Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Οι ματωμένοι νεοTRUMPούκοι της αστικής τάξης πάνε για νέο γύρο!! ─ Οι ανατριχιαστικές δηλώσεις ενός ανθΗΠΑνθΗΠΑτου ─ «Θα ξαναματώσουμε δίπλα στις ΗΠΑ και στο μέλλον»! ─ Τάδε έφη Ν. Παναγιωτόπουλος, υποδεχόμενος τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ ─ ΚΚΕ: Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας ─ Λουίζα Ράζου: Επικίνδυνο το δόγμα «θα ξαναματώσουν οι Έλληνες φαντάροι για τις ΗΠΑ» (VIDEO)


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
«Θα ξαναματώσουμε δίπλα στις ΗΠΑ και στο μέλλον»!
*
ΛΟΥΙΖΑ ΡΑΖΟΥ
Επικίνδυνο το δόγμα «θα ξαναματώσουν οι Έλληνες φαντάροι για τις ΗΠΑ»
*
Παρασκευή 08/11/2019 - 09:40
Ανατριχίλα προκαλούν όσα είπε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, κηρύσσοντας χτες την έναρξη Συνεδρίου Χερσαίων Δυνάμεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, καλωσορίζοντας τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ που σταθμεύουν στην Ευρώπη, αντιστράτηγο Κρ. Καβόλι.
Συγκεκριμένα, είπε:
«Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των Συμμάχων της. Πάντα στεκόταν στο πλευρό των Συμμάχων της (...) Οικοδομούμε επί των συμμαχιών μας με τους στρατηγικούς μας εταίρους, και κυρίως τη συμμαχία μας με τις ΗΠΑ. Πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον»!

ΚΚΕ
Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας
Παρασκευή 08/11/2019 - 15:03
Απαράδεκτες και προκλητικές χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου ότι «θα ξαναματώσουμε και στο μέλλον δίπλα στις ΗΠΑ».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Μόνο ως απαράδεκτες και προκλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλου, που απευθυνόμενος στον διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, τόνισε πως "πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον"!
Αποδεικνύεται με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο πως η εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης σημαίνει για τον λαό μας, ιδιαίτερα τους φαντάρους και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, να ματώνουν για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Σημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση είναι ικανή να φτάσει μέχρι και στη συμμετοχή σε νέες “Κορέες” και ιμπεριαλιστικές εκστρατείες για να κάνει πράξη το στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, δηλαδή της αναβάθμισης των συμφερόντων των μονοπωλίων της χώρας.
Το κουβάρι της ενεργής συμμετοχής στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση, συνεχίζει να το ξετυλίγει η κυβέρνηση της ΝΔ, ρίχνοντας στη φωτιά τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει, θέλοντας να ξεπεράσει τον πήχη της ελληνικής εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, πήχη που είχε ήδη βάλει πολύ ψηλά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Γι’ αυτό τώρα να δυναμώσει η πάλη:
  • Ενάντια στη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας των ΗΠΑ και της Ελλάδας.
  • Για την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.
  • Για να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας.
  • Για να μη μεταφερθούν στον Άραξο ή άλλου πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.
  • Για να επιστρέψουν εδώ και τώρα όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε αποστολές των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ εκτός συνόρων.
  • Για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τον λαό αφέντη στον τόπο του».
902

Η ανατριχιαστική αυτή αποστροφή είναι σε κάθε περίπτωση ενδεικτική για το μέχρι πού είναι διατεθειμένη να φτάσει η αστική τάξη για τα συμφέροντα και τα κέρδη της, ρίχνοντας το λαό κυριολεκτικά στη φωτιά των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Μια φωτιά την οποία περιέγραψε, άλλωστε, με ζωηρά χρώματα ο ίδιος ο υπουργός, τονίζοντας:
«Το σημερινό διεθνές περιβάλλον χαρακτηρίζεται από μεγάλη αβεβαιότητα και αστάθεια και κατ' επέκταση ραγδαία αύξηση των προκλήσεων ασφαλείας. Σε αυτό το περιβάλλον εύθραυστης σταθερότητας, η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό περιφερειακό ρόλο, τόσο στο πλαίσιο συμμετοχής της στους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς (βλ. ΝΑΤΟ) όσο και στις διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες που έχει δρομολογήσει», όλες με τις ευλογίες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, για εδραίωση της παρουσίας τους σε Ανατ. Μεσόγειο, Βαλκάνια, Μαύρη Θάλασσα, σε κόντρα με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, και τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε ρόλο ΕυρωΝΑΤΟικού χωροφύλακα, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για το λαό.
Και οπωσδήποτε αυξημένα κόστη, πακτωλό χρημάτων από το υστέρημα του λαού που ξοδεύεται και θα συνεχίσει να ξοδεύεται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, αφού όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός τον υψηλόβαθμο Αμερικανό:
«Κάποιες στιγμές χρειάστηκε να ξοδέψουμε περισσότερα απ' όσα μπορούσαμε να διαθέσουμε, με σκοπό να μπορέσουμε να διατηρήσουμε ισχυρή στρατιωτική παρουσία. Ωστόσο, το έχουμε κάνει και θα το επαναλάβουμε και στο μέλλον εάν χρειαστεί»...
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.