Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

ΕΕΔΥΕ - ΕΔΥΕΘ: Καταδίκη για τα μεγάλο ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι − ΚΚΕ: Ειρήνη με την εξουσία στα χέρια του λαού − Ενα αποκαλυπτικό τηλεγράφημα − Ακρόπολη, 9 Αυγούστου 2018 στις 8 μ.μ.: Ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος

*
Από Μποτίλια
ΕΕΔΥΕ
Συγκέντρωση στις 9 Αυγούστου στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα
Πέμπτη 26/07/2018 - 15:58 - Ενημέρωση: Τετάρτη 08/08/2018 - 08:51
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση που διοργανώνει την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018 στις 8 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης απευθύνει στους φιλειρηνιστές και αντιιμπεριαλιστές η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη για να καταδικάσουν το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, [βλέπε στο τέλος: 73 χρόνια, σήμερα… και ένα αποκαλυπτικό τηλεγράφημα] τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις και την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ σημειώνει:
«Εβδομήντα τρία χρόνια συμπληρώνονται από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, όταν το πυρηνικό μανιτάρι εξαφάνισε από προσώπου Γης χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945). Τεράστιες οι υλικές καταστροφές με ισοπεδωμένες τις δύο πόλεις-στόχους των ΗΠΑ. Πραγματικός στόχος οι λαοί, η ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα. Ακόμα και σήμερα η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους χρησιμοποιώντας το ψέμα της "στρατιωτικής αναγκαιότητας" των πληγμάτων και ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε τελειώσει!
Διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις σε όλο τον πλανήτη, σε Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ανατολική Μεσόγειο, Ουκρανία, Βαλκάνια, Περσικό Κόλπο. Προωθούνται στρατιωτικοπολιτικοί σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστικών κέντρων για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και ενεργειακών πόρων. Το ενδεχόμενο του "πρώτου πυρηνικού πλήγματος" που εξετάζεται από χρόνια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το επιβεβαίωσε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία (Ιούλιος 2016) και απειλεί τους λαούς. Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες (Ιούλιος 2018), που "κουμπώνουν" με την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ (ενίσχυση της PESCO, δημιουργία της "Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Επεμβάσεων", ενίσχυση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ, των μάχιμων μονάδων της ΕΕ "EU Battlegroups") επιταχύνουν την υλοποίηση των δολοφονικών τους σχεδιασμών με την ενίσχυση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη θάλασσα στο πλαίσιο του επικίνδυνου ανταγωνισμού με τη Ρωσία.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι τεράστιες. Στο εσωτερικό της χώρας εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική της, ενώ παράλληλα βαθαίνει παραπέρα την εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες παίζοντας το ρόλο του σημαιοφόρου για τα συμφέροντα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή των Δ. Βαλκανίων και της Ν/Α Μεσογείου, βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Στο όνομα της "σταθερότητας", η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα υιοθετούν και στηρίζουν όλο το πακέτο παλιών και νέων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή, που συζητήθηκαν και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες (Ιούλιος 2018). Την ίδια στιγμή, σε περίοδο ανέχειας για το λαό μας η κυβέρνηση δαπανά τεράστια ποσά για στρατιωτικές δαπάνες στo πλαίσιο των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών, μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο ορμητήριο αναβαθμίζοντας το ήδη υπάρχον δίκτυο Ευρωατλαντικών Βάσεων και στρατηγείων, δημιουργώντας και νέες (Αλεξανδρούπολη, Σύρος, Κάρπαθος κ.α.). Συνεχίζει να αναβαθμίζει την επικίνδυνη στρατιωτικοπολιτική συνεργασία με το Ισραήλ, την ίδια ώρα που το κράτος-δολοφόνος σφαγιάζει καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό.
Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, την Πέμπτη 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 8 μ.μ. και πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Να καταδικάσουμε το έγκλημα των ΗΠΑ στη ΧΙΡΟΣΙΜΑ και το ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ και να τιμήσουμε τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.
Παλεύουμε και απαιτούμε:
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».
Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Γιώργος Λαμπράκης. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το Γιώργο Σαρρή και στη συνέχεια πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας».
Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνουν η ΟΓΕ, το ΜΑΣ, η ΚΕΘΑ. 
Σε άλλες πόλεις
Τιμώντας τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας των ΗΠΑ, πριν από 73 χρόνια στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η ΕΔΥΕΘ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους φορείς κι όλο το λαό της Θεσσαλονίκης να πάρουν μαζικά μέρος στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που οργανώνει την Πέμπτη 9 Αυγούστου στις 19.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά).
Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν σε Χανιά, Καβάλα, και Ξάνθη.
902
*
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τα 73 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 73 χρόνια σήμερα, από τη ρίψη ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, [βλέπε πιο κάτω] αναφέρει:  
Δευτέρα 06/08/2018 - 09:38 - Ενημέρωση: Δευτέρα 06/08/2018 - 21:49
«Εβδομήντα τρία χρόνια συμπληρώνονται από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, που το 1945 στέρησε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και σε χιλιάδες άλλους τα επόμενα χρόνια, λόγω των συνεπειών της ραδιενέργειας.
Η ρίψη των ατομικών βομβών στόχο είχε να εκφοβίσει τους λαούς, να στείλει "μήνυμα" στην ΕΣΣΔ, στο επαναστατικό και κομμουνιστικό κίνημα των άλλων χωρών, στη νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε με τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Σήμερα η όξυνση των ανταγωνισμών και των αντιθέσεων στις περιοχές της Μεσογείου, της Μ. Ανατολής και αλλού, μεταξύ ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και μονοπωλίων, για τη διανομή των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών, προβάλλει την ανάγκη το εργατικό λαϊκό κίνημα να έχει σταθερά στον προσανατολισμό του την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις αιτίες που τον γεννούν.
Η λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την οποία συμπλέουν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, αφορά την αναβάθμιση της αστικής τάξης της Ελλάδας και κατά συνέπεια την αναβάθμιση όλων των κινδύνων και μεγαλύτερων εμπλοκών σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις και συγκρούσεις.
Η Ελλάδα είναι πλήρως ενταγμένη στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, όχι μόνο ως κόμβος μεταφοράς στρατευμάτων και ανεφοδιασμού δυνάμεων, αλλά και για το ρόλο που θα παίξει στην υλοποίηση των πυρηνικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, το οποίο έχει υιοθετήσει το "πρώτο πυρηνικό πλήγμα", μετατρέποντας την Ευρώπη και τον κόσμο όλο σε ένα πυρηνικό πεδίο.
Για αυτό η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τη χωρά σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο με επέκταση κι αναβάθμιση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, σχεδιάζει ακόμα και την εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο. Αναπτύσσει "στρατηγικές συνεργασίες" με κράτη - δολοφόνους, όπως το Ισραήλ που δολοφονεί καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό. Προωθεί την "ευρωατλαντική ολοκλήρωση" στα Δυτικά Βαλκάνια, όπως απέδειξε η συμφωνία με την ΠΓΔΜ.
Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται, δεν μπορεί να δώσει λύση στα βασικά λαϊκά προβλήματα, ούτε να εξασφαλίσει Ειρήνη για τους λαούς. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών.
Η Ειρήνη, η Φιλία, η Αλληλεγγύη των λαών, η αμοιβαία επωφελής συνεργασία των χωρών μπορούν να διασφαλιστούν μόνο με την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και με την αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, όπως και κάθε άλλη ιμπεριαλιστική ένωση, με τους λαούς νοικοκύρηδες στον τόπο τους, με την εξουσία στα χέρια τους».
902
*

73 χρόνια, σήμερα, από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι
Χιροσίμα - Ναγκασάκι: Δύο λέξεις που φέρνουν στο νου εικόνες τρόμου, οδύνης, πολέμου, ένα τεράστιο «μανιτάρι», επιβεβαιώνοντας τους στίχους του Μπρεχτ: «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους».
