Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

50%+1: Τάδε έφη Νιτσοτάκης, τερετίζοντας (πολυβολώντας) με το 22,60% του ελληνικού λαού (39,85% των συμμετεχόντων) ─ ΚΚΕ: Ας αναζητήσει τους νόθους στο κόμμα του ─ ΠΑΜΕ: Για χάρη μιας χούφτας επενδυτών της ΓΣΕΕ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
ΠΑΜΕ: Το πήρε σήμερα το μήνυμα ο πρωθυπουργός, γι' αυτό ενοχλείται!
Τετάρτη 02/10/2019 - 14:16 - Ενημέρωση: Τετάρτη 02/10/2019 - 14:35
Τις γνωστές άθλιες συκοφαντίες περί «ταλαιπωρίας» από μια «μειοψηφία» συνδικαλιστών επιστράτευσε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο «twitter», για να στραφεί ενάντια στη σημερινή πανεργατική απεργία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. 
Σέρνοντας πρώτος το γαϊτανάκι της επίθεσης, ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα, απέδωσε τις αντιδράσεις για το «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο», σε «επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας».

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο κόσμος της εργασίας, σε πείσμα του κ. Μητσοτάκη, θα υπερασπιστεί μαζί με τα ταξικά συνδικάτα τα δικαιώματά του
Τετάρτη 02/10/2019 - 14:43
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τη δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη σχετικά με την απεργία:
«Πάει πολύ ο πρωθυπουργός, που εκλέγεται με λιγότερο από το 30% των εχόντων δικαίωμα ψήφου Ελλήνων πολιτών, να μιλάει για μειοψηφίες απεργών, μόνο και μόνο για να κρύψει την επίθεση που σχεδιάζει με το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο στους μισθούς, στις συλλογικές συμβάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα. 
Όσο για τους επαγγελματίες του συνδικαλισμού, ας τους αναζητήσει στο κόμμα του, στους νόθους και τους ανθρώπους των επιχειρήσεων μέσα στα συνδικάτα, με τους οποίους συναντιέται ο κ. Μητσοτάκης. Ναι, όλοι αυτοί δεν έχουν καμία επαφή με τον κόσμο της εργασίας, ο οποίος, σε πείσμα του κ. Μητσοτάκη, θα υπερασπιστεί μαζί με τα ταξικά συνδικάτα τα δικαιώματά του».
902

Εμφάνισε δε το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων, που προβλέπει το νομοσχέδιο, και την προσπάθεια να μπουν στο γύψο οι απεργίες, ως απαίτηση των ίδιων των εργαζομένων που «επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν». Βεβαίως, εάν η κυβέρνηση νοιαζόταν για την αύξηση της συμμετοχής των εργαζομένων δεν θα προσπαθούσε να καταργήσει τις συλλογικές διαδικασίες των Συνδικάτων...
Σε σχόλιό του, για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σημερινή απεργία, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αναφέρει τα εξής:

«Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο που τσακίζει τα δικαιώματα και τους μισθούς των πολλών για χάρη μιας χούφτας επιχειρηματιών και "επενδυτών".
Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός, αφού τα έχει βρει σε όλα με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και όσους τάχα κατηγορεί ως "επαγγελματίες συνδικαλιστές", προσπαθεί να παρέμβει στις συλλογικές αποφάσεις και τη ζωή των συνδικάτων, θέλει και απαιτεί "σιγή νεκροταφείου".
Το μήνυμα σήμερα το πήρε, γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός ενοχλήθηκε!
Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!
Όλοι στον αγώνα».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.