Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

«Ρ» σκέτο. Χωρίς Τσίπα. Μόνο με ΗΠΑ: Ξεπλένει τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια καπηλευόμενος τους λαϊκούς αγώνες − ΚΚΕ: Ο κ. Τσίπρας υποκλίνεται προσβάλλοντας τον ίδιο τον ελληνικό λαό - Δεν μπορούν να είναι αντίπαλοι του φασισμού όσοι δείχνουν τη Λεπέν και τον Όρμπαν όταν έχουν γίνει οι καλύτεροι συνέταιροι του Τραμπ - Καμιά εμπιστοσύνη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των ΗΠΑ - ΕΕ επικαλούμενους τους λαϊκούς αγώνες
Παρασκευή 14/12/2018 - 22:10 - Ενημέρωση: Παρασκευή 14/12/2018 - 22:44
Μέχρι και το ΕΑΜ, τη δολοφονία λαϊκών αγωνιστών και τους αγώνες τους εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος αξιοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη απόψε, αφενός μεν για να υπερασπιστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών που εξυπηρετεί ευθέως τα συμφέροντα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και αφετέρου δε για να στήσει επικοινωνιακά διαχωριστική γραμμή με τη ΝΔ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 14/12/2018 - 22:17 - Ενημέρωση: Παρασκευή 14/12/2018 - 22:44
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, αναφέρει:
«Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε ξεδιάντροπα να "ξεπλύνει" τα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, των οποίων είναι σημαιοφόρος, με επικλήσεις στη δημοκρατία και την ειρήνη και με τη γνωστή καπηλεία στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, προσβάλλοντας έτσι, όχι μόνο τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους παλεύοντας ενάντια σε όλους αυτούς, στους οποίους υποκλίνεται σήμερα ο κ. Τσίπρας, αλλά κυρίως προσβάλλοντας τον ίδιο τον ελληνικό λαό, που γνωρίζει από πρώτο χέρι τα δεινά που έχουν φέρει, εδώ και δεκαετίες, στους λαούς της περιοχής, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ.
Προσβάλλοντας, επίσης, το λαό της Θεσσαλονίκης, που βλέπει το τελευταίο διάστημα την πόλη του να έχει μετατραπεί σε "πρωτεύουσα" της αμερικάνικης παρουσίας στη χώρα μας.
Μακεδονία της φιλίας και της αλληλεγγύης δεν μπορεί να υπάρξει με την παρουσία του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και των επικίνδυνων σχεδιασμών τους, που υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Όπως δεν μπορεί να υπάρχει λαϊκός πατριωτισμός με τη σημαία αυτών των δυνάμεων, που υψώνει ο κ. Τσίπρας.
Πραγματικοί αντίπαλοι του φασισμού και της ακροδεξιάς δεν μπορούν να είναι όσοι έχουν γίνει σημαιοφόροι των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που έσπειραν και συνεχίζουν να σπέρνουν το δηλητήριο του διχασμού και του εθνικισμού, ανάμεσα στους λαούς των Βαλκανίων.
Δεν μπορούν να είναι αντίπαλοι του φασισμού όσοι δείχνουν μόνο την Λεπέν και τον Όρμπαν και την ίδια στιγμή έχουν γίνει οι καλύτεροι συνέταιροι του Τραμπ, όπως επίσης και όσοι ξανασερβίρουν τη χρεοκοπημένη θεωρία για μια δήθεν δίκαιη, φιλολαϊκή και δημοκρατική ΕΕ, που δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει στα πλαίσια της ένωσης καπιταλιστικών κρατών.
Όσο για τους υψηλούς τόνους και τα κάλπικα διλήμματα, ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη, όλο και περισσότερο φαίνεται ξεκάθαρα η ομοιότητά τους: Από τη μια κοινή προσήλωση στο μνημονιακό πλαίσιο και στην ανάπτυξη για τους λίγους και από την άλλη ανέξοδες υποσχέσεις για ψίχουλα στο λαό.
Καμιά εμπιστοσύνη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σε αυτούς που μας έφεραν ως εδώ. Ο λαός δεν χρειάζεται να ψάχνει τις μεταξύ τους διαφορές. Να κάνει ο ίδιος τη διαφορά με δυνατό ΚΚΕ».
