιμάζουν νέα κινητοποίηση όταν το νομοσχέδιο θα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο Γιώργος Μαρίνος υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη βρώμικη δουλειά, ανοίγοντας το στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ, αναβάθμισε τη βάση της Σούδας και παραχώρησε βάσεις στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο και στην Αλεξανδρούπολη. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει βήμα παραπέρα, παραχωρώντας όσες βάσεις θέλουν οι ΗΠΑ στις εγκαταστάσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σημείωσε ότι κάνουν την Ελλάδα πολεμικό ορμητήριο και στοχοποιείται ο λαός. Αναφέρθηκε ακόμα στην αποστολή ελληνικής φρεγάτας ως συνοδείας σε γαλλικό αεροπλανοφόρο και στην προετοιμασία αποστολής στρατευμάτων στη Λιβύη και στα Στενά του Ορμούζ, όπως επίσης και πυραύλων «Πάτριοτ» στη Σαουδική Αραβία.
«Τα δίνετε όλα στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς εκτελεστές», τόνισε ο Γ. Μαρίνος και συμπλήρωσε πως ο λαός δεν ξεχνάει τις εγκληματικές ευθύνες ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για τη δικτατορία στην Ελλάδα, το πραξικόπημα στην Κύπρο και την εισβολή και κατοχή. Υπογράμμισε πως έχει χρεοκοπήσει η στρατηγική του «καλού παιδιού» των Αμερικανών και της ΕΕ στο όνομα της αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας. Ανέφερε ότι η Τουρκία με αυτές τις πλάτες γκριζάρει το Αιγαίο και κάνει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θέλουν Ελλάδα και Τουρκία να τα βρουν για να συνδιαχειριστούν το Αιγαίο και για αυτό η κυβέρνηση επανέφερε τη θέση για προσφυγή στη Χάγη και την κάλεσε να πει δημόσια τι θα περιλαμβάνει το συνυποσχετικό με την Τουρκία.
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία
Η κατάπτυστη συμφωνία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Βουλής. Το ΚΚΕ τάχθηκε κατά της συμφωνίας. Υπέρ τάχθηκαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, επιφύλαξη εξέφρασαν ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισε το ΜΕΡΑ25.
Τη χρεοκοπημένη λογική ότι αυτή η συμφωνία είναι υπέρ των κυριαρχικών δικαιωμάτων ανακύκλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Υποστήριξε πως «είναι μία συμφωνία η οποία διασφαλίζει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, με τη διεύρυνση του αμερικανικού αμυντικού αποτυπώματος». Πρόσθεσε ότι «για εμάς η αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη είναι κάτι το εξαιρετικά θετικό» και ότι η κυβέρνηση «δεν έχει διάθεση να καθυστερήσει την επικύρωση αυτής της συμφωνίας», διότι «αυτή η συμφωνία υπηρετεί το εθνικό συμφέρον», υπονοώντας την επιδίωξη της αστικής τάξης να πάρει μέρος στο ενεργειακό παζάρι που γίνεται στην Αν. Μεσόγειο παρέχοντας κάθε διευκόλυνση στις ΗΠΑ.
Η ομιλία του Θανάση Παφίλη
«Το ΚΚΕ σαλπίζει συναγερμό, θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να φύγουν οι βάσεις και να υπάρξει μια άλλη κοινωνία, όχι του πολέμου, αλλά της ειρηνικής συμβίωσης των λαών», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Θανάσης Παφίλης, για την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις, η οποία συζητήθηκε σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Υπογράμμισε πως κοροϊδεύουν και εξαπατούν όταν ονομάζουν «αμυντική» αυτή τη συμφωνία, καθώς η ιστορία των ξένων βάσεων «είναι συνδεδεμένη με πολλαπλά εγκλήματα, με δολοφονίες ολόκληρων λαών, με διάλυση χωρών, με οργάνωση πραξικοπημάτων, με εξαπόλυση βρώμικων πολέμων», γι' αυτό «σε όλη την ανθρωπότητα, όσοι στέκονται όρθιοι, τις ονομάζουν βάσεις του θανάτου».
Ο Θανάσης Παφίλης ξεκαθάρισε πως η μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη αμερικανικοΝΑΤΟική βάση δεν είναι αμυντική πολιτική, ούτε προστατεύει την άμυνα της χώρας. Όπως είπε, σήμερα απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας η «σύμμαχος» στο ΝΑΤΟ Τουρκία, ενώ πρόσθεσε πως ακόμα και φωνές από το αστικό στρατόπεδο λένε πως «σε μια περίπτωση κρίσης είμαστε μόνοι μας».
Παράλληλα, κατέρριψε ένα προς ένα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης της ΝΔ και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πρωτύτερα ότι τάχα η συμφωνία για τις βάσεις θα φέρει «ασφάλεια» στην Ελλάδα. Έτσι, εξήγησε ότι αυτές οι βάσεις εξυπηρετούν το συνολικό επιθετικό σχεδιασμό των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, αλλά και την περικύκλωση της Ρωσίας. Επίσης, θύμισε πως υπάρχουν δηλώσεις από το Ιράν και τη Ρωσία που λένε ότι οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις θα αποτελέσουν στόχο.
