Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

ΚΚΕ: Ψηφοδέλτιο Επικρατείας - Τα ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα ─ Ισχυρή λαϊκή αντίσταση. Για την επόμενη μέρα. Για κάθε μέρα. Για τη ζωή μας (VIDEO)

Ανακοίνωση ψηφοδελτίων του ΚΚΕ για τις εκλογές της 7ης Ιούλη από τον Δ. Κουτσούμπα
Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κόμματος
*
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
*
*
Τετάρτη 19/06/2019 - 12:58 - Ενημέρωση: Τετάρτη 19/06/2019 - 14:38
Το πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσουν η αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η κοινωνική ευημερία κρίνεται στις εκλογές της 7ης Ιούλη, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρουσιάζοντας τη σύνθεση των ψηφοδελτίων του Κόμματος, που περιλαμβάνουν 419 υποψήφιους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες.
Παρουσίασε ολόκληρο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα και τον μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο στην τιμητική 12η θέση (Παρακάτω, το πλήρες ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ).
Στα ψηφοδέλτια, πέρα από τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, υπάρχουν συνεργαζόμενοι που είναι αποφασισμένοι να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και την ΛΑΕ.
Επίσης, είναι πολύ μεγάλη η ανανέωση των ψηφοδελτίων καθώς το 58% είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι, ενώ το 41% των υποψηφίων είναι γυναίκες.
Το 35,7% είναι ηλικίας από 25 έως 39 ετών, το 20,4% από 40 έως 49 ετών, το 26,7% από 50 έως 59 ετών και το 14,4% από 60 και πάνω ετών.
Αναλυτικά, στην παρουσίαση, ο Δ. Κουτσούμπας, σημείωσε: 
«Έχουμε δώσει το Κάλεσμα και τις θέσεις συνολικά του ΚΚΕ για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιούλη.
Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο ισχυρή θα είναι εκείνη η δύναμη που είναι σταθερά και μόνιμα δίπλα στον λαό, μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα.
Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.
Τις θέσεις του ΚΚΕ μπορούν να εκφράσουν και να φέρουν κοντά στον λαό, να τις κάνουν πράξη και στη Βουλή, με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις, οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.
Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ βρίσκονται αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων, αγωνιστές της δουλειάς, της επιστήμης, της τέχνης, της μόρφωσης.
Ανάμεσά τους βρίσκονται μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, αλλά και αγωνιστές και αγωνίστριες συνεργαζόμενοι μαζί του, με τις ιδιαίτερες απόψεις τους, αποφασισμένοι όμως να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, στις ερχόμενες μάχες για το καλό του λαού μας.
Είναι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου.
Εργάτες στα εργοστάσια, υπάλληλοι σε μαγαζιά, στο δημόσιο, επαγγελματίες, αγρότες, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, καθηγητές Πανεπιστήμιου, απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Δεκάδες αγωνιστές που πριν από μερικά χρόνια βρίσκονταν σε άλλα κόμματα στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, στη ΛΑΕ, ή ήταν ανένταχτοι της αριστεράς.
Ανάμεσά τους είναι εργαζόμενοι συνδικαλιστές από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, πρόεδροι μεγάλων Ομοσπονδιών του ιδιωτικού τομέα, πρόεδροι κλαδικών συνδικάτων, Εργατικών Κέντρων, στελέχη του ΠΑΜΕ.
Επίσης στα ψηφοδέλτιά μας βρίσκονται αρκετοί από τον αγροτικό χώρο, εκλεγμένοι σε Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Ακόμα: Επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, πρόεδροι εμπορικών συλλόγων, άλλων σωματείων, στελέχη της ΠΑΣΕΒΕ.
Πολλές γυναίκες από Γυναικείους Συλλόγους, την ΟΓΕ, άλλους φορείς του κινήματος.
Στα ψηφοδέλτια βρίσκονται νέοι και νέες της ΚΝΕ και των νεολαιίστικων αγώνων, του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος.
Τα ψηφοδέλτιά μας τιμούν με την παρουσία τους πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, καθηγητές από την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Επίσης, επιστήμονες από διάφορους άλλους κλάδους, από το χώρο της Υγείας, της Δικαιοσύνης, των Τεχνικών Επιμελητηρίων, από το χώρο της δημοσιογραφίας.
Μαζί μας δίνουν τη μάχη φίλοι και φίλες από το χώρο του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Τέλος, τιμούν το ψηφοδέλτιο απόστρατοι από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και από τα Σώματα Ασφαλείας.
Υπάρχει μεγάλη ανανέωση στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Για πρώτη φορά δίνουν τη μάχη ως υποψήφιοι του Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές το 58% των υποψηφίων.
Οι γυναίκες υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά μας ανέρχονται στο 41% του συνόλου.
Από άποψη φυσικής ηλικίας:
- Από 25 έως 39 χρόνων είναι το 35,7%
- Από 40 έως 49 χρόνων είναι το 20,4%
- Από 50 έως 59 χρόνων είναι το 26,7%
- Από 60 και πάνω είναι το 14,4%». 
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ
1. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Νικολάου. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Επικρατείας.
2. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) του Σπυρίδωνα. Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του Τομέα Ιδεολογίας και Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.
3. ΡΟΪΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου. Αντιναύαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού, υπήρξε πρόεδρος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Συστήματα Παραγωγής Πολιτικών Προϊόντων».
4. ΡΙΤΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΕΡΗ) του Ιωάννη. Λογοτέχνης και συγγραφέας. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα.
5. ΠΟΜΑΣΚΙ ΓΚΕΟΡΓΚΙ του Νίνο. Αθλητής, ομοσπονδιακός προπονητής στίβου.
6. ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Τάσου. Σεισμολόγος, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), βουλευτής Λέσβου.
 
7. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Σωτηρίου. Έμπορος, στέλεχος της ΚΝΕ τη δεκαετία του ‘70 και του ‘80.
8. ΔΑΓΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΙΒΗ) του Αθανασίου. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του Τμήματος της ΚΕ για την Ισοτιμία των Γυναικών, εκπρόσωπος της ΟΓΕ.
9. ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Βασιλείου. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
 
10. ΡΕΤΖΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ του Χρήστου. Ψυχίατρος - Επιμελήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ.
11. ΡΑΖΟΥ ΛΟΥΙΖΑ του Σπυρογιάννη. Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής.
12. ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ) του Στέργιου.  Μουσικοσυνθέτης.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.