Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Ζωτικές αγορές - Ζωτικοί φόνοι

(Σχέδιο: Τάκης Βαρελάς)
«Όταν μιλάνε για ζωτικές αγορές, μιλάνε για ζωτικούς φόνους»
Του Τάκη Βαρελά
Ζωγράφος, γ.γ. του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος

Σάββατο 19/10/2019 - 11:19 - Ενημέρωση: Κυριακή 20/10/2019 - 07:35
Προγραμματισμένο και καλοστημένο έγκλημα η επίθεση της Τουρκίας στη Συρία με θύματα το λαό και χωρίς διακρίσεις.
Άμαχοι, μικρά παιδιά, χιλιάδες πρόσφυγες φεύγουν για να σωθούν με ένα ανελέητο σφυροκόπημα στη ζωή που δεν έχει τελειωμό!
Επίκαιρος ο στίχος του Μ. Μπρέχτ: «Όταν μιλάνε για ζωτικές αγορές, μιλάνε για ζωτικούς φόνους».
Ναι! Μιλάμε για φόνους που το χέρι που οπλίζει φονιάδες, έχει όνομα και λέγεται κεφάλαιο.
Διαμελίζει κράτη, λαούς, οικογένειες, παιδιά, ένα απέραντο σφαγείο οι ακτές της Μεσογείου η Μέση Ανατολή και ο Περσικός Κόλπος.
20 χρόνια τώρα οι ΗΠΑ και ο πολεμικός της βραχίονας το ΝΑΤΟ, αγκαλιά με την ΕΕ, τις μεγάλες Ευρωπαϊκές Χώρες την Γερμανία, τη Γαλλία, την Αγγλία και πότε με την συμμετοχή και την ανοχή της Ρωσίας και της Κίνας αιματοκυλίζουν όλους τους λαούς της περιοχής.
Η Μεσόγειος αποτελεί κομβικό σημείο των αγορών σήμερα. Ο έλεγχος των ενεργειακών δρόμων και εν τέλει ο έλεγχος τον αγορών, ξεπερνά κάθε πολιτική συναίνεση και ο πόλεμος είναι φυσική συνέχεια για τους καπιταλιστές με θύματα πρώτα τους λαούς.
Η κυνικότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, δεν έχει προηγούμενο στην επίθεση της Τουρκίας στη Συρία. Πρόκληση και ανηθικότητα προς τη ζωή είναι ο τίτλος της επίθεσης «Πηγή Ειρήνης»!
Καμία καταδίκη της επίθεσης στη Συρία από την ελληνική κυβέρνηση.
Είναι «μέγα λάθος της Τουρκίας η επίθεση στη Συρία», ανέφερε ο κ. Δένδιας, αλλά για καταδίκη κουβέντα!
Και πώς να καταδικάσει η ελληνική κυβέρνηση την επίθεση στη Συρία, όταν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή είναι χωμένη μέχρι τα μπούνια στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ;
Πώς να καταδικάσει την επέμβαση, ότι η Ελλάδα είναι αρωγός και τροφοδότης των πολεμικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή;
Πώς να καταδικάσει και να πάρει μέτρα ενάντια στην σφαγή όταν είναι νωπή ακόμη η υπογραφή της, στην νέα Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ;
Υπογραφή που θέτει όλη την επικράτεια της χώρας στη διάθεση των ΗΠΑ, σε πολεμική εμπλοκή!
Ο ποταμός του αίματος, της προσφυγιάς, των μεταναστών του πολέμου, πέρασε και περνά σήμερα από πολλές χώρες.
Θυμηθείτε την Αραβική Άνοιξη: Τυνησία, Αλγερία, Αίγυπτος, Ιράκ, Υεμένη, Παλαιστίνη, Λίβανος, Συρία… και έπεται συνέχεια.
Θυμηθείτε τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
Πόλεμος εν σειρά που έχει τις πηγές του, στην βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης των ανθρώπων, στην εκμετάλλευση, όπου γης, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και πάντα εκεί θα βρίσκονται τα γεράκια και οι γύπες της πλουτοκρατίας να αρπάζουν, πλούτο και ανθρώπους.
Εξαπατούν λαούς, μισθώνουν τρομοκράτες, πουλάνε όπλα, σπέρνουν διχόνοια, ανάβουν φωτιές εμφυλίων, πουλάνε όπλα και τι δεν κάνουν!
Στήνουν εμπόριο προσφύγων, πουλάνε προστασία, φτιάχνουν επ' αμοιβή γκέτο μεταναστών, μισθώνουν πλοία για να μεταφέρουν μετανάστες και τα βουλιάζουν πνίγοντας τους στα νερά της Μεσογείου.
Πολεμικό γαϊτανάκι η Μεσόγειος, που πάνω δεμένοι οι λαοί της από άκρη σε άκρη, με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να σπέρνουν το θάνατο, το φόβο, και τον τρόμο για να υποτάξουν κάθε ελεύθερη φωνή.
Απέναντι σε αυτό μακελειό, δεν έχουμε κανένα άλλο δρόμο, παρά να υψώσουμε ανάστημα.
Να βγάλουμε φραγή στον πόλεμο και στα σχέδια υποταγής λαών και ανθρώπων.
Να ανοίξουμε ένα δυνατό μέτωπο απαγκίστρωσης από τα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Να καταγγείλουμε την επίθεση της Τουρκίας στο Συριακό λαό.
Να διώξουμε τις αμερικάνικες βάσεις των ΗΠΑ, που αποτελούν ορμητήριο πολέμου και παράλληλα στόχο πολεμικών επιχειρήσεων σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης!
Κάθε άνθρωπος που αισθάνεται άνθρωπος, οφείλει να συνταχθεί στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, των εργατικών συνδικάτων, της ΕΕΔΥΕ, των Φοιτητικών Συλλόγων, της ΟΓΕ, της ΕΕΔΑ, του ΕΕΤΕ. Από την δύναμη του εξαρτάται αν τα κανόνια θα σωπάσουν ή θα στοχεύσουν
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.