Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Δεν ΜΑΣάμε: Απαιτούμε «δωρεάν σπουδές με δικαιώματα» - Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο (31 Φωτό)

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων «για δωρεάν σπουδές με δικαιώματα»
(ΦΩΤΟ)
Πέμπτη 31/10/2019 - 14:08 - Ενημέρωση: Πέμπτη 31/10/2019 - 19:28
Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνεται και στην Εκπαίδευση, φοιτητές συμμετείχαν μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που αποφάσισαν Φοιτητικοί Σύλλογοι από όλη τη χώρα.





Η δυναμική πορεία των φοιτητών κατέληξε στο κτίριο του Χημείου όπου αυτή την ώρα πραγματοποιείται το πανελλαδικό συντονιστικό, για να ανταλλάξουν γνώμες και πείρα, καθώς και να αποφασιστεί η συνέχεια του αγωνιστικού σχεδιασμού.
Να σημειωθεί πως όταν η πορεία πέρασε από την πλατεία Συντάγματος, τους φοιτητές «υποδέχθηκαν» αγωνιστικά τα σωματεία και οι φορείς που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για την παροχή ασύλου στους πρόσφυγες.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Στο κτίριο του Πανεπιστημίου ξεχώριζε το γιγαντοπανό που ανάρτησαν Φοιτητικοί Σύλλογοι και ανέγραφε «Διεκδικούμε δωρεάν σπουδές με δικαιώματα, ενάντια στην πολιτική ΕΕ και των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ», ενώ στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρέθηκε και το «άσυλο» που επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων και συγκεκριμένα ο Γιώργος Βιτζηλαίος, πρόεδρος του Συλλόγου των Εστιακών Φοιτητών της Νέας Φοιτητικής Εστίας του ΕΜΠ, ο Γιάννης Κογιόνης, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Πάτρας και η Νάσια Παλάντζα, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Ψυχολογίας του ΑΠΘ.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.