Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Τραγωδία Κουβάνα: 108 νεκροί. Μόλις 2 οι επιζώντες από τη συντριβή αεροσκάφους

ΚΟΥΒΑ
Μόλις δυο οι επιζώντες της χθεσινής συντριβής αεροσκάφους με 110 επιβαίνοντες
Σάββατο 19/05/2018 - 08:02 - Ενημέρωση: Σάββατο 19/05/2018 - 08:03
Υπέκυψε στα τραύματά της, η μια από τις 3 γυναίκες, που επέζησαν και διακομίστηκαν σε κρίσιμη κατάσταση σε κλινική της Αβάνα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Κούβας, επικαλούμενη το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, μετά τη συντριβή την Παρασκευή, του αεροσκάφους Boeing 737-200, λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της πρωτεύουσας της χώρας και ενώ εκτελούσε εσωτερική πτήση στην Κούβα, από την Αβάνα στο Ολγκίν, με 104 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ, αποτέλεσμα της συντριβής είναι να έχουν σκοτωθεί σχεδόν όλοι οι επιβαίνοντες.
«Έγινε ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα. Τα νέα δεν είναι ενθαρρυντικά, φαίνεται ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ υψηλός», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, που μετέβη πολύ γρήγορα στον τόπο του δυστυχήματος.
Το Μπόινγκ εκτελούσε την πτήση DMJ972 του κρατικού αερομεταφορέα Cubana de Aviación, με προορισμό την Ολγκίν, 670 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας.

Τα μέλη του πληρώματος, ο κυβερνήτης, ο συγκυβερνήτης, ένας τεχνικός και τρεις αεροσυνοδοί, ήταν από το Μεξικό, καθώς η Κουμπάνα ενοικίαζε το αεροπλάνο από τη μεξικανική αεροπορική εταιρεία Global Air (γνωστή και ως Damojh Aerolíneas).

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει αν υπήρχαν ξένοι ανάμεσα στους επιβάτες, ωστόσο ορισμένα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στην πλειοψηφία τους, οι επιβάτες ήταν Κουβανοί, αλλά υπήρχαν ανάμεσά τους πέντε ξένοι.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι δύο από τους επιβάτες ήταν πολίτες της χώρας και ότι σκοτώθηκαν.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των 110 επιβαινόντων και η διευκρίνιση για την εθνικότητα των μελών του πληρώματος του Μπόινγκ δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη μεξικανική ιδιοκτήτρια εταιρεία με ανακοίνωσή της.
Το αεροσκάφος συνετρίβη σε χωράφι όπου καλλιεργούνται γλυκοπατάτες αφού πέρασε από δασώδη έκταση κοντά στο αεροδρόμιο, μόλις 200 μέτρα από κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος μετέδωσε πως το Μπόινγκ καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.
Ο πρόεδρος της Κούβας δήλωσε ότι το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του, παρά το δυστύχημα.
Τα συλλυπητήριά τους για το δυστύχημα εξέφρασαν στην Κούβα οι κυβερνήσεις του Μεξικού, της Βενεζουέλας, της Ρωσίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν κουβανικά ΜΜΕ.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Sputnik)
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.