Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Ρ (χωρίς Τσίπα): Η κλιματική αλλαγή και η συντέλεια του κόσμου (της εργατικής τάξης) − Φιέστα της αθλιότητας που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ − Επιτροπή Πυρόπληκτων: Κάλεσμα διεκδίκησης στις 20 Αυγούστου − ΚΚΕ: Καμιά εμπιστοσύνη - Ο λαός να πάρει μέτρα για την προστασία της ζωής του

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Νέα επικοινωνιακή φιέστα πάνω στα αποκαΐδια με την αναδιοργάνωση της γγ Πολιτικής Προστασίας
Πέμπτη 09/08/2018 - 15:16 - Ενημέρωση: Παρασκευή 10/08/2018 - 07:35
Νέα επικοινωνιακή φιέστα για τη συγκάλυψη των τραγικών ευθυνών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σχετικά με την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι.
Μετά τις εξαγγελίες - ψίχουλα για την αποκατάσταση των πληγέντων και αυτές για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το υπουργείο Εσωτερικών και ανακοίνωσε την αναδιοργάνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ
Καμιά εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που ευθύνονται για τις τραγωδίες
Πέμπτη 09/08/2018 - 18:13 - Ενημέρωση: Πέμπτη 09/08/2018 - 18:18
Σε ανακοίνωση για τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για το νέο φορέα διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Μόνο ως φτηνό επικοινωνιακό κόλπο μπορεί να θεωρηθεί ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είδαν το "φως το αληθινό" δέκα ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, όταν επί 3 χρόνια συνεχίζουν την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υποβαθμίζοντας τους τομείς δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, διατηρώντας το υπάρχον νομικό πλαίσιο, αλλά και εντείνοντας την εμπορευματοποίηση σε δάση, αιγιαλούς, για χάρη των επενδύσεων.
Στην πραγματικότητα, το σχέδιό τους στοχεύει στην επιτάχυνση των σχεδιασμένων, από χρόνια, αναδιαρθρώσεων στον τομέα της δασοπροστασίας και της πυρόσβεσης, που προβλέπουν τη μετατόπιση της ευθύνης από την ολοκληρωμένη δομή του κρατικού μηχανισμού στο όνομα του εθελοντισμού.
Κουβέντα δεν είπε ο πρωθυπουργός για τον αναγκαίο αντιπυρικό σχεδιασμό, με κύριο βάρος στην πρόληψη, το διαχωρισμό της πρόληψης από την καταστολή, που παραμένει ακέραιος και για την αναγκαία αύξηση της χρηματοδότησης, για τη δασική υπηρεσία και το Πυροσβεστικό Σώμα. Αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο το Πυροσβεστικό Σώμα απώλεσε από τους προϋπολογισμούς της τελευταίας δεκαετίας, αθροιστικά, πάνω από 1 δισ. ευρώ, καταλαβαίνει τι αντιπροσωπεύουν τα 500 εκατομμύρια που εξήγγειλε, για όλο το νέο φορέα που συμπεριλαμβάνει νευραλγικές υπηρεσίες με τεράστιες ελλείψεις, όπως το Πυροσβεστικό Σώμα, η Δασική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, κλπ.
Επίσης, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά η αναφορά στη σχετική εμπειρία, με παρόμοιες καταστάσεις, που διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις και η οποία επιβάλει δήθεν την απαραίτητη συμμετοχή τους.
Ο λαός μας δεν πρέπει να δείξει καμιά εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που ευθύνονται για τις τραγωδίες που έχει βιώσει. Να οργανώσει την πάλη του, όχι μόνο για μέτρα ουσιαστικής αποκατάστασης των πληγέντων, αλλά και για μέτρα προστασίας της ζωής του».
902

Δεν παρέλειψε να κατηγορήσει  την αντιπολίτευση που ζητά «κάλπες πάνω στα αποκαΐδια» καθώς και όσους ενοχοποιούν τους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη της διάσωσης λέγοντας χαρακτηριστικά
«το σημαντικό σήμερα δεν είναι να βρούμε εξιλαστήρια θύματα αλλά να διερευνήσουμε σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας»,
την ώρα πάντως που είναι η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που τους καθιστά εξιλαστήρια θύματα αφού δεν τους εξασφαλίζει ούτε τα βασικά για να επιτελέσουν το έργο της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.
Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στην πολιτική του για την αυθαίρετη δόμηση και στις εξαγγελίες - κοροϊδία, ζητώντας ουσιαστικά στήριξη στην πολιτική
  • που νομιμοποιεί τις αυθαιρεσίες του μεγάλου κεφαλαίου και
  • εντείνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης της γης, στο όνομα των «επενδύσεων» και της «ανάπτυξης».
Ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια μάλιστα να προετοιμάσει για νέες ενδεχόμενες τραγωδίες από φυσικές καταστροφές από τον κρατικό μηχανισμό που δεν έχει στις προτεραιότητές του την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής αλλά τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επικαλέστηκε την κλιματική αλλαγή που συντελείται και τις επαφές που είχε με επιστήμονες από τους οποίους ζήτησε εκθέσεις και μελέτες για την πορεία του φυσικού φαινομένου. 
Το νέο οργανόγραμμα
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όπως είναι σήμερα καταργείται και αντικαθίσταται από την Εθνική Υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, μία αυτοτελή υπηρεσία που θα υπόκειται απευθείας στο υπ. Εσωτερικών, με διοικητή που θα ορίζεται, μόνιμο επιστημονικό συμβούλιο και μόνιμο συμβούλιο διοίκησης με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, τα Γενικά Επιτελεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας τη Δασική Υπηρεσία, όπως και των «εθελοντικών σωμάτων», για τα οποία ο πρωθυπουργός είπε ότι θα «πιστοποιηθούν».
Θα ενιαιοποιεί όλους τους διαθέσιμους επιστημονικούς, επιχειρησιακούς και ανθρώπινους πόρους στην πρόληψη, την επιχείρηση και την αποκατάσταση και θα έχει την απόλυτη ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων φορέων πρόληψης, προετοιμασίας και της αποκατάστασης των φυσικών καταστροφών. 
Η υπηρεσία αυτή θα εφαρμόζει προσαρμοσμένα μοντέλα διαχείρισης εκτάκτων αναγκών που εφαρμόζουν άλλες χώρες,  όπως ΕΕ, ΗΠΑ και Καναδάς.
Τέλος θα χρηματοδοτηθεί με 500 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ και το Δημόσιο Πρόγραμμα Επενδύσεων. 
Η ΝΔ σχολίασε πως
«είναι ενθαρρυντικό που ο Πρωθυπουργός, έστω και με καθυστέρηση, υιοθέτησε την αυτονόητη ανάγκη σύστασης ενός νέου οργάνου Πολιτικής Προστασίας με στελέχη που θα επιλεγούν με αξιοκρατικά κριτήρια».
902
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Κάλεσμα διεκδίκησης με παρέμβαση στην Αθήνα στις 20 Αυγούστου
Παρασκευή 10/08/2018 - 08:09 - Ενημέρωση: Παρασκευή 10/08/2018 - 08:10
Σε μαζική κάθοδο στην Αθήνα, στις 20 Αυγούστου, για να καταθέσουν το πλαίσιο διεκδικήσεων που αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες τους, καλεί τους πυρόπληκτους, τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς των περιοχών τους η Επιτροπή Πυρόπληκτων Κατοίκων Ραφήνας - Μαραθώνα, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη «να διεκδικήσουμε τις ζωές μας πίσω, να μην τσιμπήσουμε σε υποσχέσεις "κάτω από το τραπέζι" που θάβονται και εξαφανίζονται την επόμενη μέρα».
Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή επισημαίνει:
«Εμείς οι κάτοικοι των περιοχών από το Μάτι, το Νέο Βουτζά, το Κόκκινο Λιμανάκι κ.λπ. είδαμε μέσα σε λίγες ώρες να χάνονται άδικα ζωές ανθρώπων. Είδαμε τα σπίτια μας να καταστρέφονται. Είδαμε το καταπράσινο τοπίο που με φροντίδα συντηρούσαμε να γίνεται στάχτη. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι περισσότερες κατοικίες είχαν γίνει με τους κόπους και τη δουλειά μιας ολόκληρης ζωής, που για πολλούς τελείωσε άδοξα, η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.