Οι εικόνες από αυτές τις δύο πόλεις τον Αύγουστο του 1945 σηματοδοτούν ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα που διέπραξε ο ιμπεριαλισμός σε βάρος των λαών, με το πρόσχημα της συντόμευσης του πολέμου. Ενα πρόσχημα που αξιοποιείται μέχρι και σήμερα, για να δικαιολογηθούν ιμπεριαλιστικές επιθέσεις και επεμβάσεις σε διάφορες χώρες, με τελευταία την επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία.
Το Μάη του 1945, με την είσοδο του Κόκκινου Στρατού στο Βερολίνο και την ύψωση της κόκκινης σημαίας στην «καρδιά» του ναζισμού, στο Ράιχσταγκ, η Γερμανία αναγκάζεται σε συνθηκολόγηση. Είχε προηγηθεί η συνθηκολόγηση της Ιταλίας, το Σεπτέμβρη του 1943. Το τρίτο μέρος της φασιστικής συμμαχίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Ιαπωνία, συνέχιζε τον πόλεμο. Ομως, οι συνθήκες έδειχναν ότι ήταν ζήτημα ημερών να συνθηκολογήσει κι αυτή, αφού ο στόλος της ήταν κατεστραμμένος και η ίδια η χώρα ήταν περικυκλωμένη από εχθρικές δυνάμεις.
Λίγο πριν λήξει, λοιπόν, ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, στις 6/8/1945, στις 2.45 π.μ., απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση στο νησί Τινιάν του Ειρηνικού τρία αμερικανικά βομβαρδιστικά «Β-29». Ενα από αυτά, το βομβαρδιστικό «Enola Gay», κουβαλούσε στα «σπλάχνα» του ένα καινούριο όπλο, μια βόμβα νέας τεχνολογίας.
Το «μικρό αγόρι», όπως ονομάστηκε από τους Αμερικανούς, ήταν βόμβα ουρανίου, με μήκος τρία μέτρα και βάρος τέσσερις τόνους. Τα ρολόγια σταμάτησαν στις 8.15 το πρωί. Το «μικρό αγόρι» έπεσε από το αεροσκάφος με δύο αλεξίπτωτα, δημιουργώντας έναν τεχνητό ήλιο, που σκότωσε τα πάντα στο διάβα του. Ο απολογισμός ήταν 110.000 ακαριαίοι θάνατοι, ενώ τις επόμενες μέρες οι θάνατοι αυξήθηκαν σημαντικά. Το ένα τρίτο του πληθυσμού χάθηκε.
Τρεις μέρες αργότερα, στις 9/8/1945, από τα αμερικανικά βομβαρδιστικά ρίχτηκε η δεύτερη ατομική βόμβα στο Ναγκασάκι. Ο «χοντρός άντρας» ήταν μια βόμβα πλουτωνίου, που σκόρπισε το θάνατο σε 70.000 ανθρώπους. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που σχεδόν διέλυσε το βομβαρδιστικό αεροσκάφος, που μόλις πρόλαβε να προσγειωθεί στην Οκινάβα. Ο απολογισμός των νεκρών έφτασε τις εκατοντάδες χιλιάδες και οι επιπτώσεις της ραδιενέργειας ήταν εξίσου θανατηφόρες.
Ενα αποκαλυπτικό τηλεγράφημα
Μια μαρτυρία δίνει απαντήσεις στο γιατί να συμβεί αυτό λίγες μέρες πριν από την τελική έκβαση του πολέμου. Τι παραπάνω θα μπορούσαν να πάρουν οι νικητές, καταστρέφοντας ολοσχερώς δύο πόλεις και σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους;
Στις 12/5/1945, τρεις μέρες μετά την παράδοση της Γερμανίας, ο Τσόρτσιλ σε τηλεγράφημά του στον Τρούμαν, Πρόεδρο των ΗΠΑ, αναφέρει:
«Η ευρωπαϊκή κατάσταση με ανησυχεί πάρα πολύ... Πολύ σύντομα, η στρατιωτική ισχύς μας θα σβήσει στην ηπειρωτική Ευρώπη, εκτός από μέτριες δυνάμεις, που θα παραμείνουν για την κατοχή της Γερμανίας. Τι θα συμβεί, εν τω μεταξύ, από την πλευρά της Ρωσίας; Δοκιμάζω πολύ ζωηρά ανησυχία από την εσφαλμένη ερμηνεία, που δίνουν στις αποφάσεις της Γιάλτας, από τη συμπεριφορά των στην Πολωνία, από την συντριπτική υπεροχή των στα Βαλκάνια, εκτός από την Ελλάδα, από τις δυσκολίες που δημιουργούν στο ζήτημα της Βιέννης, από το συνδυασμό της ισχύος των στα κατεχόμενα ελεγχόμενα από αυτούς εδάφη με τη χρησιμοποίηση της κομμουνιστικής τακτικής σε τόσα μέρη του κόσμου και κυρίως από τη δυνατότητα που έχουν να διατηρούν επί μακρόν τεράστιες στρατιές εν εκστρατεία.
