Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Οι Ιουδαιοναζί πρεσβευτές του Χίτλερ ανοίγουν νέα κρεματόρια: Τουλάχιστον 55 νεκροί και πάνω από 2.770 τραυματίες − ΠΑΜΕ - ΕΕΔΥΕ - ΕΕΔΔΑ - ΟΓΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ: παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία (5 VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Τουλάχιστον 55 νεκροί και πάνω από 2.770 τραυματίες τα θύματα του Παλαιστινιακού λαού


ΠΑΜΕ - ΕΕΔΥΕ - ΕΕΔΔΑ - ΟΓΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Δυναμική μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία (VIDEO - ΦΩΤΟ στο τέλος)


 



Δευτέρα 14/05/2018 - 22:33 - Ενημέρωση: Δευτέρα 14/05/2018 - 22:33
Σφαγή Παλαιστινίων με εν ψυχρώ δολοφονίες δεκάδων άοπλων διαδηλωτών από το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ που κλιμακώνει τη δολοφονική του βία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, ενθαρρυμένο από την προκλητική στήριξη των ΗΠΑ, που σήμερα μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ. (βλέπε πιο κάτω).
Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολιγισμό του υπουργείου Υγείας της Γάζας, τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα και 2.771 έχουν τραυματιστεί από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών οι οποίοι πυροβολούσαν εν ψυχρώ τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στον τοποθετημένο από το Ισραήλ  -αυθαίρετα και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου- φράκτη προκειμένου να οριοθετήσεις τα «σύνορα» με την Λωρίδα της Γάζας.
Μεταξύ των νεκρών τουλάχιστον οκτώ είναι ανήλικοι κάτω των 16 ετών.
Από τους τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 122 είναι ανήλικοι, ενώ δεκάδες ήταν οι γυναίκες αλλά και οι δημοσιογράφοι που τραυματίστηκαν.
Από το πρωί της Δευτέρας, οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας προσπαθούν να διασχίσουν τον ιδιαίτερα ενισχυμένο φράκτη που χωρίζει το θύλακα από το Ισραήλ, ωστόσο οι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν διαταγές να πυροβολούν όποιον προσπαθεί να καταστρέψει ή ακόμη και να πλησιάσει το φράκτη.
−Σε σφαγή παλαιστίνιων από το κράτος του Ισραήλ εξελίσσονται οι διαδηλώσεις κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας.
Δεκάδες είναι οι νεκροί Παλαιστίνιοι από πυρά του Ισραηλινού στρατού και εκατοντάδες οι τραυματίες με τον αριθμό να αυξάνεται διαρκώς. 
−Ξεπερνά τους 100 ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά πυρά αφότου ξεκίνησαν οι μαζικές διαδηλώσεις στις 30 Μάρτη  κατά της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.
Οι σημερινές διαδηλώσεις γίνονται με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, ενώ παράλληλα αποτελούν την κορύφωση της αποκαλούμενης Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής, που ξεκίνησαν οι Παλαιστίνιοι στις 30 Μάρτη, διεκδικώντας το δικαίωμα της επιστροφής για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.
Από την αρχή των διαδηλώσεων αυτών μέχρι και την τελευταία σημερινή καταμέτρηση, ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά ξεπερνά τους 100.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, Al Jazeera), Πηγή φωτό: Associated Press
ΙΣΡΑΗΛ
Με φιέστες και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ
Δευτέρα 14/05/2018 - 09:36
Σήμερα, την παραμονή της επετείου της Νάκμπα (του ξεριζωμού πάνω από 700 χιλιάδων Παλαιστινίων από τα σπίτια τους, από τους ισραηλινούς κατά τον πόλεμο του 1948), αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μεταφορά της Πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ-Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
