Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Το τραμπούκικο ΝεοΔεινοκρατικό κράτος των γκοτζαμάνηδων είναι εδώ ενωμένο δυνατό ─ Απρόκλητη και βίαιη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές στη διάρκεια κινητοποίησης κατά τη Σύνοδο των Πρυτάνεων ─ 4 τραυματίες φοιτητές, μέλη της ΚΝΕ ─ ΚΝΕ: Καμία αναμονή! Κανένας φόβος! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! ─ ΠΑΜΕ: Ο αγώνας των φοιτητών είναι αγώνας της εργατικής τάξης (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Απρόκλητη και βίαιη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές στη διάρκεια κινητοποίησης στη Σύνοδο των Πρυτάνεων
Παρασκευή 29/11/2019 - 13:05 - Ενημέρωση: Παρασκευή 29/11/2019 - 17:32
Την απρόκλητη και άκρως βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων δέχθηκαν οι φοιτητές που πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο Καβούρι, όπου διεξάγεται η Σύνοδος των Πρυτάνεων των ΑΕΙ.
Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν από το πρωί στο σημείο, μετά από απόφαση των γενικών συνελεύσεων των Συλλόγων τους, αλλά και του χθεσινού συντονισμού τους, που έγινε μετά το νέο φοιτητικό συλλαλητήριο.
Στόχος τους ήταν να εισέλθουν στο χώρο της Συνόδου, ώστε να καταθέσουν τα ψηφίσματα των Συλλόγων τους στους πρυτάνεις των Ιδρυμάτων.
Τη στιγμή που οι φοιτητές πορεύονταν προς το χώρο του ξενοδοχείου όπου γίνεται η Σύνοδος, δυνάμεις των ΜΑΤ τους επιτέθηκαν απρόκλητα με χημικά και γκλομπ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων φοιτητών-μελών της ΚΝΕ, τρεις εκ των οποίων, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
Την βίαιη καταστολή της φοιτητικής κινητοποίησης στη Σύνοδο των Πρυτάνεων κατήγγειλε με δήλωση της η Μυρτώ Καλτικοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής:
Παρά τη βίαιη καταστολή, οι φοιτητές παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο χώρο φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των φοιτητών η πάλη θα τη σπάσει», «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία», «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χτυπούν τους φοιτητές και δίνουνε το άσυλο στις πολυεθνικές».
Να σημειωθεί πως μετά την αστυνομική επίθεση, αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ κατέβηκε στο χώρο και συνομίλησε με τους φοιτητές, χωρίς όμως να καταδικάσει τη βίαιη καταστολή της κινητοποίησης.
Οι φοιτητές απαιτούν να πάρει θέση η Σύνοδος ενάντια στο νόμο-πλαίσιο της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, να πάρει απόφαση υπεράσπισης του ασύλου και καταδίκης της καταστολής, μέτρα για τη στήριξη της φοιτητικής μέριμνας, να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα για μετεγγραφές και να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση των ΑΕΙ στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
Την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, καταδικάζει με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ και το ΠΑΜΕ (ακολουθούν).
902
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον φοιτητών και τη στάση των πρυτάνεων
Παρασκευή 29/11/2019 - 14:29
Ανακοίνωση - καταγγελία για την επίθεση των ΜΑΤ στη διαμαρτυρία Φοιτητικών Συλλόγων στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Καβούρι, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. Στην ανακοίνωση τονίζεται: 
«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον φοιτητών, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας Φοιτητικών Συλλόγων στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Καβούρι, με συνέπεια τον τραυματισμό 4 φοιτητών, μελών της ΚΝΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει τον αυταρχισμό θέλοντας να επιβάλει "σιγή νεκροταφείου", προκειμένου να σαρώσει ό,τι δικαίωμα έχει απομείνει στο λαό και τη νεολαία, να περάσει το νομοσχέδιο που διαμορφώνει ένα ακόμα πιο ακριβό εκπαιδευτικό σύστημα για τις λαϊκές οικογένειες. Η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με την καταστολή. Αυτό επιβεβαιώνεται με όλες τις κυβερνήσεις.
Είναι απολύτως καταδικαστέα η στάση των πρυτάνεων, που αντί να ακούσουν τους φοιτητές και τους Συλλόγους τους, τα προβλήματά τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις σπουδές τους λόγω της υποχρηματοδότησης και των τεράστιων ελλείψεων, τις διεκδικήσεις τους, καλούν αστυνομικές δυνάμεις, στήνουν κλούβες, προχωρούν σε λοκ άουτ σχολών!
Καμία αναμονή! Κανένας φόβος! Ο αγώνας των φοιτητών μπορεί να δυναμώσει ακόμα περισσότερο με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων φοιτητών στις μαζικές, συλλογικές διαδικασίες και τις κινητοποιήσεις, στη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων τους στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».
902
ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει τη βία και καταστολή ενάντια στους φοιτητές
Παρασκευή 29/11/2019 - 16:13 - Ενημέρωση: Παρασκευή 29/11/2019 - 17:32
Την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει το τροπάρι «νόμος και τάξη» και χτύπησε με τα ΜΑΤ την διαδήλωση των φοιτητικών συλλόγων στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Καβούρι με αποτέλεσμα φοιτητές να πάνε στο νοσοκομείο καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.
Στην ανακοίνωση του σημειώνει:
«Επιδιώκουν με το να σπείρουν το φόβο, την τρομοκρατία, να μην σηκώνεται καμιά φωνή αντίστασης. Να μην οργανώνεται κανένας αγώνας. Για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική και στον τομέα της εκπαίδευσης που αυτό θα σημάνει ότι η εργατική λαϊκή οικογένεια θα βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώνει πανάκριβα την εκπαίδευση.
Θέλουν να τρομοκρατήσουν ιδιαίτερα τη νεολαία, για να μάθει να αποδέχεται τα πάντα χωρίς ίχνος φωνής αντίστασης και διεκδίκησης.
Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση των πρυτάνεων που αντί να συνταχθούν με τους αγωνιζόμενους φοιτητές και να απαιτήσουν να χρηματοδοτηθούν τα ιδρύματα ζήτησαν την επέμβαση των ΜΑΤ.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους φοιτητές και την νεολαία. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.