Ποια θα είναι η κατάστασις ύστερα από ένα ή δύο χρόνια; Οι αμερικανικές ή βρετανικές στρατιές θα έχουν τότε διαλυθή, οι Γάλλοι δε θα έχουν ακόμη οργανωθεί αρκετά και δε θα διαθέτωμε παρά λίγες μεραρχίες, κατά το πλείστον γαλλικές, ενώ η Ρωσία θα είναι ελεύθερη να διατηρή 200 ή 300 εν ενεργεία. Ενα Σιδηρούν Παραπέτασμα έπεσε σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου των... Ο στρατηγός Αϊζενχάουερ πρέπει να λάβη όλα τα δυνατά μέτρα, για να προλάβη νέα ομαδική έξοδο των γερμανικών πληθυσμών, όταν οι Μοσχοβίτες πραγματοποιήσουν την τεράστια προέλασή των προς το κέντρο της Ευρώπης... Σε λίγο θα είναι εύκολο στους Ρώσους να προχωρήσουν, εάν θέλουν, ως τις ακτές της Βορείου Θαλάσσης και του Ατλαντικού».
Η διαταγή για τη ρίψη των δύο ατομικών βομβών δόθηκε εγγράφως από τον υπουργό Εσωτερικών, Τζ. Μάρσαλ, και τον υπουργό Στρατιωτικών, Χ. Στίμσον. Η τελική απόφαση, όμως, λήφθηκε προσωπικά από τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Χ. Τρούμαν, επιβεβαιώνοντας το χαρακτηρισμό που του έχει αποδοθεί, ως «μακελάρη». Η αιτιολογία γι' αυτές τις ρίψεις ήταν ότι θα ερχόταν πιο γρήγορα τέλος στον πόλεμο στο θέατρο του Ειρηνικού και ότι τα θύματα από τις βόμβες θα ήταν λιγότερα σε σχέση με τις απώλειες που θα είχαν μία ενδεχόμενη απόβαση στην Ιαπωνία ή η συνέχιση του πολέμου.
Ο φόβος που υπήρχε στο στρατόπεδο του ιμπεριαλισμού για το πρόσωπο της σοσιαλιστικής Σοβιετικής Ενωσης ήταν εμφανής. Η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ήταν μια προσπάθεια εκφοβισμού της Σοβιετικής Ενωσης, λόγω και της γεωγραφικής γειτνίασης των χωρών, καθώς και μία επίδειξη υπεροχής των ΗΠΑ εν γένει απέναντι στο σοσιαλισμό που οικοδομούνταν και στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.
Η ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι άνοιξε το δρόμο για την έναρξη του «Ψυχρού Πολέμου», αποδεικνύοντας το ρόλο που έπαιξε ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός σε αυτήν την αντιπαράθεση, που ακολούθησε τις επόμενες δεκαετίες. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1949, τα πιο ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη έθεσαν τη στρατιωτική τους οργάνωση ενάντια στην ΕΣΣΔ, με τη δημιουργία του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ).
Αυτή είναι η πραγματικότητα που πρέπει να γνωρίζει η νεολαία. Η πάλη για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος είναι αναγκαία, ο μόνος δρόμος που υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.