Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

ΣΥμμορία: Μποναμάς στο κεφάλαιο με μείωση 50% των εργοδοτικών εισφορών για νέους ─ Χρήστος Κατσώτης: Σε ισχύ πάνω από 30 περικοπές συντάξεων (VIDEO)

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Χρ. Κατσώτης: Σε ισχύ παραμένουν πάνω από 30 περικοπές συντάξεων - Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου
Τρίτη 11/12/2018 - 13:17 - Ενημέρωση: Τρίτη 11/12/2018 - 16:07
Η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και των άλλων αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων πρέπει να γίνει υπόθεση του αγώνα των συνταξιούχων και των εργαζόμενων, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται και ψηφίζεται σήμερα Τρίτη 11 Δεκέμβρη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο με τίτλο:  «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις».
Ο Χρ. Κατσώτης, που είναι ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ στο εν λόγω νομοσχέδιο, χαρακτήρισε πρόκληση το γεγονός ότι η κυβέρνηση ενέταξε τη ρύθμιση για τη μη περικοπή των συντάξεων σε ένα νομοσχέδιο που στο μεγαλύτερο μέρος του αφορά την ενσωμάτωση οδηγίας της ΕΕ για την ιδιωτική ασφάλιση. Όπως ανακοίνωσε, το ΚΚΕ θα ψηφίσει το άρθρο για τη διατήρηση της προσωπικής διαφοράς και θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως το νομοσχέδιο αυτό δεν προσφέρεται για πανηγύρια. «Πανηγυρίζετε γιατί δεν θα κάνετε μια ακόμη περικοπή», σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι με τα τρία μνημόνια έγιναν πάνω από 30 περικοπές στις συντάξεις, οι οποίες παραμένουν σε ισχύ. Όσοι συνταξιοδοτούνται με το νόμο Κατρούγκαλου βγαίνουν στη σύνταξη με τα νέα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης, με αποτέλεσμα η μέση κύρια σύνταξη να φτάνει τα 480 ευρώ από 708 ευρώ που ήταν πριν από αυτόν. «Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του νόμου Κατρούγκαλου», είπε, καθώς ο νόμος-λαιμητόμος «ανέτρεψε ό,τι είχε απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης που είχαν προσδώσει οι σκληροί και αιματηροί αγώνες των εργαζομένων».
«Η Κοινωνική Ασφάλιση -όπως εμείς την πιστεύουμε- πρέπει να εξασφαλίζει στους εργαζόμενους αξιοπρεπείς συντάξεις και ανθρώπινη περίθαλψη, τέτοια που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των συνταξιούχων και των εργαζόμενων», ανέφερε, αναλύοντας την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ. «Δεν έχουμε αυταπάτες ότι η κυβέρνηση, καθώς και τα άλλα κόμματα θα αποδεχτούν την τροπολογία μας, την έχουν απορρίψει ήδη από τις Επιτροπές», συμπλήρωσε, και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν στις 15 Δεκέμβρη οι συνταξιούχοι και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 18 του μήνα ενάντια στον προϋπολογισμό.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο (βλέπε πιο κάτω) και η οποία προβλέπει μείωση κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών για νέους εργαζόμενους έως 25 ετών, θα οδηγήσει σε απαλλαγή της εργοδοσίας από την εισφορά της στην Ασφάλιση.
902
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Νέο δώρο στο κεφάλαιο η μείωση των εισφορών στο 50% για νέους έως 25 ετών
Δευτέρα 10/12/2018 - 17:45 - Ενημέρωση: Δευτέρα 10/12/2018 - 18:50
Μία ακόμα τροπολογία-δώρο στην εργοδοσία κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη Βουλή, μειώνοντας κατά 50% τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές για νέους εργαζόμενους έως 25 ετών, αποδεικνύοντας ξανά ότι το ζητούμενο είναι η ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και με κρατική επιδότηση της φτηνής εργασίας. 
Μετά την τροπολογία για τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη, τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών κατέθεσαν τροπολογία που προβλέπει την επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στο 50% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για κύρια ασφάλιση των εργαζόμενων έως 25 ετών. Το κρατικό ταμείο, σύμφωνα με την τροπολογία, θα επιχορηγεί το 6,66% από το σύνολο των εργοδοτικών εισφορών για κύρια ασφάλιση από την 1η Γενάρη 2019.
Στα 51 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το όφελος του 2019 για την εργοδοσία, όπως εκτιμά η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Το ποσό θα καταβάλλεται από τους πόρους του τακτικού προϋπολογισμού του υπουργείου Εργασίας.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τίτλο: «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις». Αύριο Τρίτη συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής. 
Στο ίδιο νομοσχέδιο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση όλων των νόμων που μειώνουν τις συντάξεις.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.