Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

ΣΥΡΙΖΟΝΟΥΔΟΥ-ΠΑΣΟΚΟΚΙΝΑΛ: Τα ατιμούλικα, οι ψεύτες, οι κλέφτες κι οι αστυνόμοι ή Η ασυλία των τραπεζιτών, το άσυλο του ανίατου καπιταλισμού και οι εγκλωβισμένοι λαοί της ΕΕ ─ ΚΚΕ: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνουν το μεγάλο έγκλημα

─Ατιμούουουουούλικο!
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Εγκλωβισμό ανθρώπων στην Ελλάδα για χρόνια «βλέπει» ο πρωθυπουργός
Παρασκευή 22/11/2019 - 14:34
Στη λογική της περισσότερης καταστολής στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει ανθρώπους στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση της πρόεδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σχόλιο για την αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή σχετικά με τη διαφθορά
Παρασκευή 22/11/2019 - 15:21
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την αντιπαράθεση Κυρ. Μητσοτάκη - Αλ. Τσίπρα στη Βουλή σχετικά με τη διαφθορά, αναφέρει:  
«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που κοκορομαχούν στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, είναι οι ίδιοι που αρνούνται πεισματικά την πρόταση του ΚΚΕ για την επιτέλους κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να ισχύει ό,τι και για τους απλούς πολίτες. Είναι επίσης οι ίδιοι, που στις αναθεωρήσεις του Ποινικού Κώδικα, μια με ΝΔ και μια με ΣΥΡΙΖΑ, ενσωμάτωσαν διατάξεις που αντικειμενικά διευκολύνουν το μεγάλο έγκλημα.
Η ΝΔ φρόντισε να επεκτείνει την "προστασία" σε όσους εμπλέκονται στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, περιορίζοντας το χρόνο δέσμευσης των περιουσιακών τους στοιχείων και στους τραπεζίτες, προβλέποντας να έχουν μόνο οι ίδιοι τη δυνατότητα να ασκηθεί ποινική δίωξη σε στελέχη τους που εμπλέκονται σε υποθέσεις απιστίας.
Ο δε ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση φρόντισε να μετατρέψει από κακούργημα σε πλημμέλημα τις περιπτώσεις κατάχρησης δημοσίου χρήματος, μειώνοντας προκλητικά τις ποινές».
902

Υπεραμύνθηκε της πολιτικής των κλειστών κέντρων-φυλακών στα νησιά, ανέφερε ότι
«η Ελλάδα έχει τις αντοχές της, αλλά δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», πως «ο Έβρος θα κλείσει» και ότι «θα γίνουν σημαντικές επιστροφές», παραδεχόμενος ωστόσο ότι «δεν θα λύσουμε όλο το πρόβλημα».
Εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ότι για χρόνια θα διαρκέσει ο εγκλωβισμός χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα –όσο διαρκεί και η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας– διότι όπως είπε
«αυτή η κρίση έχει έρθει για να μείνει. Η Ευρώπη θα εξακολουθεί να αποτελεί μαγνήτη. Γι’ αυτό και καλείται να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα, αλλά και να μοιραστεί με δίκαιο τρόπο τους πολίτες που θα απολαύσουν το δικαίωμα να μείνουν στην ήπειρο».
Κάλεσε την Άγκυρα να τηρεί τη συμφωνία με την ΕΕ, λέγοντας ότι
«η Τουρκία πρέπει να πιεστεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις από την κοινή δήλωση. Αυτό σημαίνει υποχρεώσεις και για την Ελλάδα και για την Τουρκία».
Η Φώφη Γεννηματά κινήθηκε στην ίδια λογική, λέγοντας πως
«θα τονίσουμε για ακόμη μια φορά ότι όση ανάγκη υπάρχει για χώρους κράτησης, άλλη τόση υπάρχει και για επιτάχυνση των διαδικασιών για επιστροφές όσων απορρίπτονται. Γι' αυτό όμως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη».
Η... κανονικότητα των τσακωμών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Την... κανονικότητα των τσακωμών, διακομματικού τύπου, στη Βουλή «τίμησαν» για μια ακόμη φορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας τη διαφθορά σαν πεδίο αντιπαράθεσης που βολεύει και τα δύο κόμματα αφού αφήνει εκτός κάδρου τη σύμπλευση στα κρίσιμα ζητήματα.
Αφορμή Ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ζητήματα της ασυλίας στελεχών τραπεζών και την αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων κατηγορούμενων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η ΝΔ θέλει να «καθαρίσει» όσους δεν είχαν την προστασία της διότι δεν ήταν στα κυβερνητικά έδρανα και πως κάνει δώρο την ασυλία στους τραπεζίτες και έκανε λόγο για μπαχαλάκηδες με κουστούμια.
Για μια ακόμα φορά απέδωσε την αιτία της καπιταλιστικής κρίσης τόσο στο σύστημα αλλά στα φαινόμενα διαφθοράς.
Αναφερόμενος στο άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών είπε πως η ΝΔ δεν θέλει να ενταχθεί στο άρθρο μια ερμηνευτική δήλωση του προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ διότι θέλει να «καθαρίσει τυχόν ποινικές ευθύνες στελεχών της».
Πάντως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ τάσσονται υπέρ της διατήρησης του άρθρου 86 και απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ για την πλήρη κατάργησή του και όχι μόνο της αποσβεστικής ημερομηνίας.
Επίσης δεν έλειψαν και οι χαρακτηρισμοί περί ψευτών και δειλών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στο δόγμα «νόμος και τάξη», λέγοντας πως «ο νόμος θα εφαρμόζεται για όλους μπαχαλάκηδες και των λευκών κολάρων και των Πανεπιστημίων».
Για την ερμηνευτική δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο 86 του Συντάγματος έκανε λόγο για «φτηνό πυροτέχνημα» και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να υπάρξει «αναδρομική εφαρμογή» ποινικού νόμου.
Για τη δίωξη στελεχών των τραπεζών μόνο κατ' έγκλιση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ισχυρίστηκε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπήρχε ακινησία σε τυχόν ρύθμιση οφειλών, ενώ για τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για υποθέσεις μαύρου χρήματος είπε ότι θα πρέπει να διαρκεί όσο και το 18μηνο της προφυλάκισης.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.