Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Κυβέρνηση fast track: Μεταναστευτική πολιτική - (Μ) Κυβερνητικά Οργανωμένα συμφέροντα − ΚΚΕ: Δεν θα συντηρήσουμε την εκφυλιστική διαδικασία (2 VIDEO)

ΒΟΥΛΗ
Αποχώρησε το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας το μπαράζ τροπολογιών και τις εκφυλιστικές διαδικασίες
Πέμπτη 20/12/2018 - 16:49 - Ενημέρωση: Πέμπτη 20/12/2018 - 18:45
Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη Βουλή, αρνούμενο να νομιμοποιήσει την απαράδεκτη πρακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, της κατάθεσης μπαράζ τροπολογιών με τις οποίες γίνονται διάφορες «διευθετήσεις» λίγο πριν τελειώσει το 2018.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, κατατέθηκαν 23 τροπολογίες.

Πολλές από αυτές είχαν φωτογραφικό χαρακτήρα ή αφορούσαν πολύ σοβαρά ζητήματα για τα οποία θα έπρεπε να γίνει εκτενής συζήτηση.

Μάλιστα, μέχρι και λίγη ώρα πριν την ψηφοφορία οι υπουργοί κατέθεταν τροπολογίες.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το νομοσχέδιο είχε χαρακτηριστεί ως «κατεπείγον», με αποτέλεσμα να ακολουθηθούν διαδικασίες fast track.
Το νομοσχέδιο για το Μεταναστευτικό
  • δίνει παράταση ενός έτους στο καθεστώς των απευθείας αναθέσεων έργων και μισθώσεων για τη διαχείριση θεμάτων που άπτονται του Προσφυγικού. 
  • Επίσης, νομιμοποιεί αναδρομικά παλαιότερες δαπάνες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
  • Στο νομοσχέδιο κατατέθηκε τροπολογία που διευρύνει το καθεστώς αναδρομικής νομιμοποίησης για δαπάνες που έκανε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αφορούσαν το Προσφυγικό.
  • Ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης και η κυβέρνηση δικαιολόγησαν αυτή την πρακτική, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να προλάβουν το τέλος του χρόνου.
  • Στις καταγγελίες της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης περί «πλυντηρίου», ο Ν. Βούτσης αντέτεινε ότι την ίδια διαδικασία είχε ακολουθήσει και η προηγούμενη κυβέρνηση, καταθέτοντας δεκάδες τροπολογίες στο τελευταίο νομοσχέδιο του 2014.
Το ΚΚΕ δεν θα συντηρήσει αυτήν τη διαδικασία
Η βουλευτής του ΚΚΕ, Δ. Μανωλάκου, κατήγγειλε τις πρακτικές της κυβέρνησης και την εκφυλιστική διαδικασία και ανακοίνωσε την αποχώρηση του Κόμματος. Συγκεκριμένα, τόνισε τα εξής: 
«Στη διάσκεψη των προέδρων δεν συμφωνήσαμε ότι δεχόμαστε τη βροχή των τροπολογιών. Αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν άλλοθι για αυτή τη διαδικασία. Και το 2014 η κυβέρνηση της ΝΔ είχε φέρει πάνω από 100 τροπολογίες, παραμονές Χριστουγέννων και αποχωρήσαμε. Μην ανταγωνίζεστε στα κακά μεταξύ σας αντί να τα διορθώνετε.
Αντικειμενικά όταν έρχεται με τη μορφή του κατεπείγοντος, που σημαίνει ότι ο κάθε εισηγητής μιλάει 8’ ή το πολύ 10’ και 11’, με την ανοχή του προεδρείου, όταν εκ των υστέρων έρχονται σωρηδόν τροπολογίες σημαντικές, δεν έχει το δικαίωμα να μιλήσει. Αντικειμενικά φιμώνεται. Δεν έχει δικαίωμα να πει γιατί διαφωνεί, αν και γιατί έχει επιπτώσεις στον κόσμο ή ακόμα και τη συμφωνία του. Συνεπώς, η διαδικασία αυτή είναι εκφυλιστική, θα έπρεπε και το προεδρείο να πάρει μέτρα. Το ΚΚΕ δεν θα παραμείνει για να τη συντηρήσει και αποχωρούμε». 
Τελικά, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο πρόεδρος της Βουλής πρότεινε να συνεχιστεί η συζήτηση των τροπολογιών και την Παρασκευή, προκειμένου να υπάρχει χρόνος να τις διαβάσουν οι βουλευτές...

Ωστόσο, οι τροπολογίες δεν αποσύρθηκαν και μάλιστα είναι πολύ πιθανό να κατατεθούν περισσότερες μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.