Στο Ισραήλ, βρίσκονται σε εξέλιξη σειρά «εορτασμών», που θα κορυφωθούν με φιέστα παρουσία της Ιβάνκα Τράμπ και του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν.
Η αμερικανική πρεσβεία, που θα ανοίξει παρουσία σχεδόν 800 καλεσμένων, θα στεγάζεται προσωρινά στον χώρο όπου βρισκόταν το αμερικανικό προξενείο εν αναμονή της κατασκευής της νέας της έδρας.
Στη δεξίωση που παρατέθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών το βράδυ της Κυριακής με οικοδεσπότη τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, το παρόν έδωσε η κόρη και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όχι όμως και οι περισσότεροι απεσταλμένοι ξένων κρατών στη χώρα, σε μια ένδειξη ίσως της έλλειψης συναίνεσης παγκοσμίως για την αμερικανική απόφαση.
Απευθυνόμενος στους επίσημους προσκεκλημένους του, μεταξύ αυτών ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ, ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης προέτρεψε και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ουάσιγκτον.
«Μεταφέρετε τις πρεσβείες σας στην Ιερουσαλήμ διότι είναι το σωστό που πρέπει να κάνετε», τόνισε ο Νετανιάχου. «Μεταφέρετε τις πρεσβείες σας στην Ιερουσαλήμ διότι αυτό θα δώσει ώθηση στην ειρήνη και για αυτό ακριβώς δεν μπορείτε να βασίσετε την ειρήνη σε θεμέλια ψεμάτων».
Το Ισραήλ γνωστοποίησε ότι και οι 86 χώρες με διπλωματικές αποστολές στη χώρα προσκλήθηκαν στην εκδήλωση, οι 33 επιβεβαίωσαν ότι θα παραστούν. Μεταξύ αυτών οι εκπρόσωποι από τη Γουατεμάλα και την Παραγουάη, που θα ανοίξουν τις πρεσβείες τους στην Ιερουσαλήμ αργότερα αυτόν τον μήνα. Επιπλέον παρέστησαν εκπρόσωποι από την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και την Τσεχία, ενώ απουσίαζαν εκπρόσωποι πολλών χωρών της δυτικής Ευρώπης.
«Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού εδώ και 3.000 χρόνια, είναι η πρωτεύουσα του κράτους μας εδώ και 70 χρόνια και θα παραμείνει για πάντα η πρωτεύουσά μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει η πρωτεύουσα του Ισραήλ όποια κι αν είναι η ειρηνευτική συμφωνία που φαντάζεστε», επέμεινε κατά τη διάρκεια της δεξίωσης.
«Με τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας αύριο αναγνωρίζεται η πραγματικότητα έπειτα από μια περίοδο πολύ μακράς αναμονής, είναι επίσης απαραίτητη για την εκπόνηση ενός οδικού χάρτη για την ειρήνη στην περιοχή», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τζον Σάλιβαν, που βρίσκεται επίσης στην Ιερουσαλήμ.
«Κατά τραγικό τρόπο, η αμερικανική κυβέρνηση επέλεξε να συμμεριστεί τις αξιώσεις περί αποκλειστικότητας του Ισραήλ για μια πόλη που υπήρξε ιερή για όλες τις θρησκείες», ανακοίνωσε από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στις ΗΠΑ.
Η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας «δίνει ζωή σε μια θρησκευτική διαμάχη αντί της αξιοπρεπούς ειρήνης», τονίζεται.
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα κινητοποιήσει 1.000 αστυνομικούς προκειμένου να προφυλάξει την πρεσβεία και τη γύρω περιοχή, όπου δεσπόζουν αφίσες με το σύνθημα «Τραμπ Κάνε το Ισραήλ Σπουδαίο Ξανά» (Trump Make Israel Great Again).
Τα μέτρα έκτακτης ανάγκης έχουν επίσης ενισχυθεί εντός και περιμετρικά των παλαιστινιακών εδαφών. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει τον αριθμό των μάχιμων μονάδων του γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας και στην Δυτική Όχθη.
Ένδειξη του τεταμένου κλίματος, Εβραίοι που κρατούσαν ισραηλινές σημαίες και φώναζαν «ο λαός του Ισραήλ είναι ζωντανός» συνεπλάκησαν με Παλαιστίνιους φρουρούς στην πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ. Τους απομάκρυναν Ισραηλινοί αστυνομικοί.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)Πηγή φωτό: Associated Press
 902

