Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

ΚΚΕ - PCV: Επιβεβαιώνονται οι συντροφικές σχέσεις των δύο κομμάτων ─ Δημήτρης Κουτσούμπας: Σταθερά στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας ─ Όσκαρ Φιγκέρα: Στην χώρα μας ο καπιταλισμός είναι σε κρίση και δεν οικοδομείται σοσιαλισμός

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας Ο. Φιγκέρα
Σάββατο 19/10/2019 - 15:18 - Ενημέρωση: Σάββατο 19/10/2019 - 15:26
Σε θερμό συντροφικό κλίμα, στο περιθώριο της 21ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, στο συνεδριακό χώρο στα περίχωρα της Σμύρνης, έγινε το Σάββατο διμερής συνάντηση αντιπροσωπειών του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ και του ΚΚ Βενεζουέλας, με επικεφαλής τον Όσκαρ Φιγκέρα, ΓΓ της ΚΕ.
Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Άρης Ευαγγελίδης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ και ο Έκτορ Ροντρίγκες μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας.
Στην συνάντηση υπήρξε αλληλοενημέρωση για την κατάσταση στις δύο χώρες και την πάλη που αναπτύσσουν τα δύο κόμματα και για την εξέλιξη της διεθνούς καπιταλιστικής οικονομίας και τους ανταγωνισμούς που οξύνονται σε όλες τις περιοχές.
Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε την σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς τον λαό και το ΚΚ Βενεζουέλας ενάντια στην πολύπλευρη επίθεση του ιμπεριαλισμού που δέχεται η χώρα και αναφέρθηκε στην καταγγελία της απόφασης της κυβέρνησης της ΝΔ που από τις πρώτες πράξεις της ήταν να αναγνωρίσει ως πρόεδρο της Βενεζουέλας τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ και της ΕΕ, Χουάν Γκουαϊδό, τόσο με παράσταση διαμαρτυρίας όσο με παρεμβάσεις στην Βουλή και την Ευρωβουλή.
Στην αναλυτική συζήτηση που έγινε επιβεβαιώθηκαν οι συντροφικές σχέσεις των δύο κομμάτων.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την σταθερή του αλληλεγγύη του και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει το κόμμα του ενάντια στην ιμπεριαλιστική παρέμβαση και στην δράση του για την ανάπτυξη του Λαϊκού Μετώπου Εργατών, Αγροτών και Κοινοτήτων (σ.σ περιλαμβάνει τους ιθαγένικους πληθυσμούς στην χώρα) ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση που κυριαρχεί στην Βενεζουέλα. Υπογράμμισε ότι στην χώρα του είναι σε κρίση ο καπιταλισμός και δεν οικοδομείται σοσιαλισμός.
  • Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας προσκάλεσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας Όσκαρ Φιγκέρα να επισκεφτεί την Ελλάδα για να μεταφέρει από κοντά την εμπειρία από τον αγώνα του Βενεζουελάνικου λαού, ενώ αντίστοιχη πρόσκληση απευθύνθηκε και προς τον Δ. Κουτσούμπα να επισκεφτεί την Βενεζουέλα.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.