Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΔΝΤΕΕ: Καθαρή έξόδος(!) και «ελάφρυνση» του χρέους με μέτρα και μεταμνημονιακό εποπτικό πλαίσιο (πιο ελαφριά και πιο καθαρή δεν γίνεται)

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ
Χτίζουν το αντιλαϊκό πλαίσιο της «επόμενης μέρας»
Δευτέρα 28/05/2018 - 13:38
Με τις «καθιερωμένες»... συνοπτικές διαδικασίες ετοιμάζεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να κλείσει τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, ενώ ήδη οικοδομείται το αντιλαϊκό πλαίσιο της «επόμενης μέρας» που θα διαιωνίσει τα μνημονιακά μέτρα.
Ο βασικός όγκος των προαπαιτούμενων της τέταρτης αξιολόγησης αναμένεται να εφαρμοστεί μέσω ενός πολυνομοσχεδίου, που θα κατατεθεί στη Βουλή έως τις 5 Ιούνη, το αργότερο.
  • Το Eurogrop της προηγούμενης εβδομάδας έθεσε ως προθεσμία για την υλοποίηση των μέτρων την 14η Ιούνη. Η ημερομηνία αυτή χαρακτηρίζεται «ανελαστική», καθώς στο επόμενο Eurogroup της 21ης Ιούνη που θα συζητηθεί η συνολική συμφωνία, θα πρέπει να είναι έτοιμη η έκθεση «συμμόρφωσης» που ετοιμάζουν οι θεσμοί.
Ταυτόχρονα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους «τρέχει» να συλλέξει τα στοιχεία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες, προκειμένου να μην χαθεί η προθεσμία για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από την προηγούμενη αξιολόγηση.
Χρέος και μέτρα πάνε μαζί...
Στο τραπέζι των του λεγόμενου «Washington Group», που θα συνεδριάσει την Πέμπτη στον Καναδά, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών των G7 θα συζητηθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού κρατικού χρέους και ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Έτσι, στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των ισχυρότερων οικονομιών της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία), με τους επικεφαλής της ΕΚΤ, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ για την Ευρώπη, Πολ Τόμσεν, θα επιχειρηθεί να γεφυρωθούν οι διαφορές της Ευρωζώνης με το Ταμείο.
Αν και το Βερολίνο έχει έρθει λίγο πιο κοντά με το ΔΝΤ, παραμένει η διαφορά τους για το πόσα χρόνια θα επιμηκυνθεί το χρέος, αλλά και για την «αυτοματοποίηση» της διαδικασίας «ελάφρυνσης».
  • Η «ελάφρυνση» του χρέους συνδέεται άρρηκτα με το «μεταμνημονιακό» εποπτικό πλαίσιο, και όπως όλα δείχνουν θα συνδεθεί με επιπλέον μέτρα και προϋποθέσεις.
Το «συμπληρωματικό μνημόνιο» που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα δίνει μία σαφή «πρόγευση» για όσα έρχονται, και σίγουρα
  • διαψεύδει το κυβερνητικό παραμύθι της «καθαρής εξόδου»,
  • «κλειδώνοντας» το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 στους κρατικούς προϋπολογισμούς.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.