Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

ΗΠΑράκρουση της τρομοκρατίας: Τα drones και τα «βρόμικα Πουκάμισα» του ιμπεριαλισμού − Δολοφονική απόπειρα κατά του Προέδρου Μαδούρο − ΚΚΕ: Στηρίζουμε την πάλη του ΚΚ Βενεζουέλας ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους (VIDEO)

Μποτίλια Στον Άνεμο:
Από πότε ο βρόμικος πόλεμος κατά της Βενεζουέλας, οι ηγέτες του και τα μέσα που χρησιμoποιούν
"Έξω ο ιμπεριαλισμός. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό"
(Κάπου στη Βενεζουέλα)
*
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Απόπειρα δολοφονίας κατά του Μαδούρο στη διάρκεια ομιλίας του


ΗΠΑ και Κολομβία κατηγορεί η κυβέρνηση της χώρας
Κυριακή 05/08/2018 - 08:22 - Ενημέρωση: Κυριακή 05/08/2018 - 09:21
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, είναι καλά στην υγεία του μετά από μια «επίθεση» που έγινε εναντίον του με drones που έφεραν εκρηκτικές ύλες, καθώς εκείνος έκανε μια ομιλία σε μια στρατιωτική εκδήλωση σήμερα στην οδό Μπολιβάρ στο Καράκας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Βενεζουέλας
Κυριακή 05/08/2018 - 14:32 - Ενημέρωση: Κυριακή 05/08/2018 - 14:47
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόπειρα της δολοφονίας του προέδρου της Βενεζουέλας, Μαδούρο, αναφέρει:  
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου της Βενεζουέλας Μαδούρο και καταγγέλλει κάθε ξένη επέμβαση στα εσωτερικά της Βενεζουέλας.
Πρόκειται για ενέργεια που εντάσσεται στην εντεινόμενη επιθετικότητα αντιδραστικών δυνάμεων της ντόπιας ολιγαρχίας, που απολαμβάνουν την προκλητική υποστήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά  λαϊκά στρώματα της Βενεζουέλας. Ο λαός της Βενεζουέλας έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει το δρόμο εξέλιξης της κοινωνίας του. Στηρίζουμε την πάλη του ΚΚ Βενεζουέλας ενάντια στις τραγικές συνέπειες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό».
902

Τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν τον Μαδούρο να πραγματοποιεί μια ομιλία μπροστά σε 17.000 στρατιώτες στο Καράκας, καθώς σταμάτησε να μιλάει και κοίταξε ψηλά, ξαφνιασμένος, με τον ήχο της τηλεοπτικής μετάδοσης να σταματά.

Τα πλάνα δείχνουν στρατιώτες να τρέχουν, έως ότου η τηλεοπτική μετάδοση διεκόπη. Επτά στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επίθεση και νοσηλεύονται.
«Σήμερα επιχείρησαν να με δολοφονήσουν», δήλωσε ο Μαδούρο σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε λίγες ώρες μετά το συμβάν. Είπε ότι μια ιπτάμενη συσκευή εξερράγη μπροστά κατά τη διάρκεια της ομιλίας. Ήταν μια «μεγάλη έκρηξη» είπε. Πρόσθεσε πως αρχικά νόμιζε ότι υπήρξε μια δυσλειτουργία στην στρατιωτική εκδήλωση, αλλά τότε άκουσε και μια δεύτερη έκρηξη.
Χωρίς κάποια εμφανή σημάδια τραυματισμού, ο Μαδούρο τόνισε ότι «όλα δείχνουν» μια ακροδεξιά συνωμοσία και κατηγόρησε ανοιχτά τον πρόεδρο της Κολομβίας Μανουέλ Σάντος ότι βρίσκεται πίσω από την «επίθεση». Αρκετοί από τους δράστες έχουν συλληφθεί, είπε, χωρίς να επεκταθεί.

Παράλληλα κατήγγειλε ότι οι χρηματοδότες της επίθεσης βρίσκονται στις ΗΠΑ. «Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι πολλοί από τους χρηματοδότες (της επίθεσης) ζουν στις ΗΠΑ, στην πολιτεία της Φλόριντα». «Ελπίζω ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να είναι διατεθειμένος να καταπολεμήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Ανάληψη ευθύνης από μυστηριώδη οργάνωση
Την ίδια ώρα, μια μυστηριώδης οργάνωση που φέρεται να αποτελείται από πολίτες και στρατιωτικούς ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο. Σε ανακοίνωσή της στο Twitter η οργάνωση  
«Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα» έγραψε ότι πέταξε «δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα οποία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικό C-4 (…) Οι ελεύθεροι σκοπευτές της Εθνοφρουράς κατέρριψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στον στόχο τους».
Η οργάνωση αυτή φέρεται να δημιουργήθηκε το 2014 και να συνδέεται με τον πρώην αστυνομικό Όσκαρ Πέρες ο οποίος ηγήθηκε μιας επίθεσης με ελικόπτερο εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στο Καράκας τον Ιούνιο του 2017. Ο Πέρες σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο.
Στόχος της οργάνωσης, σύμφωνα με την ίδια, είναι να ενώσει όσους αντιτίθενται στην πολιτική του Μαδούρο.
«Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε ο πληθυσμός να πεινά, οι άρρωστοι να μην έχουν φάρμακα, το νόμισμά μας να μην έχει καμία αξία, ο εκπαιδευτικό σύστημα να μην διδάσκει πλέον τίποτε και απλώς να προσηλυτίζει στον κομμουνισμό», γράφει η ανακοίνωση.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Sputnik, AFP)
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.