Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Αλεξάνδρα Μπαλού: Περί Τρομοκρατίας, Πρεσπών και άλλων κατασταλτικών «μηχανισμών» − ΚΚΕ: Θέλουν να φοβίσουν το λαό και να επιβάλουν "άκρα του τάφου σιωπή" (VIDEO)

(Κείμενο πιο κάτω)
*
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τη βομβιστική επίθεση στον Άγ. Διονύσιο
Πέμπτη 27/12/2018 - 15:35
Σε ανακοίνωσή του για τη βομβιστική επίθεση στον Άγιο Διονύσιο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Το ΚΚΕ ζητά να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της βομβιστικής επίθεσης στον Άγ. Διονύσιο, που θα μπορούσε να είχε ακόμη πιο αρνητικές συνέπειες και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.
Πρέπει αποφασιστικά να αποκρουστεί το κλίμα αποπροσανατολισμού και τρομοκρατίας, που αντικειμενικά προωθείται μέσα από τις συνεχόμενες τέτοιες ενέργειες, οι οποίες είναι "βούτυρο στο ψωμί" όλων όσοι θέλουν να φοβίσουν το λαό και να επιβάλουν "άκρα του τάφου σιωπή"».
902
*
Παρέμβαση της Αλεξάνδρας Μπαλού στην ΕΡΤ1
Πέμπτη 27/12/2018 - 10:36 - Ενημέρωση: Πέμπτη 27/12/2018 - 11:31
«Τέτοιου είδους φαινόμενα, αξιοποιούνται από όλες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που υλοποιούν μία πολιτική που βασανίζει το λαό, στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν μέτρα καταστολής, αλλά και να φοβίσουν το λαό για την οργάνωση των αγώνων του».
Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1, το πρωί της Πέμπτης 27 Δεκέμβρη, σχολιάζοντας την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Κολωνάκι.
Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, επισήμανε ότι
«αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε, εντάσσονται και οι ανταγωνισμοί που εκδηλώνονται στην ευρύτερη περιοχή, με την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, το Κυπριακό, τα Βαλκάνια. Ρωσία και ΗΠΑ τσακώνονται για τη μοιρασιά της πίτας και η ελληνική κυβέρνηση, όπως και τα άλλα αστικά κόμματα που είναι στοιχισμένα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, εμπλέκουν τη χώρα μας στις επικίνδυνες εξελίξεις και γι' αυτό και ο λαός δεν πρέπει να εφησυχάζει», κατέληξε η Αλ. Μπαλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.