Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια από την Κούβα

«Πατρίδα είναι η ανθρωπότητα και θα υπερασπιζόμαστε πάντα το δίκιο των λαών» (Μπρούνο Ροδρίγες Παρίγια, υπουργός Εξωτερικών της Κούβας) ─ «Κάτω τα χέρια από την Κούβα, Οι λαοί συνεχίζουμε τον αγώνα» ─ Αντιιμπεριαλιστική Συνάντηση στην Αβάνα, 1-3 Νοέμβρη 2019
«Κάτω τα χέρια από την Κούβα» ─ Συμμετοχή και  παρέμβαση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ σε Αντιιμπεριαλιστική Συνάντηση στην Αβάνα
Δευτέρα 04/11/2019 - 20:08
Στην Αβάνα της Κούβας πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 1-3 Νοέμβρη μεγάλη συνάντηση αλληλεγγύης με τη συμμετοχή άνω των 1.200 αντιπροσώπων 789 κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων από 86 χώρες του κόσμου.

Το ΚΚΕ εκπροσωπήθηκε με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Λουκά Αναστασόπουλο, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ και Νίκο Σερετάκη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, που μετέφεραν την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών στην Κούβα και όλους τους αγωνιζόμενους λαούς του κόσμου ενάντια στον ιμπεριαλισμό.
Η «Συνάντηση αντιιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης, για την δημοκρατία και τον αγώνα ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό,» που διοργανώθηκε από το Κουβανικό Ινστιτούτο της Φιλίας των Λαών (ICAP), είχε σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Κούβα.
Οι λαοί συνεχίζουν τον αγώνα τους». Τις εργασίες άνοιξε ο σημερινός πρόεδρος του ΙCAP Φερνάντο Γκονζάλες Γιορτ, που έγινε γνωστός ως ένας από 5 Κουβανούς ήρωες που απελευθερώθηκαν το 2015 μετά από 16 χρόνια άδικης φυλάκισης στις ΗΠΑ, υπόθεση που ξεσήκωσε για χρόνια ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης και στη χώρα μας με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με συζητήσεις σε ενότητες και στην ολομέλεια παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντιάς Κανέλ, ο Ραούλ Κάστρο, πρώτος γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, ο υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, άλλα στελέχη του Κόμματος, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο πρόεδρος του Αγίου Βικεντίου και των Γρεναδίνων Ράλφ Γκονζάλες, ο πρώην πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Σαλβαδόρ Σάντσες Κερέν, η κόρη του Λούσιους Γουόκερ, ιδρυτή της οργάνωσης «Πάστορες για την ειρήνη» (χρόνια δράση αλληλεγγύης στην Κούβα), Γκέιλ και πολλοί ακόμα.
Η συνάντηση επιβεβαίωσε τη στήριξη της Κούβας, την καταδίκη του αποκλεισμού των ΗΠΑ ενάντια στο νησί της Επανάστασης, την απαίτηση να σταματήσουν όλες οι κυρώσεις που το τελευταίο διάστημα αυξάνει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ και να επιστραφεί η βάση του Γκουαντάναμο που έχει καταληφθεί για χρόνια. Αυτές τις μέρες 6-7 Νοέμβρη η κυβέρνηση της Κούβας πρόκειται να φέρει στην Ολομέλεια του ΟΗΕ το ψήφισμα άρσης του αποκλεισμού από τις ΗΠΑ, ψήφισμα που συναντά κάθε χρόνο τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των χώρων, εκτός των ΗΠΑ και κάποιων λιγοστών συμμάχων της (με την ΕΕ να διαφοροποιείται τα τελευταία χρόνια για τις δικές της σκοπιμότητες μη σταματώντας βεβαίως και αυτή την επίθεση στις κατακτήσεις του σοσιαλισμού στην Κούβα).
Στη Διακήρυξη που εγκρίθηκε σημειώνεται επίσης η αλληλεγγύη στη Βενεζουέλα που αντιμετωπίζει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα καθώς και στους λαούς και τα κινήματα άλλων χωρών όπως της Βολιβίας, της Χιλής, της Κολομβίας, της Βραζιλίας, του Εκουαδόρ, της Νικαράγουας, του Πουέρτο Ρίκο, της Παλαιστίνης, της Δυτικής Σαχάρας κλπ.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.