Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Γιάννης Πρωτούλης (τόσο απλά): Ένα σύστημα-ρουσφετολογικός μηχανισμός − Εφαρμογή τελεσίδικων αποφάσεων με σόου κατεδαφίσεων − Η κυβέρνηση με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων λέει: Μη μιλάτε, έρχονται κατεδαφίσεις και τακτοποιήσεις! − Για να καμφθεί το διεκδικητικό κίνημα (VIDEO)

Με τα αυθαίρετα οικοδομείται πέπλο αποπροσανατολισμού για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες
Πέμπτη 02/08/2018 - 10:18
Οικοδομείται ένα πέπλο αποπροσανατολισμού του κόσμου με το μέτρο κατεδάφισης των αυθαιρέτων, προκειμένου να συγκαλυφθούν οι ευθύνες της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζουν και θα συνεχιστεί.
Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», το πρωί της Πέμπτης 2 Αυγούστου.
Ο Γ. Πρωτούλης υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα στη Βουλή που καταψήφισε πέρυσι την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, όπου έδινε επίσης την άδεια ώστε να χτίζονται ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες εγκαταστάσεις σε παραλίες, ποτάμια, ρέματα, λίμνες και δάση από το μονοπωλιακό κεφάλαιο.
Επισήμανε ότι στις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης και στις τροπολογίες, πουθενά δεν υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία για επείγοντα μέτρα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.
Ειδικότερα για τα αυθαίρετα, τόνισε πως είναι ένα αντικειμενικό πρόβλημα που λειτούργησε όμως όλο το προηγούμενο διάστημα ως ρουσφετολογικός μηχανισμός, ενώ έχουν περάσει από τη Βουλή, ξανά και ξανά, νόμοι και τροπολογίες που το επέτρεπαν.
Ο Γ. Πρωτούλης υπογράμμισε ότι στην Ανατολική Αττική δεν υπάρχουν μόνο εξοχικές κατοικίες, αφού ο πληθυσμός πλέον ξεπερνά τις 600.000 κι όμως δεν υπάρχει ούτε ένα δημόσιο νοσοκομείο, δεν έχει καν αποχετευτικό σύστημα, δεν έχει καμία υποδομή.
Τώρα που ο κόσμος φαίνεται να διεκδικεί συνολικές υποδομές για σχολεία, νοσοκομεία, δρόμους αντιπυρικές ζώνες, η κυβέρνηση με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων απειλεί με κατεδαφίσεις για να καμφθεί το διεκδικητικό κίνημα.
Υπενθύμισε επίσης και το παράδειγμα της Μάνδρας όπου μετά την τραγωδία των πλημμυρών στήθηκαν «αναπτυξιακά» συνέδρια και φιέστες, δόθηκαν δεσμεύσεις για κατεδαφίσεις και αντιπλημμυρικά έργα και σήμερα, ένα χρόνο μετά, δεν έχει γίνει τίποτα.
Καταδεικνύοντας τον προσανατολισμό της κυβέρνησης που δεν έχει στις προτεραιότητές της την προστασία της ανθρώπινης ζωής, υπογράμμισε ότι το κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού για τη δασοπυρόσβεση είναι μόλις 0,035% ενώ για τις στρατιωτικές δαπάνες -κατ' εντολήν του ΝΑΤΟ- φθάνει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.