Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018

Ο Trumpαρίφας ή Τα μυστικά (και κυρίως τα ψέματα) του... βαλτού

Μια ευχάριστη ατμόσφαιρα


Επ' ώμου...
«Επ' ώμου» έχει πάρει το ζήτημα της προώθησης του επικίνδυνου σχεδιασμού των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως επιβεβαιώθηκε ξανά και με νέα ένταση μετά την ολοκλήρωση του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, πριν από δύο βδομάδες, και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σερβία, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της χώρας και συμμετείχε στην τετραμερή με Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Στην επίσκεψή του εκεί, ο πρωθυπουργός, κραδαίνοντας ως «πρότυπο» τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ −επιβεβαιώνοντας έτσι το καραμπινάτο αμερικανοΝΑΤΟικό της περιεχόμενο− αλλά και το «κλειδί» της ένταξης στην ΕΕ, όσο και τα έργα ενεργειακής και μεταφορικής «διασύνδεσης» της περιοχής, μετέφερε ορθά - κοφτά τις απαιτήσεις και τα «μηνύματα» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ προς τη σερβική ηγεσία σε ό,τι αφορά την επίτευξη συμφωνίας με το Κόσσοβο, γενικότερα την ευθυγράμμιση της Σερβίας και των υπόλοιπων χωρών της περιοχής με τα ευρωατλαντικά «πρότυπα» στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία.
Είπε, εξάλλου, χαρακτηριστικά πως απευθύνει
«μήνυμα ότι όλες οι χώρες της Βαλκανικής πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα που δίνουμε εμείς σήμερα, της συνεργασίας. Όλες οι χώρες της Βαλκανικής πρέπει να βασίσουν το όραμά τους για την ενταξιακή πορεία στην ΕΕ στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους και στην ανάγκη συμμόρφωσης με αυτό που ονομάζουμε ευρωπαϊκό κεκτημένο».
Τουκαπρό!

Με τα ίδια σχεδόν λόγια, ο «διαβολικά καλός» Ντ. Τραμπ έστελνε λίγες μέρες πριν επιστολή στους Προέδρους Σερβίας και Κοσσόβου, περιγράφοντας τη σημασία της περιοχής για την υπεράσπιση της
«ευρωπαϊκής ασφάλειας» και «προειδοποιώντας» ότι «η αποτυχία να επωφεληθείτε από αυτήν τη μοναδική ευκαιρία (σ.σ. για συμφωνία με τη Σερβία) θα ήταν μια τραγική οπισθοδρόμηση, καθώς είναι απίθανο να παρουσιαστεί σύντομα μια νέα ευκαιρία για μια συνολική ειρήνη».
Τα προηγούμενα είναι παραπάνω από ενδεικτικά
  • για την επιτάχυνση του σχεδίου «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» της περιοχής, όσο
  • και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που αναλαμβάνει η κυβέρνηση σε αυτόν για λογαριασμό της αστικής τάξης και της «αναβάθμισής» της.
Βέβαια, σε σχέση με τα όσα ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, ότι τάχα η περιοχή γίνεται έτσι «επίκεντρο της ειρήνης, της συνεργασίας και της συνανάπτυξης», το ακριβώς αντίθετο ισχύει, αφού
  • τα ευρωατλαντικά σχέδια κάνουν τους λαούς της περιοχής «επίκεντρο» των ανταγωνισμών με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, τις αγορές και τις σφαίρες επιρροής.
Ως προς αυτό άλλωστε χαρακτηριστικές είναι
  • τόσο οι αντιδράσεις της Ρωσίας στη δημιουργία κοσσοβάρικου στρατού και οι δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων για τη διαδικασία στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ,
  • όσο και οι επισκέψεις που σχεδιάζονται για το Γενάρη, του Βλ. Πούτιν στα Σκόπια και της Αγκ. Μέρκελ στην Αθήνα για να σταλούν τα ανάλογα «μηνύματα».
Από την πρόσφατη συμμετοχή του Α. Τσίπρα στη συνάντηση στο Βελιγράδι
Όπως επίσης χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι
  • σε κάθε τους βήμα τα ευρωατλαντικά σχέδια φουντώνουν τους αλληλοτροφοδοτούμενους εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς σε όλη την περιοχή, στο πλαίσιο της πολιτικής τού «διαίρει και βασίλευε».
Οι ευρωατλαντικές «αποστολές» και ρόλοι που αναλαμβάνει μέσα σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση γίνονται διπλά επικίνδυνες για το λαό, αν κανείς βάλει στην «εξίσωση» και τις ανάλογες «διευθετήσεις» που δρομολογεί στη ΝΑ Μεσόγειο, όσο και το γεγονός ότι οι ΗΠΑ −κατά τον Γ. Μίτσελ− αντιμετωπίζουν την περιοχή από την Ουκρανία έως το Ισραήλ ως «ενιαίο χώρο» για τα σχέδιά τους, με την Ελλάδα σε ρόλο «κέντρου βάρους».
Οι εξελίξεις, που όλα δείχνουν ότι θα επιταχυνθούν το επόμενο διάστημα, χρειάζεται να σημάνουν «καμπανάκι» στο λαό.
  • Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ, που αποτελούν κίνδυνο - θάνατο για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.