Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΜΕ συλλαλητήρια στις 17 Οκτώβρη 2019: Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα ─ Απόστρατοι: Όχι στην καταστολή! Αγώνες μαζί με το λαό!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Συλλαλητήρια στις 17 Οκτώβρη για το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο
Δευτέρα 14/10/2019 - 11:13 - Ενημέρωση: Δευτέρα 14/10/2019 - 20:57 - Ενημέρωση: Τετάρτη 16/10/2019 - 17:30
Με νέα συλλαλητήρια την Πέμπτη 17 Οκτώβρη απαντούν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί για λογαριασμό του κεφαλαίου να επιφέρει νέο συντριπτικό πλήγμα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές, ενώ ταυτόχρονα προωθεί διατάξεις για τον ασφυκτικό έλεγχο των Συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των συλλογικών διαδικασιών.

Την Τρίτη 15 Οκτώβρη, το ΠΑΜΕ έδωσε συνέντευξη τύπου έξω από το υπουργείο Εργασίας σχετικά με τα ψέματα της κυβέρνησης και την αλήθεια για το πολυνομοσχέδιο που τσακίζει μισθούς, εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και θέλει να βάλει τα Συνδικάτα στο γύψο.

Για το συλλαλητήριο της Αθήνας δρομολογούνται πούλμαν από διάφορες περιοχές (διαβάστε εδώ αναλυτικά).
Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι εξής κινητοποιήσεις:

  • Αθήνα: Στις 6:30 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος
  • Θεσσαλονίκη: Στις 7 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου
  • Αγρίνιο: Στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία
  • Αλεξανδρούπολη: Στις 7 μ.μ., στο δημαρχείο
  • Βόλος: Στις 6:30 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου
  • Γιάννενα: Στις 7 μ.μ., μπροστά στο Εργατικό Κέντρο
  • Γιαννιτσά: Στις 7 μ.μ., στην πλατεία ΕΠΟΝ
  • Δράμα: Στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία  
  • Ζάκυνθος: Στις 6.30 μ.μ., στην παλιά Νομαρχία
  • Ηράκλειο: Στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας
  • Καβάλα: Στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη
  • Κατερίνη: Στις 6:30 μ.μ., στο συντριβάνι Πλατάνι
  • Κεφαλλονιά: Στις 6.30 μ.μ., στο Αργοστόλι στο Εργατικό Κέντρο
  • Κιλκίς: Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ειρήνης
  • Κοζάνη: Στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία
  • Ξάνθη: Στις 7. μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
  • Πάτρα: Στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο
  • Σέρρες: Στις 7:30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας
  • Τρίκαλα: Στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
  • Χαλκίδα: Στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αγοράς
- Συλλαλητήρια θα γίνουν επίσης την Παρασκευή 18 Οκτώβρη 
  • Καλαμάτα: Στις 6:30 μ.μ. στην  πλατεία 23ης Μαρτίου
  • Λάρισα: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Λευκάδα: Στις 7 μ.μ. στον Άγιο Μηνά
Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και ταΣυνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουν με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο, διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.
«Πατάμε πάνω στις δυο απεργιακές μάχες 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη που πέταξαν στα σκουπίδια τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, εργοδοτών και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που οι εργαζόμενοι ονόμασαν συνδικαλιστική μαφία, να περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα χωρίς να κουνηθεί φύλλο» τονίζουν και προσθέτουν:
«Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο-"σκούπα" για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Την πολιτική που δίνει "γην και ύδωρ" στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα στην περίοδο της κρίσης, τσακίζοντας τα εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα.  
  • Κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, αφού για την επέκτασή τους απαιτείται "τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου", που θα φέρει νέα συμπίεση των μισθών.
  • Ενισχύουν εκ νέου τις ενώσεις προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της Κλαδικής.
  • Ακόμα και οι Τοπικές Κλαδικές Συμβάσεις θα υπερισχύουν έναντι Κλαδικών Συμβάσεων, που θα συμπιέσουν ακόμη περισσότερο τους ήδη άθλιους μισθούς.
  • Προωθούν το "ηλεκτρονικό μητρώο" και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις Γενικές Συνελεύσεις και απεργίες.
  • Καταργούν και το ελάχιστο δικαίωμα για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.
  • Θεωρούν τον εργαζόμενο συνυπεύθυνο για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!
  • Υπονομεύουν την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.
  • Ορίζουν τον υπουργό Εργασίας ως "ανώτατο άρχοντα", για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.
Παίρνοντας "φόρα" από τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και το αντεργατικό του πλαίσιο νομίζουν ότι θα σαρώσουν τα πάντα.
Προχωρούν παραπέρα με την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αξιοποιώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να χτυπήσουν ό,τι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Συνεχίζουμε τον αγώνα ξεπερνώντας τα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που έκανε ό,τι μπορούσε για υπάρξει σιγή νεκροταφείου απέναντι στο νομοσχέδιο της ΝΔ, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη των μέτρων, σπέρνοντας σύγχυση και μοιρολατρία.
Με το σύνθημα "Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα" δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης μέσα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, δυναμώνουμε το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.
Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν όλα τα μέτρα για να είναι το Συλλαλητήριο μαζικό, δυναμικό».
Επίσης,  η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών η ΟΓΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα.

Τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» και Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης», ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών και Εμπόρων δήμου Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», η Λαϊκή Συσπείρωση  Ηλιούπολης, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων-Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καισαριανής.
*
ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Οι απόστρατοι στο ίδιο μετερίζι με τους εργαζόμενους και το λαό στις 17 Οκτώβρη
Δευτέρα 14/10/2019 - 13:04
Η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών καλεί όλους τους απόστρατους να συμμετάσχουν την Πέμπτη 17 Οκτώβρη και ώρα 18:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα στην κινητοποίηση που διοργανώνουν Συνδικάτα και Ομοσπονδίες εργαζομένων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο [βλέπε επάνω] της κυβέρνησης, με το οποίο τα δικαιώματα των εργαζομένων γίνονται βορρά στην αδηφάγο ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων.
Στην ανακοίνωσή της η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών αναφέρει:
«Να βρεθούμε όλοι οι απόστρατοι στην κινητοποίηση, γιατί και αυτή η επίθεση της σημερινής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, μας αφορά όλους. Συρρικνώνει τα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας με την ιδιωτικοποίηση και προωθεί την καταστολή και την επιβολή του δόγματος "νόμος και τάξη". Επιβάλλει το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων και των Συνδικάτων και υπονομεύει το δικαίωμα στην απεργία. Χτυπά τα εργασιακά δικαιώματα των παιδιών μας και φαλκιδεύει τις κλαδικές συμβάσεις,
Να σταθούμε οι απόστρατοι μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια σε ένα πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να διαλύσει τους δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ τους και με τον αγωνιζόμενο λαό. Να δηλώσουμε και το δικό μας "παρών" στο δρόμο της ενότητας και της αλληλεγγύης των εργαζομένων, των συνταξιούχων, όλου του λαού που είναι σήμερα αναγκαία για να εμποδίσουμε την κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, να φορτώσει στα λαϊκά στρώματα μετά την κρίση και την ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων.
Να κάνουμε γνωστό σε όλους ότι το "στεκόμαστε στο ίδιο μετερίζι με το λαό" δεν είναι λέξεις για να δικαιολογήσουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστολή σε ανακοινώσεις και σε τηλεοπτικούς μονόλογους, αλλά σημαίνει συμπόρευση στο δρόμο του αγώνα, στις συγκεντρώσεις, τις πορείες, τις διαμαρτυρίες για τους πλειστηριασμούς, όπως επιβάλλει η προέλευσή μας από εργατικές και αγροτικές λαϊκές οικογένειες και η συμπαράστασή μας στα παιδιά μας, που βιώνουν σήμερα την εργασιακή εκμετάλλευση και βαρβαρότητα.
Να διαδηλώσουμε οι απόστρατοι αγωνιστικά: Όχι στην καταστολή! Αγώνες μαζί με το λαό!».
902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.