902

Ανέφερε μεταξύ άλλων πως «πατριωτισμός είναι να γνωρίζεις και να τιμάς την ιστορία αυτών που έπεσαν με τη σημαία στο χέρι» και αναφέρθηκε στο ΕΑΜ, το Γρηγόρη Λαμπράκη και τους φοιτητές του Πολυτεχνείο και της αντιδικτατορικής πάλης. Απέφυγε ωστόσο να πει πως οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ φέρουν βαριές ευθύνες για τα όσα πέρασε και περνά ο ελληνικός λαός τότε και τώρα.
Χαρακτήρισε τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ σαν «απάντηση στο σκοτάδι, στο μίσος, στον εθνικισμό και στην πατριδοκαπηλία» και σαν «μήνυμα αντίστασης, μήνυμα ελευθερίας, μήνυμα δημοκρατίας»! Για να στοιχειοθετήσει την καταχώρηση της κυβέρνησης και του κόμματός του στο στρατόπεδο του «φωτός», κατέταξε τη ΝΔ στις ακροδεξιές δυνάμεις λέγοντας πως «σε τούτο τον τόπο δεν πέρασε ποτέ, ο φασισμός, ο εθνικισμός, η πατριδοκαπηλία» ισχυρίστηκε και δείχνοντας προς τη ΝΔ πρόσθεσε «δε θα επιτρέψουμε στους απατεώνες της πολιτικής που λεηλάτησαν την πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμύδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής».
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός εξωράισε πλήρως το ευρωατλαντικής εμπνεύσεως περιεχόμενό της. Μίλησε για «διαρκή αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στο διεθνές πεδίο», όπως βάφτισε τη διαρκή εμβάθυνση της εμπλοκής της χώρας σε επικίνδυνους για το λαό σχεδιασμούς και πρόσθεσε ότι ενώ στα χρόνια της κρίσης η Ελλάδα «μετατράπηκε σε κομπάρσο των εξελίξεων» και «οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μας γύρισαν δεκαετίες πίσω και στην εξωτερική πολιτική», σήμερα η δική του κυβέρνηση «αναβαθμίζει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία», «αναπτύσσει τη συνεργασία μέσω πολυμερών σχημάτων με τις χώρες των Βαλκανίων και της Ν.Α. Μεσογείου» και επιλύει ένα «μείζον ζήτημα για την Ελλάδα και για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων», το «Μακεδονικό».
Πρόσθεσε «πατριωτισμός είναι να μη σωπαίνεις, απέναντι στο τέρας του φασισμού. Να σηκώνεις ανάστημα απέναντι σε αυτούς που ντροπιάζουν τη σημαία, κρατώντας τη με χέρια βουτηγμένα στο αίμα αθώων και αδυνάμων», ξεχνώντας ότι η δίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής σέρνεται, ενώ στο μεταξύ στελέχη της κυβέρνησής του εμφανίζονται αγκαζέ με χρυσαυγίτες σε εκδηλώσεις ανά τη χώρα.
Προέτρεψε δε στη συγκρότηση αντιφασιστικού μετώπου, λέγοντας πως «είναι χρέος κάθε Έλληνα δημοκράτη, να βάλει φραγμό στην ανάδυση της ακροδεξιάς και του φασισμού. Θα έλεγα ότι είναι χρέος όλων των δημοκρατικών δυνάμεων», στις οποίες αντιπαρέθεσε τον Κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι «ξεπλένει τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας τις δικές της θέσεις».
Επιμένοντας στις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έβαλε τη χώρα στην περιπέτεια των μνημονίων, ενώ η δική του κυβέρνηση την απελευθέρωσε, όπως είπε. Με έπαρση παρέθεσε τα μέτρα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας, με «σπόνσορα» την τσέπη του λαού που λεηλατείται ασταμάτητα, αξιώνοντας και μπράβο αφού όπως είπε «διανύσαμε ένα δρόμο δύσβατο, γεμάτο, παγίδες, πιέσεις, ακόμα και εκβιασμούς» αλλά «ξαναφέραμε τη δικαιοσύνη» και συνεπώς «σήμερα αισθανόμαστε δικαιωμένοι».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.