Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Ρ(σκέτο, χωρίς καθόλου ΤΣΙΠΑ): Κομιστής της Commission με... commission (προμήθεια) ─ Οι πολλοί θα δρέψουν καρπούς και οι λίγοι... τους πολλούς! ─ Το καμ μπακ της μαντάμ Μέρκελ ─ ΚΚΕ: «Διαχωριστικές» γραμμές ΣΥΡΙΖΑΝΔ και αδιαχώριστες κόντρες με ΕΕ

─ Να σας ψιθυρίσω δυο φωνήεντα, μανάρια μου!
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Απροκάλυπτη κοροϊδία και κάλπικα διλήμματα για την έκθεση της Κομισιόν
Πέμπτη 06/06/2019 - 13:51
Σε προεκλογική προσπάθεια - απροκάλυπτη κοροϊδία να ενισχύσει τα κάλπικα διλήμματα και τις πλαστές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κατέφυγε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του με αφορμή την 3η έκθεση της Κομισιόν [βλ. στο πιο κάτω] στο πλαίσιο της αυστηρής εποπτείας.

KKE ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ
Στημένες κόντρες με την Κομισόν μετά από τέσσερα χρόνια πιστής εφαρμογής των κατευθύνσεών της
Πέμπτη 06/06/2019 - 15:03 - Ενημέρωση: Πέμπτη 06/06/2019 - 15:04
Σε σχόλιο για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Μετά από τέσσερα χρόνια πιστής εφαρμογής όλων των κατευθύνσεων της Κομισιόν, οι σημερινές στημένες κόντρες μαζί της δεν μπορούν να κρύψουν ότι το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης, που θα προκύψει την 7η Ιουλίου, θα είναι η κατά γράμμα υλοποίηση όλων των αντιλαϊκών μνημονιακών και μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, που μία - μία βγαίνουν στην επιφάνεια».
902

Ισχυρίστηκε ότι μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών,
«άνοιξε η όρεξη σε ακραίους κύκλους των Βρυξελλών» για να αμφισβητηθούν οι επιλογές της κυβέρνησης περί της δυνατότητας των πολλών «να δρέψουν τους καρπούς των θυσιών».
Υποστήριξε ότι κινδυνεύουν τα προεκλογικά επιδόματα που έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές στις 7 Ιούλη και η χώρα θα επιστρέψει «στις μαύρες μέρες» του 2012, 2013 και 2014 και πως θα γίνουν απολύσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο.
Η κοροϊδία είναι απροκάλυπτη διότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε αντιλαϊκή πολιτική σε απόλυτη ταύτιση με τις δεσμεύσεις έναντι των δανειστών «ματώνοντας» καθημερινά το λαό.
Γι' αυτό, άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του απέφυγε να πει το παραμικρό ως προς την ουσία της έκθεσης της Κομισιόν που είναι η τήρηση των δεσμεύσεων για τα «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα, τις ιδιωτικοποιήσεις και τους πλειστηριασμούς.
Ειδικά για το πλεόνασμα του 2019 χθες πηγές του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωναν ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για 4,1% του ΑΕΠ.
Επιπλέον και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε την ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων αδιαφορώντας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασίας. Και ως προς αυτές τις πολιτικές επιλογές υπάρχει σαφής ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ.
902
ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
─ Καμ μπακ μαντάμ Μέρκελ!
Συνέπεια στην τήρηση των αντιλαϊκών δεσμεύσεων
Τετάρτη 05/06/2019 - 15:17 - Ενημέρωση: Τετάρτη 05/06/2019 - 18:37
Συνέπεια στην τήρηση των αντιλαϊκών δεσμεύσεων στην Ελλάδα είναι το μήνυμα που στέλνει η Κομισιόν με την 3η έκθεση στο πλαίσιο της αυστηρής εποπτείας.
Αρχικά η Κομισιόν συγχαίρει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διότι
«έκανε λογική εκκίνηση στο περιβάλλον μετά το μνημόνιο από τον Αύγουστο του 2018», δηλαδή πήγε με το γράμμα των αντιλαϊκών δεσμεύσεων. Στη συνέχεια ωστόσο, η έκθεση με τον μπαμπούλα του «δημοσιονομικού εκτροχιασμού» επισημαίνει πως «η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων επιβράδυνε τους τελευταίους μήνες». Υπό αυτό το πρίσμα εκτιμά πως «η συνοχή κάποιων μέτρων με δεσμεύσεις που δόθηκαν στους Ευρωπαίους εταίρους δεν είναι εξασφαλισμένη και θέτει κινδύνους για την επίτευξη των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων».
Συνεπώς το μήνυμα των δανειστών είναι αυστηρή τήρηση των δεσμεύσεων, όπως έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πριν την προεκλογική περίοδο. Χαρακτηριστική η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις, που στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι
«υπάρχει πολύ μικρό περιθώριο για λάθη» και πως «είναι σημαντικό να μη διαταραχθεί η πρόοδος των τελευταίων χρόνων και η έξοδος της χώρας στις αγορές».
Ο Γάλλος επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα που εφάρμοσε μεταμνημονιακά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι καταγράφονται καθυστερήσεις, ενώ για τα προεκλογικά επιδόματα του Αλ. Τσίπρα ανέφερε ότι θα πρέπει να ελεγχθούν τα στοιχεία για να υπολογιστούν τα κόστη.
Πάντως, η έκθεση αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση υιοθέτησε
«ένα πακέτο μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων, τα οποία εκτιμάται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι θα έχουν δημοσιονομικό κόστος άνω του 1% του ΑΕΠ το 2019 και στο εξής».
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζει το συνολικό κόστος στο 0,6% του ΑΕΠ. Ο Βλ. Ντομπρόβσκις για το πακέτο της κυβέρνησης είπε ότι είναι «δαπανηρό» και πως δεν ακολουθεί «τη σωστή δημοσιονομική κατεύθυνση».
ΥΠΟΙΚ: Θα επιτευχθούν τα «ματωμένα» πλεονάσματα
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών εμμένουν στην κυβερνητική πρόβλεψη ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 θα διαμορφωθεί στο 4,1% του ΑΕΠ, υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο κατά 0,6 μονάδες και δημιουργώντας αντίστοιχο «δημοσιονομικό χώρο». Οι ίδιες πηγές εκφράζουν τη βεβαιότητα τους ότι θα επιτευχθεί ο στόχος του 2019, «με δεδομένο ότι τα ψηφισθέντα μέτρα έχουν κοστολογηθεί στο 0,6% του ΑΕΠ». 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.