Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018

Συνδικαλίζεται: COSCOτώστε τον! − Αχθοφόροι άθλιων ονομάτων, συνεργάτες των ναζιεργολάβων του κινέζικου καπιταλισμού − ΚΚΕ: Η μνημονιακή ζούγκλα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΤΗΣ «COSCO» ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Τραμπούκικη επίθεση στον πρόεδρο του Σωματείου από το μηχανισμό των εργολάβων
Τρίτη 14/08/2018 - 18:49 - Ενημέρωση: Τετάρτη 15/08/2018 - 09:32
Τραμπούκικη επίθεση από το μηχανισμό των εργολάβων στις προβλήτες της «COSCO» δέχτηκε σήμερα Τρίτη 14 Αυγούστου ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων Μάρκος Μπεκρής.

Είχε προηγηθεί προσπάθεια της εργοδοσίας να στήσει δικό της «Σωματείο», με απειλές και εκβιασμούς σε εργαζόμενους να γίνουν μέλη του, για να ανακόψει τη διεκδίκηση καλύτερων μισθών και συνθηκών εργασίας, με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος προέδρου σωματείου στις προβλήτες στο λιμάνι του Πειραιά
Τρίτη 14/08/2018 - 21:31
Σε ανακοίνωση για την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος προέδρου σωματείου στις προβλήτες στο λιμάνι του Πειραιά, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του προέδρου του σωματείου, στην εταιρεία Cosco, από μπράβους της εργοδοσίας. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνει η συγκεκριμένη επιχείρηση στήνοντας απεργοσπαστικούς εργοδοτικούς μηχανισμούς, να υπονομεύσει τον αγώνα που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι, για τα δικαιώματά τους.
Το περιστατικό αυτό και συνολικά η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, αναδεικνύει πόσο ψεύτικα και παραπλανητικά είναι όσα λέει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περί "καθαρής εξόδου" και "δίκαιης ανάπτυξης", τη στιγμή που διατηρεί τη μνημονιακή ζούγκλα, η οποία αποθρασύνει την εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία».
902

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), την ώρα που ο πρόεδρος του Σωματείου μιλούσε στους εργαζόμενους, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, ο νέος επόπτης ασφαλείας της εργολαβικής «D-Port», Βασίλης Παπαδόγγονας, τον πλησίασε ύπουλα από πίσω και τον χτύπησε στον αυχένα.

Ο συνδικαλιστής, που τις προηγούμενες μέρες βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια λόγω προβλημάτων στη μέση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με κάκωση στον αυχένα.
Ο χρόνος που εκδηλώνεται η επίθεση δεν είναι τυχαίος, καθώς οι πρόσφατοι πετυχημένοι αγώνες των εργαζομένων και του ΕΝΕΔΕΠ, με τη στήριξη και την αλληλεγγύη Σωματείων του Πειραιά, είχαν αναγκάσει την εργοδοσία να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ΣΣΕ, η οποία θα δεσμεύει όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, αλλά και όσες τυχόν δραστηριοποιηθούν στο μέλλον, και θα καλύπτει όλες τις δραστηριότητες. Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, στα 8 χρόνια που η «Cosco» λειτουργεί τις συγκεκριμένες προβλήτες, μέσω θυγατρικών εργολαβικών εταιρειών.
Είναι προφανές επομένως ότι η απόπειρα για δημιουργία εργοδοτικού Σωματείου και η σημερινή τραμπούκικη επίθεση είναι μια προσπάθεια για να ακυρωθούν οι εξελίξεις για την υπογραφή ΣΣΕ και να διατηρηθεί το σημερινό εξουθενωτικό για τους εργαζόμενους καθεστώς, που έχει επιβάλλει η εργοδοσία, κάνοντας χρήση της αντεργατικής νομοθεσίας της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Καμιά υποχώρηση!
Απαντώντας στην τραμπούκικη επίθεση, η ΕΝΕΔΕΠ απευθύνεται στους εργαζόμενους και σημειώνει σε ανακοίνωσή της:
«Τώρα πιο αποφασιστικά, πιο οργανωμένα για τα δικαιώματά μας. Δεν λυγίζουμε! Συνάδελφοι, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διεκδίκησης από το Σωματείο μας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά, η εργοδοσία κινητοποιεί τους μηχανισμούς της ενάντια στον αγώνα μας. Στο πλαίσιο αυτό στήνει εργοδοτικό Σωματείο και χρησιμοποιεί τους μπράβους της σαν τον Παπαδόγγονα Βασίλη που επιτέθηκε και χτύπησε τον πρόεδρο του Σωματείου μας την ώρα που αυτός ενημέρωνε τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις.
  • Δηλώνουμε στην εργοδοσία και στα τσιράκια της ότι δεν θα ανεχτούμε τους σχεδιασμούς και τους μηχανισμούς της στο χώρο του λιμανιού. Τους μπράβους και τους τραμπούκους θα τους πάρει το "κύμα" της οργανωμένης πάλης για τα δίκια μας. Όλοι τώρα συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας πιο αποφασιστικά, πιο οργανωμένα για:
  • Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους.
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Να σταματήσει ο εμπαιγμός των εργαζομένων απ' την πολιτική ηγεσία και την εργοδοσία.
  • 6μελή πόστα.
  • Μετατροπή όλων των Συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου.
  • Σύσταση Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας.
  • Διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας - Αναγνώριση των επαγγελματικών ασθενειών.
Συνάδελφοι, η εργοδοσία φοβάται. Παίρνει τα μέτρα της. Παίρνουμε κι εμείς τα δικά μας».
Ανακοίνωση - καταγγελία του ΠΑΜΕ
Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ «καταγγέλλει την εργοδοσία της "Cosco" που με εντολή της, μπράβοι και μαύροι μηχανισμοί άλλων εποχών, επιτέθηκαν και χτύπησαν πισώπλατα μέρα μεσημέρι τον πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων της επιχείρησης Μάρκο Μπεκρή, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των εργαζομένων.
Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός δεν θα περάσουν! Να μην βρίσκουν τόπο να σταθούν στο λιμάνι και κανέναν τόπο δουλειάς. Τέτοιες πρακτικές θα βρουν απέναντί τους συνολικά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα Σωματεία, τους εργαζόμενους.
Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που με την πολιτική της έχει δώσει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας και ξεσαλώνει. Καλούμε τους εργαζόμενους στην "Cosco" να δυναμώσουν το Σωματείο τους, την ενότητά τους. Να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά, πιο δυναμικά τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, για αυξήσεις στους μισθούς, για συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και τις βρώμικες μεθόδους που χρησιμοποιεί η εργοδοσία προκειμένου να χτυπήσει αυτόν τον αγώνα, να σπάσει τη συλλογικότητα, να διαλύσει το Σωματείο το οποίο είναι κατάκτηση των εργαζομένων στην επιχείρηση. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ξέρει στο πετσί του από τέτοιες μεθόδους και προβοκάτσιες και έχει τη δύναμη, την τόλμη και τη γνώση για να τα αντιμετωπίσει. Καλούμε τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους στο Σωματείο και τους εργαζόμενους».
Την τραμπούκικη επίθεση καταγγέλλουν επίσης το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγ/κής Βιομηχανίας Ελλάδας και Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.