Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019

Μάκης Παπαδόπουλος: Όταν η ατζέντα των αστικών κομμάτων θέτει ζητήματα νόμου και τάξης... «ανθρώπινο κρέας μυρίζει» (VIDEO)

ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ «ALPHA»
Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να σταθεί απέναντι στην επίθεση που εξαπολύουν στα δικαιώματα και το εισόδημα των εργαζομένων
(VIDEO)
Παρασκευή 28/06/2019 - 09:02 - Ενημέρωση: Παρασκευή 28/06/2019 - 09:07
Στην αποτελεσματικότητα του κράτους να στηρίζει ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά όχι τις λαϊκές ανάγκες, την αποτελεσματικότητα να καταστέλλει λαϊκούς αγώνες αλλά όχι καταστάσεις όπως στα Εξάρχεια, όπου παρακρατικές ομάδες παριστάνουν τους αναρχικούς, αναφέρθηκε ο Μάκης Παπαδόπουλος μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση του «Alpha», το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιούνη.
Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε, αυτή η επιλογή είναι βαθιά πολιτική και ταξική και επεκτείνεται από τους νεκρούς στη Μάνδρα και το Μάτι, τους 2.000 νεκρούς εργάτες σε ατιμώρητα εργοδοτικά εγκλήματα, έως τους 16 επιθεωρητές περιβάλλοντος που έχει ολόκληρη η Ελλάδα για να ελέγξει παραβιάσεις σε βάρος του περιβάλλοντος.
Επισήμανε ότι, όταν η ατζέντα των αστικών κομμάτων θέτει ζητήματα νόμου και τάξης, η πείρα έχει δείξει ότι έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα που χρειάζεται να επιβληθούν με καταστολή.

Αυτό έχει συμβεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, με κυβερνήσεις είτε σοσιαλδημοκρατικές είτε νεοφιλελεύθερες, σημείωσε. 
Ενόψει των βουλευτικών εκλογών, ο Μ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση βγει από τις κάλπες, η πολιτική που θα ακολουθήσει είναι δεδομένο πως θα είναι αντιλαϊκή και αυτό, γιατί και ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν συμφωνήσει με τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις για συνέχιση του ξεζουμίσματος των εργαζομένων.

Αρα, αυτό που έχει σημασία, και πρέπει να είναι κριτήριο για τις εκλογές, είναι το ποια δύναμη μπορεί να σταθεί απέναντι σε αυτή την επίθεση, είτε στο επίπεδο του εισοδήματος είτε στο επίπεδο της καταστολής των λαϊκών δικαιωμάτων, και αυτή η δύναμη, είναι το ΚΚΕ. 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.