Μια καταστροφή που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την βλέπουμε να επαναλαμβάνεται, κάθε καλοκαίρι, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.
Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι φταίει η άτυχη στιγμή, ότι φταίει ο "Στρατηγός Ανεμος", ότι φταίνε απλά δυο - τρεις.
Η επιστήμη και η τεχνολογία μπορεί να προβλέπουν και να αντιμετωπίζουν τέτοια φαινόμενα με ανάλογα μέσα, προσωπικό, υποδομές, σχέδιο, ενημέρωση, προετοιμασία. Ομως, τις ανάγκες και την προστασία της ζωής του λαού οι κυβερνήσεις τις θεωρούν κόστος.
Το χειμώνα συνάνθρωποί μας πλημμύρισαν και πνίγηκαν στη Μάνδρα, τώρα καήκαμε στο Μάτι, Κόκκινο Λιμανάκι και στο Νέο Βουτζά κ.λπ., αύριο κάπου αλλού. Στις φωτιές καμένοι, στις βροχές πνιγμένοι... Φτάνει πια!
Το κράτος έχει δείξει τεράστια ικανότητα να μας φορολογεί, να φορολογεί τις κατοικίες μας και τώρα μας εγκαλεί γιατί δεν είχαμε τα χρήματα να πάμε εντός σχεδίου πόλεως και με πολλαπλάσιο κόστος να στήσουμε το νοικοκυριό μας ή την εξοχική μας κατοικία.
Καμιά αναμονή - δεν θα μας ξεγελάσουν ξανά
Πρέπει άμεσα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να διεκδικήσουμε τις ζωές μας πίσω, να μην τσιμπήσουμε σε υποσχέσεις "κάτω από το τραπέζι" που θάβονται και εξαφανίζονται την επόμενη μέρα. Τα μέτρα που εξήγγειλε και υλοποιεί η κυβέρνηση για τη στήριξή μας δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο, δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.
Καλούμε τώρα όλους τους πυρόπληκτους των περιοχών μας, τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς των περιοχών μας να στηρίξουν τις παρακάτω διεκδικήσεις και να τις καταθέσουμε στις 20 Αυγούστου στη Βουλή και στην Περιφέρεια Αττικής με μαζική κάθοδο και συμμετοχή των κατοίκων:
1. Αμεση αποζημίωση κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής στο 100% της συνολικής ζημιάς
2. Να υπάρξουν μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής για όσους δεν μπορούν να μείνουν στην οικία τους, επιδότηση ενοικίου για όσους το χρειάζονται, ουσιαστική στήριξη των πυρόπληκτων οικογενειών από το κράτος.
3. Αμεση αποκατάσταση των υποδομών, όπως της ύδρευσης, της ηλεκτροδότησης, τηλεφωνίας, χωρίς την επιβάρυνση των καταναλωτών για τη σύνδεσή τους στο δίκτυο κ.λπ.
4. Να αντιμετωπιστούν ΑΜΕΣΑ οι ελλείψεις στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης και να εκπονηθεί σχέδιο αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων.
5. Να καθαριστεί και να προστατευθεί το πευκοδάσος του Σχινιά με ευθύνη του κράτους.
6. Να μαζευτούν τα κλαδιά κ.λπ. από περιοχές των δήμων που επλήγησαν και δεν έχουν καεί, με ευθύνη περιφέρειας και κράτους.
7. Να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες, μετρήσεις και να υλοποιηθούν ΤΩΡΑ έργα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση πλημμυρών και πιθανής μόλυνσης του εδάφους, της ατμόσφαιρας και του υδροφόρου ορίζοντα στις πυρόπληκτες περιοχές.
8. Εξασφάλιση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους μας με ευθύνη του κράτους. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των Κέντρων Υγείας Ραφήνας, Ν. Μάκρης με μόνιμο προσωπικό και μέσα για την περίθαλψη όσων έχουν ανάγκη.
9. Να φτιαχτεί σύγχρονος οικισμός με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, με χωροταξικό σχεδιασμό που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
10. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των πληγέντων.
11. Μέτρα ουσιαστικής στήριξης εργαζομένων και επαγγελματιών που έχουν χάσει τη δουλειά τους.
12. Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΕΦΚΑ, τράπεζες, ΟΤΑ, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.