Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Τσάκαλοι και τσακαλώτοι του κεφαλαίου: «Νέες» ελπίδες 4ετίας μετά (Μεγάρου) μουσικής ή Η ευκλείδεια οικονομία των ασύμβατων τάξεων ─ ΚΚΕ: ΣΥΡΙΖΑ(σε)ΝΔΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, με πολλές και καλές δουλειές για το κεφάλαιο

─ Σ(ο)υμπλέουμε σε πελάγη ευτυχίας, χερ καμαράντ!
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Και νέες φρούδες ελπίδες... τετραετίας
Δευτέρα 10/06/2019 - 23:01 - Ενημέρωση: Τρίτη 11/06/2019 - 15:40
Να κρύψει τα αντιλαϊκά πεπραγμένα της κυβέρνησής του και τις δεσμεύσεις για «ματωμένα» πλεονάσματα, που αποτελούν και το πραγματικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε ο Αλέξης Τσίπρας, από την εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για την παρουσίαση του προγράμματος ενόψει των εθνικών εκλογών.
ΚΚΕ
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
Τρίτη 11/06/2019 - 14:19 - Ενημέρωση: Τρίτη 11/06/2019 - 14:34
Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής:
«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και της ΝΔ, είναι πλήρως ενταγμένο στις "μνημονιακές" και "μεταμνημονιακές" δεσμεύσεις των "ματωμένων" πλεονασμάτων και της αυστηρής εποπτείας. Γι’ αυτόν το λόγο και στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται είτε ανέξοδες υποσχέσεις προς το λαό είτε μέτρα που ήδη είχε εξαγγείλει τα προηγούμενα χρόνια και ποτέ δεν υλοποίησε, όπως η απορρόφηση όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Οι δε αοριστολογίες για "πολλές και καλές δουλειές", για τις οποίες μιλάει με τα ίδια σχεδόν λόγια και η ΝΔ, στόχο έχουν να συγκαλύψουν τη ζούγκλα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που μαζί διαμόρφωσαν. Ακόμη και η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ παραπέμπεται για το μέλλον, ενώ εργαζόμενοι σε πολλές επιχειρήσεις περιμένουν ακόμα να δουν την προηγούμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, που θεσμοθετήθηκε στα χαρτιά και δεν υλοποιείται στην πράξη.
Το πιο σημαντικό είναι ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και των άλλων κομμάτων έχει έναν καθοριστικό κοινό παρανομαστή: Στήριξη των λίγων του μεγάλου κεφαλαίου με πρόσθετα προνόμια και φοροαπαλλαγές και με την ψεύτικη ελπίδα προς το λαό ότι κάτι μπορεί να περισσέψει και για εκείνον».
902
Κατέφυγε για μια ακόμα φορά σε ψεύτικη αυτοκριτική, για να υποστηρίξει ότι ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «πικράναμε κάποιους και κάποιους δυσαρεστήσαμε», αναφερόμενος στην αποκαλούμενη «μεσαία τάξη», για να υποστηρίξει ότι αναγκαστικά χτυπήθηκε για να στηριχθούν οι αδύναμοι, προκειμένου «να μην μείνει κανείς πίσω». Είναι ψεύτικη η αυτοκριτική, διότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τη φοροεπιδρομή σε εισοδήματα των 10.000 και 12.000 ευρώ που τα εμφανίζει σαν «μεσαία τάξη», χτύπησε και τους αδύναμους, όπως π.χ. με την κατάργηση του ΕΚΑΣ που δινόταν στους πιο φτωχούς συνταξιούχους.
Αφού προσπάθησε να κρύψει πως η κυβέρνησή του «μάτωσε» το λαό, επιχείρησε στη συνέχεια να μοιράσει νέες φρούδες ελπίδες με ορίζοντα τετραετίας, όταν η πρόσφατη έκθεση «ενισχυμένης εποπτείας» της Κομισιόν αποκάλυψε ποιο είναι το πραγματικό κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης στην Ελλάδα, με σειρά δεσμεύσεων που προκύπτουν από τους σε ισχύ μνημονιακούς νόμους, τα «ματωμένα» πλεονάσματα έως το 2060 και τους πλειστηριασμούς.
Ο λαός «ήρθε η ώρα να ζήσει καλύτερα», ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας και... έταξε «500.000 νέες θέσεις ποιοτικής εργασίας» και σε βάθος τετραετίας αύξηση του κατώτατου μισθού, με βάση το μνημονιακό νόμο Βρούτση που έκανε ιδιοκτησία του ο ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως όμως, ο Αλ. Τσίπρας ήθελε να ξεκαθαρίσει πως το κόμμα του είναι προσηλωμένο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, λέγοντας ότι η χώρα χρειάζεται περισσότερες άμεσες ξένες επενδύσεις και στοχευμένες φορολογικές κινήσεις, όπως είναι «η μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% στις επιχειρήσεις». Ξανά-υποσχέθηκε «μείωση για το 2020 του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μεσοσταθμικά», ενώ για τους νησιώτες που τους αύξησε τον ΦΠΑ, εμφάνισε σαν αντιστάθμισμα για τα μικρά νησιά τη «μείωση του φόρου εισοδήματος των μόνιμων κατοίκων των νησιών, με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους».
Ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία όχι μόνο διότι «αποδείξαμε ότι είμαστε καλοί διαχειριστές», αλλά για μια «νέα αρχή» για «να τα αλλάξουμε όλα αν χρειαστεί», όταν, επί τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνεχιστής της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Νωρίτερα, οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Νάσος Ηλιόπουλος παρουσίασαν πέντε προεκλογικούς πυλώνες πολιτικής για «ανάπτυξη για όλους και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», για «νέες και ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς», για «δικαιότερη φορολογία», για «δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος» και για «αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.