Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Νέα Δεινοκρατία: Δεν είναι απλά μια συμφωνία για τις βάσεις, είναι κάτι βαθύτερο (Είναι αρρωστημένη αγάπη!!) ─ Γιώργος Μαρίνος: Η ΝΔ συνεχίζει το "στρατηγικό διάλογο" με τις ΗΠΑ, που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ─ Να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία του θανάτου (3 VIDEO) ─ Όλοι στη μεγάλη διαδήλωση του Σαββάτου, 5/10/2019

*

Ο αποδιο-Πομπέο-ς ελληνικός λαός, η πολιτική Δ-ένδεια της Νέας Δεινοκρατίας και οι Πομπές (αισχρές και ντροπιαστικές πράξεις) εγκατάστασης στρατιωτικών βάσεων ΗΠΑ ─ Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις ─ Αθήνα: Συγκέντρωση το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 12 μ. στο Σύνταγμα και πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ (VIDEO)

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Γ. Μαρίνος: «Να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία και να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου»


Πέμπτη 03/10/2019 - 12:46 - Ενημέρωση: Πέμπτη 03/10/2019 - 12:52
Τη δυνατή φωνή του αντιπολεμικού και του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που με τον αγώνα του απαιτεί να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στην Ολομέλεια.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος τόνισε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα με αυτή του την παρέμβαση στη Βουλή καταγγέλλει την επίσκεψη του γερακιού του πολέμου, του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Πομπέο στην Αθήνα, καθώς και την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνεχίζει τον "στρατηγικό διάλογο" με τις ΗΠΑ, που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανανέωση της συμφωνίας θα είναι πολυετής και θα περιλαμβάνει νέες στρατιωτικές βάσεις, όπως σημείωσε ο Γιώργος Μαρίνος.
«Η αποκαλούμενη "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας" είναι πάρα πολύ επικίνδυνη, εμπλέκει παραπέρα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους και βάζει το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους, υπονομεύει κυριαρχικά δικαιώματα», όπως εξήγησε. 
Πρόσθεσε πως οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί περί «εθνικού συμφέροντος» αποσκοπούν να κρύψουν ότι η εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς υπηρετεί την αναβάθμιση της θέσης του μεγάλου κεφαλαίου και στρέφεται κατά του λαού μας.
Εκτός από την καταγγελία της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, το ΚΚΕ απαιτεί να κλείσουν άμεσα οι βάσεις του θανάτου και να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές αποστολές.
Προσπαθεί να συγκαλύψει τους κινδύνους η κυβέρνηση

Στην απάντησή του, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος καυχήθηκε πως η συμφωνία αυτή «δεν είναι απλά μια συμφωνία για τις βάσεις, είναι κάτι βαθύτερο», που αντανακλά μια «διαφορετική αντίληψη» που διέπει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.
Προκειμένου να συγκαλύψει τους μεγάλους κινδύνους που δημιουργούνται για τον ελληνικό λαό από την μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, ισχυρίστηκε πως αυτή η συμφωνία βοηθάει στην δημιουργία υποδομών που θα χρησιμοποιήσουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και στην συνεκπαίδευση τους με τις δυνάμεις των ΗΠΑ. Μάλιστα, προκλητικά έκανε λόγο για «κοινωνία συμφερόντων» από αυτή τη συμφωνία.
Όλοι στη μεγάλη διαδήλωση του Σαββάτου

Στην δευτερολογία του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτούς τους κινδύνους με όσα είπε ο υπουργός περί των υποδομών που τάχα θα μείνουν στη χώρα. Υπενθύμισε δε ότι ο λαός μας πληρώνει 4 δισ. το χρόνο για πολεμικούς εξοπλισμούς που ικανοποιούν τις ΝΑΤΟικές ανάγκες.
«Η πραγματικότητα είναι οδυνηρή, η βάση της Σούδας είναι βάση που στηρίζει τα αμερικανοΝΑΤΟικά εγκληματικά σχέδια σε μια ευρύτερη περιοχή», είπε ο Γιώργος Μαρίνος, φέρνοντας ως παράδειγμα την στήριξη που παρείχε η συγκεκριμένη βάση για το χτύπημα της Συρίας. Πέρα από τους σχεδιασμούς για την αναβάθμιση της Σούδας, αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς για νέες βάσεις στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να καμφθεί το αντιιμπεριαλιστικό αίσθημα του λαού μας, καθώς οι αμερικανοΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές ευθύνονται για δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους.
«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έστρωσε το δρόμο και η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει αυτή τη βρώμικη δουλειά» ανέφερε, προειδοποιώντας πως η χώρα έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα και είναι γνωστές οι ρώσικες και ιρανικές απειλές ότι θα χτυπήσουν αμερικανικούς στόχους εάν απειληθούν τα συμφέροντα τους.
Ο Γιώργος Μαρίνος μετέφερε το κάλεσμα του ΚΚΕ προς το λαό της Αθήνας να συμμετάσχει το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στη μεγάλη διαδήλωση στο Σύνταγμα, για να διατρανώσει τη θέλησή του ενάντια στη συμφωνία και στις βάσεις.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.