Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Σουδάν: Μια μόνο ημέρα με 101 νεκρούς και 326 τραυματίες. Και ΟΗΕ τοις ηττημένοις (VIDEO) ─ ΕΕΔΔΑ: ΗΠΑ και ΕΕ (υπέυθυνες για το χάος) ζητούν ομαλή «δημοκρατική μετάβαση» (πάλι) στο βωμό της ακατανίκητης απληστία τους να αρπάξουν τον τεράστιο πλούτο της χώρας ─ Ζήτω ο αγώνας του σουδανικού λαού για πραγματική δημοκρατία και ελευθερία!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)
Μενάνδρου 54, 10431 Αθήνα
Τηλ.: 210 3813052 Fax: 210 3831603 E-mail: eedda@otenet.gr Web: www.eedda.gr
Ζήτω ο αγώνας του σουδανικού λαού για δημοκρατία και ελευθερία!
Ο σουδανικός λαός έχει βιώσει τον εφιάλτη ενός πολύχρονου εμφύλιου πολέμου από το 1946 όταν η αγγλική αποικιοκρατία φεύγοντας άφησε πίσω της σαν κληρονομιά το «διαίρει και βασίλευε» αλλά και μια εναλλαγή δικτατορικών καθεστώτων με σύντομες ανάπαυλες κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας», τις οποίες κάθε φορά κέρδιζε με ανειρήνευτους αγώνες για δημοκρατία, ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη.
Τον Απρίλη της περσινής χρονιάς, όταν οι συνεχιζόμενοι αγώνες του σουδανικού λαού και η διεθνής κατακραυγή υποχρέωσαν τον ισλαμιστή δικτάτορα, Ομάρ αλ Μπασίρ, σε παραίτηση, τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβαν οι στρατηγοί, δηλώνοντας ότι η εξουσία τους είναι προσωρινή και μοναδικό τους μέλημα η δημοκρατική μετάβαση της χώρας στον κοινοβουλευτισμό.
Ο σουδανικός λαός, όμως, που γνωρίζει πολύ καλά πόσο διαρκούν τέτοιου είδους «δημοκρατικές μεταβάσεις» και τι ακολουθεί κάθε φορά, οργάνωσε πολύμορφες διαδηλώσεις, οι οποίες χτυπήθηκαν ανελέητα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και πολλούς τραυματίες.
ΟΗΕ τοις ηττημένοις
Μόνο στη διάρκεια της τελευταίας καθιστικής διαμαρτυρίας, σκοτώθηκαν 101 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 326, σύμφωνα με την ανακοίνωση επιτροπής γιατρών, οι οποίοι δήλωσαν ότι καταμέτρησαν 61 νεκρούς σε νοσοκομεία και 40 στο Νείλο.   
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)
  • Καταγγέλλει την αιματηρή καταστολή των πολύχρονων αγώνων του σουδανικού λαού από τις κάθε είδους σουδανικές εγκάθετες κυβερνήσεις.
  • Καταγγέλλει τη σουδανική αστική τάξη που διαχρονικά επέβαλε και στήριξε αυτές τις κυβερνήσεις.
  • Καταγγέλλει τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, οι οποίοι με υποκριτικές δηλώσεις τους ζητούν την ομαλή μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία.
Λες και δεν γνωρίζουν ότι έναν αιώνα τώρα ο σουδανικός λαός θυσιάζεται στο βωμό των συμφερόντων τους και στην ακατανίκητη απληστία τους να υφαρπάξουν τον τεράστιο πλούτο αυτής της αφρικανικής χώρας, ο λαός της οποίας λιμοκτονεί ζώντας σε ανείπωτη φτώχεια.
Αθήνα, 5 Ιούνη 2019
GREEK COMMITTEE FOR  INTERNATIONAL DEMOCRATIC SOLIDARITY (EEDDA)
54 Menandrou Str.,  10431 Athens, Greece
Tel.: +30 210 3813052  Fax: +30 210 3831603  E-mail: eedda@otenet.gr Web: www.eedda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.