Με αφορμή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «απύθμενη υποκρισία», αφού η δική του κυβέρνηση άνοιξε το στρατηγικό διάλογο. Μάλιστα, όπως σημείωσε, οι νέες βάσεις που προβλέπονται σε αυτή τη συμφωνία ήδη λειτουργούν κανονικά. «Στην Αλεξανδρούπολη λειτουργεί, στο Στεφανοβίκειο λειτουργεί, η επέκταση της βάσης της Σούδας στο Μαράθι έγινε. Τα έκανε όλα αυτά και χωρίς καν να τα περάσει από τη Βουλή και τώρα λέει προσωρινό πάγωμα. Για ποιο λόγο, για να αποσπάσουμε μια δήλωση από τις ΗΠΑ;», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως οι ΗΠΑ αυτό που λένε είναι «να τα λύσετε με την Τουρκία, αλλά προσοχή να μη διαταραχθεί η σχέση με το ΝΑΤΟ», γιατί «προωθούν τη συνδιαχείριση του Αιγαίου και θα την κάνουν είτε αν συρθεί σε συμφωνία η Ελλάδα είτε με θερμό επεισόδιο».
Η ομιλία του Νίκου Παπαναστάση
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις, σημείωσε ότι στο προοίμιο της συμφωνίας, η οποία υπογράφηκε για πρώτη φορά το 1990 και έκτοτε ανανεώνεται από τις αστικές κυβερνήσεις, γίνεται λόγος για το δικαίωμα των συμβαλλόμενων χωρών «στην ατομική και συλλογική άμυνα, σχέσεις συνεργασίας και αφοσίωση στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής προόδου».
Όπως επισήμανε προφανώς είναι αυτές ...«οι αρχές» που για παράδειγμα «κάλυψαν τη ρίψη των βομβών στη Γιουγκοσλαβία με 36.000 περίπου αεροπορικές εξόδους, με κάθε έξοδο αεροσκάφους υπογεγραμμένη και εγγεγραμμένη από τον Έλληνα εκπρόσωπο στην ιταλική βάση, κατ' εντολή του τότε υπουργού Εξωτερικών. Θυμάστε ποιος ήταν; Γεώργιος Παπανδρέου λεγόταν».
«Βομβαρδίστηκαν -πρόσθεσε- 200 γιουγκοσλαβικές πόλεις με εκατοντάδες χιλιάδες βόμβες. Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο οι Αμερικανοί σύμμαχοί σας, αυτοί οι δολοφόνοι που συνειδητά σήμερα τους ξεπλένετε, στους ίδιους βομβαρδισμούς έριξαν 36.000 δέσμες βομβών διασποράς, οι οποίες είναι απαγορευμένες από διεθνείς συνθήκες. Την ίδια πρακτική ακολούθησε και ο στρατηγικός σας σύμμαχος, το Ισραήλ, το κράτος-δολοφόνος των Παλαιστινίων, ο τοποτηρητής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Στους βομβαρδισμούς της Γάζας του 2009 χρησιμοποίησαν εναντίον των παλαιστινιακών σφεντόνων και απαγορευμένες βόμβες λευκού φωσφόρου, τις βόμβες του αργού και βασανιστικού θανάτου».
Ανέφερε πως «την ίδια πρακτική βίας και τρομοκρατίας χρησιμοποίησαν σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη και πρόσφατα στο Ιράν. Αυτοί είναι οι αντισυμβαλλόμενοί σας και γνωρίζετε το κάθε τους έγκλημα».
Πρόσθεσε ότι με τη συμφωνία «πέρα από την εγκληματική για το λαό της Κρήτης, της Ελλάδας, διεύρυνση της Σούδας, τους βάζετε πλέον και μέσα στις ελληνικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου αυτοί επιλέξουν. Παραχωρείτε τα πάντα».
Επιπρόσθετα επισήμανε ότι την ώρα που «η τουρκική επιθετικότητα βρίσκεται στην κορύφωσή της, με τα πολεμικά αεροσκάφη τους να προσπαθούν να κάνουν τον εναέριο χώρο του Αιγαίου σουρωτήρι, ας είναι καλά αυτοί που με αυταπάρνηση φυλάνε τις εναέριες Θερμοπύλες», η κυβέρνηση «επιλέγει να στείλει μια συστοιχία αντιπυραυλικού συστήματος "Patriot" στη Σαουδική Αραβία. Από πού την αφαιρέσατε; Τι προστάτευε μέχρι σήμερα; Την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, κάποια νησιά, τα σύνορα της Ελλάδας;», τονίζοντας ότι «σε λίγες μέρες, λοιπόν, αυτή η ομπρέλα προστασίας της Ελλάδας θα φυλάει τα διυλιστήρια της "Aramco" στο Ριάντ».
Αντίστοιχα, κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει από πού θα φύγουν τα στρατεύματα που ετοιμάζεται να θέσει η κυβέρνηση στην υπηρεσία του στρατάρχη Χαφτάρ στη Λιβύη για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση βαφτίζει την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη ως συνεισφορά στο μέλλον του λιβυκού λαού, όταν το 2011 η επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη ίσως είχε άλλη τροπή αν η κυβέρνηση της ΝΔ και τότε δεν παραχωρούσε τη Σούδα προς διευκόλυνση.
902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.