Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Η επί... μακρόν κρατική βία και καταστολή της ΕΕ − ΚΚΕ: Μέρος μόνο της σκληρής ταξικής αντιλαϊκής πολιτικής του «οραματιστή» Μακρόν, στενού εταίρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (Φωτό)

ΓΑΛΛΙΑ
«Απογείωση» της κρατικής καταστολής απέναντι στις μαζικές κινητοποιήσεις
Κυριακή 09/12/2018 - 12:19 - Ενημέρωση: Κυριακή 09/12/2018 - 14:01
Με μπαράζ καταστολής, πολλές εκατοντάδες «προληπτικές» προσαγωγές, χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών από την αστυνομία, δεκάδες τραυματισμούς διαδηλωτών, απάντησε η γαλλική κυβέρνηση στις χθεσινές νέες μαζικές κινητοποιήσεις στο Παρίσι και σε πολλές ακόμα πόλεις της Γαλλίας, αιχμή των οποίων είναι η αντίθεση στην πολιτική των πανάκριβων καυσίμων και συνολικά στην άγρια φορολογία που επιβάλλει η κυβέρνηση Μακρόν.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία
Κυριακή 09/12/2018 - 12:39 - Ενημέρωση: Κυριακή 09/12/2018 - 12:44
Σε ανακοίνωσή του για τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:
«Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στις μαζικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, μαθητών, φοιτητών και άλλων λαϊκών δυνάμεων, των τελευταίων βδομάδων, στη Γαλλία, ενάντια στην πολιτική των πανάκριβων καυσίμων και της άγριας φορολόγησής τους.
Πρόκειται για ένα μέρος μόνο της σκληρής ταξικής αντιλαϊκής πολιτικής του "οραματιστή" Μακρόν -στενού εταίρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ- και αποτελούν τελευταία λέξη των λεγόμενων μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη. Αποκαλύπτεται ότι όποιος και να είναι ο διαχειριστής μιας οικονομίας που έχει στρατηγική την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου και κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος, προωθεί σκληρά αντεργατικά μέτρα και στο όνομα της "πράσινης οικονομίας".
Το ΚΚΕ καταδικάζει την άγρια καταστολή, την αστυνομοκρατία σε βάρος των διαδηλωτών, την περιστολή της συνδικαλιστικής δράσης, συνολικά των λαϊκών ελευθεριών από την κυβέρνηση Μακρόν.
Ο γαλλικός λαός, οι λαοί της Ευρώπης έχουν τη δυνατότητα σήμερα να βγάλουν συμπεράσματα. Η εργατική τάξη, ο λαός μπορούν σε κάθε χώρα να ενισχύσουν τον αντικαπιταλιστικό αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό της πάλης τους και με τη δική τους κοινωνική συμμαχία να προσπεράσουν τους ελιγμούς κυβερνήσεων, καθώς και δυνάμεις που επιχειρούν να καναλιζάρουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε εφήμερη εκτόνωση, ανώδυνη για το καπιταλιστικό σύστημα. Να απομονώσουν μηχανισμούς που επωάζουν το αυγό του φιδιού και αποτελούν έδαφος για κάθε είδους προβοκάτσια και συκοφάντηση του κινήματος.
Η πορεία ανασύνταξης και χειραφέτησης του εργατικού κινήματος, η ενίσχυση του βαθμού οργάνωσης των εργατών στα συνδικάτα, το δυνάμωμα του ταξικού προσανατολισμού τους, αποτελούν εγγύηση ότι η φωνή των εργατών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων μπορεί να δυναμώσει και να αντιμετωπίσει κάθε είδους διαστρέβλωση και παραμορφωτικό φακό του εκμεταλλευτικού συστήματος, ανοίγοντας δρόμο στην πάλη για εξουσία και οικονομία που να υπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα».
902

Οι γαλλικές δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε 1.082 προσαγωγές στο Παρίσι και 1.723 σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων οι 1.220 κατέληξαν σε κράτηση των προσαχθέντων, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από τις 412 συλλήψεις της προηγούμενης βδομάδας, παρότι τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μειωμένα επεισόδια σε σχέση με το προηγούμενο Σάββατο.
Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν 136.000 άτομα σε όλη τη χώρα, αριθμός σχεδόν ίδιος με εκείνον που ανακοινώθηκε για τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου Σαββάτου.
Με αφορμή τις κινητοποιήσεις, τέθηκαν σε εφαρμογή «έκτακτα» αστυνομικά μέτρα που προέβλεπαν την ανάπτυξη 89.000 μελών των δυνάμεων καταστολής, με τη συμβολή 14 τεθωρακισμένων οχημάτων, που για πρώτη φορά επιστρατεύθηκαν στη γαλλική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα εξάλλου με έναν προσωρινό απολογισμό των υπηρεσιών Υγείας,  
«179 τραυματίες διακομίσθηκαν και δέχθηκαν ιατρικές φροντίδες σε όλην την επικράτεια από το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων».
Από την πλευρά του, στο φόντο όλης αυτής της «απογείωσης» της καταστολής, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε
«τις ευχαριστίες, σε όλες τις δυνάμεις ασφαλείας που αναπτύχθηκαν σήμερα, για την καρτερία και τον εξέχοντα επαγγελματισμό που επέδειξαν».
Αντίστοιχα, ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ εξέφρασε την ευαρέσκειά του 
«που εδόθη τέλος στην κλιμάκωση της βίας» και που «διερράγη» η «δυναμική των καταστροφέων».
Εκκλήσεις για «εθνική ενότητα» από την κυβέρνηση
Εν αναμονή μηνύματος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ κάνει έκκληση για «διάλογο» και «εθνική ενότητα».
«Η στιγμή του διαλόγου έχει φθάσει και πλέον θα πρέπει να ξαναϋφάνουμε την εθνική ενότητα», ανέφερε ο Εντ. Φιλίπ, προσθέτοντας: «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει. Εναπόκειται σε εκείνον να προτείνει μέτρα που θα τροφοδοτήσουν αυτόν το διάλογο και που θα επιτρέψουν, ελπίζω, στο σύνολο του γαλλικού έθνους να σταθεί στο ύψος των όσων ήδη διακυβεύονται και θα συνεχίσουν να υφίστανται τα επόμενα χρόνια».
Διάλυση της Εθνοσυνέλευσης ζητούν Μελανσόν και Λεπέν
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του οπορτουνιστικού μορφώματος της Ανυπότακτης Γαλλίας, Ζαν-Λικ Μελανσόν, επανέλαβε το αίτημά του
για «διάλυση» της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης ως «μόνης ειρηνικής, λογικής και ήρεμης διεξόδου» από την κρίση, καθώς όπως αναφέρει «τα τρία τέταρτα των διεκδικήσεων των Κίτρινων Γιλέκων ταυτίζονται με το πρόγραμμα» του κόμματός του.
Αύριο, βουλευτές του κόμματος του Μελανσόν και του σοσιαλιστικού κόμματος πρόκειται να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
Από το Βέλγιο, η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν ζήτησε επίσης τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και αξίωσε από τον Μακρόν «στιβαρές απαντήσεις».
902, Πηγή φωτό: Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.