Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Ισραήλ - Συρία: Οι «Φρουροί της Επανάστασης» και το ιμπεριαλιστικό «κουβάρι» της Μέσης Ανατολής

Από την πυραυλική επίθεση
Βλέπε και:
ΚΚΕ: Αποχώρηση ΗΠΑ από τη συμφωνία με Ιράν, η στήριξη ΝΑΤΟ-ΕΕ, η σχέση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Ισραήλ και η θέση του λαού

*

Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης μετά τις νέες επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία
Πέμπτη 10/05/2018 - 08:56 - Ενημέρωση: Πέμπτη 10/05/2018 - 12:08
Σε μία σαφή ένδειξη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, το Ισραήλ εξαπέλυσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης την σφοδρότερη -μέχρι σήμερα- επίθεσή του εναντίον της Συρίας, ένα γεγονός που υπογραμμίζει τον κίνδυνο γενίκευσης της σύγκρουσης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, που είναι μπλεγμένη στο «κουβάρι» γενικότερων ιμπεριαλιστών σχεδιασμών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, το Ισραήλ εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον δεκάδων στόχων στη Συρία, μετά από μια ομοβροντία ρουκετών εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών βάσεων στο κατεχόμενο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή επλήγησαν πέντε συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας, οι οποίες άνοιξαν πυρ εναντίον αεροσκαφών της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ταξίαρχος Τζόναθαν Κόρνικους, δήλωσε ότι το Ισραήλ ενημέρωσε τη Ρωσία πριν εξαπολύσει τα πλήγματα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Ο Κόρνικους κατηγόρησε τον επικεφαλής των δυνάμεων των Ιρανών «Φρουρών της Επανάστασης» που πολεμούν στη Συρία, στρατηγό Κασέμ Σολεϊμανί, ότι ενορχήστρωσε την επίθεση.

Όπως υποστηρίζει το ισραηλινό επιτελείο, ιρανικές δυνάμεις στη Συρία εκτόξευσαν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη περίπου 20 ρουκέτες εναντίον θέσεων των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στο κατεχόμενο από το Ισραήλ τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν.
Οι ισραηλινοί ισχυρισμοί κλιμακώνουν την ένταση ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και την Τεχεράνη, μετά τις πολλές επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον ιρανικών θέσεων στη Συρία και στο πλαίσιο της γενικότερης αβεβαιότητας που υπάρχει μετά την απόφαση των ΗΠΑ για αποχώρηση από τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
902, Πηγή: Associated Press 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.