ΠΑΜΕ - ΕΕΔΥΕ - ΕΕΔΔΑ - ΟΓΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Δυναμική μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία

Την αντίθεσή τους στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ και την καταδίκη τους για τη νέα σφαγή των Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό διαδήλωσαν το απόγευμα της Δευτέρας 14 Μάη εργαζόμενοι νέοι και γυναίκες, στην παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ, που διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και στην οποία καλούσαν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΕΕΔΔΑ και σωματεία

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (βίντεο επάνω).

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την ενέργεια των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την με αυτό τον τρόπο ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και βάζοντας νέα «φωτιά» στο Παλαιστινιακό και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Παράλληλα, καταδίκασαν τη νέα σφαγή των Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό και εξέφρασαν την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. 
Στη συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γρηγόρης Αναγνώστου, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, ενώ εκ μέρους του ΠΑΜΕ μίλησε  Έφη Χαλιού, η οποία είπε:

«Το ταξικό εργατικό κίνημα, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Καταδικάζουμε τη βία, τον αυταρχισμό, τις πάνω από 50 μέχρι σήμερα δολοφονίες αγωνιστών, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ, την προσπάθεια ταύτισης του "θύτη" με το "θύμα". Είναι πρόσφατο το κατάπτυστο ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ούτε λίγο ούτε πολύ ρίχνει το φταίξιμο στους αγωνιστές Παλαιστίνιους που αναγκάζουν τους Ισραηλινούς να τους δολοφονούν!

Καταγγέλλουμε την πολιτική - οικονομική, αλλά και στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, που διαρκώς αναβαθμίζεται. Αυτοί που πυροβολούν στο απαράδεκτο τείχος τους αγωνιστές Παλαιστίνιους, είναι οι ίδιοι που συνεκπαιδεύονται με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις!
Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Από τη μια μοιράζει δήθεν λόγια συμπάθειας για τον παλαιστινιακό λαό, ενώ την ίδια στιγμή "ξεπλένει" τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ με τη συνεργασία τους.

Καταδικάζουμε την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης και απαιτούμε να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής του Δεκέμβρη 2015 και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καταγγέλλουμε την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν σήμερα την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την στην πράξη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Εκφράζουμε την έντονη καταδίκη μας για τις τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία.

Είναι πιθανή μια γενικευμένη ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Μ. Ανατολή. Καλούμε και από αυτό το βήμα το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση! Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι πρόσφατες επιδρομές του Ισραήλ σε συριακό έδαφος οξύνουν την αντιπαράθεση μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και κέντρων στην περιοχή.

Εμείς και σήμερα από εδώ βροντοφωνάζουμε: Ούτε γη - ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Η συγκυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ένα απέραντο πεδίο βολής, προετοιμάζουν το έδαφος για νέες επεμβάσεις προκειμένου να υπερασπιστούν τα κέρδη των ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων της περιοχής.

Απέναντι στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών οι εργαζόμενοι βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Απαιτούμε:

  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω τα ελληνικά πλοία, τα αεροπλάνα, οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

  • Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

  • Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας.

  • Η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής, του Δεκέμβρη 2015, και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους».

