Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019

«Κάτω τα χέρια από τον λαό της Συρίας! Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς! - Αλληλεγγύη στον συριακό λαό!»: Αθήνα, Πειραιάς, Νίκαια, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Πέραμα, Περιστέρι, Αιγάλεω, Ίλιον, Ταύρος, Καλλιθέα, Μπραχάμι, Άλιμος, Αργυρούπολη - Ελληνικό, Ν. Σμύρνη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Νέα Ιωνία, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Μενίδι, Ελευσίνα, Λαύριο, Γέρακας... (VIDEO - 29 ΦΩΤΟ)


ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στον συριακό λαό! Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!
Παρασκευή 18/10/2019 - 20:08 - Ενημέρωση: Σάββατο 19/10/2019 - 12:36
«Κάτω τα χέρια από τον συριακό λαό! Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!». Με αυτό το σύνθημα οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ πραγματοποίησαν πικετοφορίες σε πάνω από 25 περιοχές της Αττικής, εκφράζοντας την καταδίκη τους για την τρίτη κατά σειρά εισβολή της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας.
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια, όπου μίλησε ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ, ο οποίος εξέφρασε την καταδίκη του Κόμματος για την εισβολή, μεταφέροντας «την αμέριστη αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας, στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής, σε αυτούς που μετράνε νεκρούς και τραυματίες θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου».
Αναφέρθηκε στην κλιμάκωση των ανταγωνισμών που συμβαίνει αυτές τις μέρες, τονίζοντας ότι έτσι πρέπει να ερμηνευτεί και η τουρκική εισβολή και όχι όπως «έντεχνα προβάλλεται από διάφορους για τον "κακό Σουλτάνο" Ερντογάν». Όπως είπε, «η Τουρκία, ως ισχυρή ΝΑΤΟική δύναμη, έχει επιθετικούς στόχους. Προχωρά στην πράξη τη διχοτόμηση της Κύπρου, διεκδικεί στο Αιγαίο, απειλεί, πιέζει για συνδιαχείριση και διαμορφώνονται όροι ακόμα και για θερμό επεισόδιο. Την ίδια ώρα επεκτείνεται στη Συρία, παρεμβαίνει στο Ιράκ και τη Λιβύη, δημιουργεί στρατιωτικές βάσεις στο Κατάρ, στη Σομαλία κ.α. Όλα δηλαδή για τα συμφέροντα της αστικής τάξης και την αναβάθμιση της θέσης της στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα». (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του).
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε επίσης η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Αττικής του Κόμματος.
«Κάτω τα χέρια από το λαό της Συρίας. Για των μονοπωλίων τους ανταγωνισμούς σφάζουν τους λαούς». Αυτό ήταν το σύνθημα του κεντρικού πανό δίνοντας το στίγμα της κινητοποίησης, η οποία περνώντας από κεντρικούς δρόμους κατέληξε στο Σύνταγμα, με τους διαδηλωτές να κρατούν πικέτες καταγγελίας του ιμπεριαλιστικού μακελειού.
Στον Πειραιά
Μαζική ήταν η παρουσία μελών και φίλων του ΚΚΕ και στην πικετοφορία και τη μαζική εξόρμηση που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Αττική στους δρόμους του εμπορικού κέντρου του Πειραιά.
Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή όπου ο Γιάννης Πατσής, μέλος της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, αναφέρθηκε στις εξελίξεις που τρέχουν στην περιοχή λέγοντας ότι ο βομβαρδισμός της Συρίας από την αστική τάξη της Τουρκίας είναι μέρος των ευρύτερων ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, κατήγγειλε τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ ότι ακολουθώντας τον δρόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να καλλιεργεί εφησυχασμό, αλλά και την ψευδαίσθηση ότι στο πλαίσιο της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ μπορεί να εξασφαλιστεί ειρήνη και ασφάλεια για τους λαούς.
Επίσης κάλεσε σε μαζική συμμετοχή σε όλες τις δράσεις που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο με προμετωπίδα τα αιτήματα.
Το στίγμα έδωσε το μεγάλο πανό στην αρχή της πικετοφορίας που ανέφερε «Όχι στην επέμβαση στη Συρία - Καμία διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές. Να κλείσει η βάση της Σούδας», όπως και τα συνθήματα «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών».
Πικετοφορίες πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Νίκαια, στο Κερατσίνι, στον Κορυδαλλό, στο Πέραμα, στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω, στο Ίλιον, στον Ταύρο, στην Καλλιθέα, στο Μπραχάμι, στον Άλιμο, στην Αργυρούπολη - Ελληνικό, στη Ν. Σμύρνη, στου Ζωγράφου, στην Ηλιούπολη, στη Νέα Ιωνία, στο Μαρούσι, στο Χαλάνδρι, στο Μενίδι, στην Ελευσίνα, στο Λαύριο, στο Γέρακα.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.