Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

ΕΕ του ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο, αλλά με στρογγυλές κουβέντες: Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εξακολουθήσει... να παρακολουθεί! ─ Και γ@μw το τρίξιμο των δοντιών!! ─ ΚΚΕ: Επικίνδυνο ευχολόγιο με ΣΥΡΙΖΑ και λοιπούς διαφημιστές

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ
Νέο ευχολόγιο για τις τουρκικές προκλήσεις από την ΕΕ
Πέμπτη 20/06/2019 - 22:59 - Ενημέρωση: Παρασκευή 21/06/2019 - 08:15
Σε μια «χλιαρή» αντίδραση, που περισσότερο συνιστά ευχολόγιο, περιορίζεται το σχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Και αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει ότι είναι επικίνδυνη η λογική του εφησυχασμού που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζει σαν εγγυητές των κυριαρχικών δικαιωμάτων τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

ΚΚΕ
Το γλυκανάλατο «ευχολόγιο» επιβεβαιώνει ότι ΕΕ και ΝΑΤΟ είναι βασικοί παράγοντες κινδύνου για τους λαούς
Παρασκευή 21/06/2019 - 13:47 - Ενημέρωση: Παρασκευή 21/06/2019 - 13:54
Σε σχόλιό του για την ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τη στάση της Τουρκίας το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα είναι το συνηθισμένο γλυκανάλατο "ευχολόγιο" που επιβεβαιώνει ότι οργανισμοί όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ όχι μόνο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και τα συμφέροντα των λαών, αλλά και είναι οι βασικοί παράγοντες κινδύνου ενάντια στους λαούς της περιοχής.
Αυτό το “ευχολόγιο”, πίσω από το οποίο κρύβεται ο ρόλος της Τουρκίας ως στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εκθέτει και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα άλλα κόμματα που διαφημίζουν το ευρωΝΑΤΟικό πλαίσιο ως εγγυητή της ειρήνης, της σταθερότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Κι αυτό αποδεικνύεται και από τις εξελίξεις και από την πρόσφατη ιστορία».
902

Συγκεκριμένα τα συμπεράσματα της Συνόδου αναφέρουν ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί το ζήτημα και θα επανέλθει αναλόγως».
  • Καλεί «την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και να απέχει από τέτοιου είδους ενέργειες»
  • αναφέρει πως επικυρώνει τα προηγούμενα Συμπεράσματα που «καταδικάζουν έντονα τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος»,
  • Και «εκφράζει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις τρέχουσες παράνομες εξορυκτικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».
  • Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο λήψης μέτρων τα Συμπεράσματα δεν κάνουν αναφορά σε κάτι συγκεκριμένο, καλούνται τα αρμόδια όργανα «να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των στοχευμένων μέτρων».
Αναλυτικά το κείμενο των Συμπερασμάτων:
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπενθυμίζει και επιβεβαιώνει τα προηγούμενα Συμπεράσματα του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 22ας Μαρτίου 2018, που καταδικάζουν έντονα τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις τρέχουσες παράνομες εξορυκτικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει ακόμη απαντήσει στις επανειλημμένες εκκλήσεις της ΕΕ να σταματήσει αυτές τις δραστηριότητες. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπογραμμίζει τις σοβαρές άμεσες αρνητικές επιπτώσεις που έχουν αυτές οι παράνομες ενέργειες σε ολόκληρο το εύρος των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και να απέχει από τέτοιου είδους ενέργειες. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επικυρώνει την πρόσκληση προς την Επιτροπή και την ΕΥΕΔ να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των στοχευμένων μέτρων. Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί το ζήτημα και θα επανέλθει αναλόγως».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.