Το ψήφισμα

Οι συγκεντρωμένοι θυροκόλλησαν ψήφισμα, ενώ ο Βασίλης Σταμούλης από την ΕΓ του ΠΑΜΕ κατήγγειλε την αστυνομοκρατία.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι μετέβησαν στην παλαιστινιακή πρεσβεία, όπου χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Σταύρος Τάσσος και ο πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι ευχαρίστησε για την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο λαό του:


Χαιρετισμό εκ μέρους της ΟΓΕ έκανε η πρόεδρός της Χριστίνα Σκαλούμπακα:


Το ψήφισμα που θυροκολλήθηκε στην πρεσβεία του Ισραήλ έχει ως εξής:

«Οι συμμετέχοντες στην παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ σήμερα, Δευτέρα 14 Μάη 2018, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΕΕΔΥΕ, της ΟΓΕ, της ΕΕΔΔΑ, της ΣΕΑΑΝ, σωματείων και φορέων του λαϊκού κινήματος, καταδικάζουμε την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν στις 14 Μάη 2018 την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο στην πράξη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Εκφράζουμε την έντονη καταδίκη μας για τις τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία, τις δολοφονικές επιθέσεις στον παλαιστινιακό λαό με δεκάδες νεκρούς, που αποτελούν κρίκο στην παραπέρα κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, με απώτερο στόχο το Ιράν, και που βρίσκουν την πλήρη στήριξη από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. 

Το φιτίλι μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή είναι αναμμένο. Καλούμε το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση! Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι πρόσφατες επιδρομές του Ισραήλ σε συριακό έδαφος οξύνουν την αντιπαράθεση μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και κέντρων στην περιοχή.

Στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, στο δίκαιο αγώνα του κατά της ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Καταδικάζουμε τη βία, τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες αγωνιστών, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ, την προσπάθεια ταύτισης του "θύτη" με το "θύμα".

Οι όποιες αντιθέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστές συμμάχους τους γύρω από τη Συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, σχετίζονται με τους λυσσαλέους ανταγωνισμούς για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, με την κρίσιμη γεωστρατηγική σημασία, τους πλούσιους ενεργειακούς κι άλλους πόρους και τους διαύλους μεταφοράς τους. Οι ΗΠΑ, μπροστά πάντα στη στήριξη του κράτους - χωροφύλακά τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, του Ισραήλ, ξεδιάντροπα έσπευσαν διά στόματος του νέου ΥΠΕΞ -ο οποίος φέρει και "τίτλο τιμής" από τη θητεία του στο τιμόνι της CIΑ- να στηρίξουν τις δολοφονίες και τους τραυματισμούς, επικαλούμενοι, μάλιστα, το "δικαίωμα στην αυτοάμυνα"!

Καταγγέλλουμε τις εγκληματικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που από τη μια μοιράζει λόγια συμπάθειας για τον παλαιστινιακό λαό και την ίδια στιγμή "ξεπλένει" τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, αναβαθμίζοντας διαρκώς την πολιτική - οικονομική - στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας -Ισραήλ, που είναι ένας ακόμα μοχλός της ισραηλινής επιθετικότητας ενάντια στους Παλαιστίνιους. 

Καταδικάζουμε την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης και απαιτούμε να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής, του Δεκέμβρη 2015 και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Καμία ανοχή στην προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να παρουσιαστεί ως μη συμμετέχουσα στις επικίνδυνες αυτές εξελίξεις, την ώρα που στο όνομα της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" εμπλέκει ολοένα πιο βαθιά τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών, αξιοποιώντας τη βάση της Σούδας και όλο το πλέγμα βάσεων και στρατηγείων στη χώρα μας για μια σειρά από πολεμικές επιχειρήσεις και επεμβάσεις.

  • Να πέσει στο κενό η προσπάθεια των κυβερνητικών επιτελείων να παρουσιαστεί η ΕΕ ως θεματοφύλακας της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή.
  • Με τη σημερινή μας κινητοποίηση, καταδικάζουμε την πράξη αναγνώρισης -από τις ΗΠΑ- της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, τις τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία, το διαρκές αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού, διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Απαιτούμε:

  • Να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.
  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ.
  • Το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των Υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.
  • Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
- ΠΑΜΕ (ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ)
-  ΕΕΔΥΕ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ)
- ΟΓΕ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)
- ΕΕΔΔΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ)
- ΣΕΑΑΝ (ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ)».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.