Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΠΑΜΕ στο δικό μας δρόμο − ΚΚΕ: Οι φίλοι των εργαζομένων

«Δύο δρόμους για την επόμενη μέρα» ανακαλύπτει η κυβερνητική προπαγάνδα και προσπαθεί να σκάψει λίγο πιο βαθιά τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές απέναντι στη ΝΔ.
Τα επιτελεία της αντιπαραθέτουν
  • το «καθαρό κυβερνητικό σχέδιο για την έξοδο» στο «κρυφό μνημόνιο Μητσοτάκη» και
  • την «ανάπτυξη με αναδιανομή, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και στήριξη της εργασίας» στα «αφορολόγητα κέρδη για τους ισχυρούς, κατεδάφιση της δημόσιας Υγείας, ελαστική απασχόληση», τα οποία καταλογίζουν στη ΝΔ.

ΚΚΕ
Να βάλουν πλάτη σε μια βάρβαρη πολιτική θέλουν από τους εργαζόμενους οι Τσίπρας - Μητσοτάκης
Τρίτη 29/05/2018 - 17:17 - Ενημέρωση: Τρίτη 29/05/2018 - 21:05
Σε σχόλιο για την παρουσία των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η προσπάθεια των Τσίπρα - Μητσοτάκη να το παίξουν "φίλοι των εργαζομένων" και μάλιστα στη συνέλευση του ΣΕΒ, παραμονές της πανεργατικής απεργίας, πέρα από αστεία, έχει κι ένα βαθύτερο στόχο: Να πείσει τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη σε μια βάρβαρη πολιτική στην οποία και οι δύο έχουν δεσμευτεί, με αντάλλαγμα κάποια ψίχουλα από το φαγοπότι της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Οι υποσχέσεις τους είτε για δήθεν επαναδιαπραγμάτευση των προνομοθετημένων μέτρων είτε για κάποια αύξηση του κατώτατου μισθού είναι απλά και μόνο στάχτη στα μάτια των εργαζομένων για να κρύψουν τις πραγματικές τους δεσμεύσεις ενώπιον των βιομηχάνων».
902

Παρά τη «φιλότιμη» προσπάθεια, δεν κρύβεται με τίποτα ότι τα «δύο σχέδια» είναι... το εξής ένα,
  • αυτό που υπαγορεύει το κεφάλαιο και αφορά την ανάκαμψη των κερδών του.
Για παράδειγμα,
  • οι υποσχέσεις για αφορολόγητα κέρδη,
  • παραπέρα μείωση της φορολογίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως και
  • μια σειρά άλλα προνόμια που διαφημίζει η ΝΔ, ζητώντας από το κεφάλαιο να την προτιμήσει στον ανταγωνισμό της με τον ΣΥΡΙΖΑ,
  • περιέχονται ατόφια σχεδόν στο «αναπτυξιακό σχέδιο» που παρουσίασε προ ημερών η κυβέρνηση, αλλά και χτες ξανά ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΓΣ του ΣΕΒ.
Με τίποτα δεν κουκουλώνεται επίσης ότι η γενίκευση της ευελιξίας και η παραπέρα συρρίκνωση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, που
  • προβάλλει η ΝΔ ως προϋπόθεση για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων,
  • γίνονται ήδη πράξη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εδώ και τρία χρόνια, με αντεργατικούς νόμους βγαλμένους από τα πιο τρελά όνειρα της εργοδοσίας, κλέβοντας την μπουκιά από το στόμα της ΝΔ.
Ορισμένα παραδείγματα:
  • Η κυβέρνηση «κωδικοποιεί» - μονιμοποιεί, αλλά και επεκτείνει το αντεργατικό πλαίσιο για την ένταση της εκμετάλλευσης, με μέτρα όπως η απελευθέρωση των απολύσεων, το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας κ.ά.
  • Παρουσιάζει ως «επιστροφή στην κανονικότητα» και «στήριξη της εργασίας» την παραπέρα γενίκευση των «ελαστικών εργασιακών σχέσεων», που επί των ημερών της έφτασαν να καλύπτουν 6 στις 10 νέες θέσεις εργασίας.
  • Διατηρεί το άθλιο καθεστώς υπονόμευσης των Συλλογικών Συμβάσεων, αρνούμενη ακόμα και να συζητήσει στη Βουλή την πρόταση νόμου άνω των 500 συνδικάτων για την επαναφορά τους, ενώ διατηρεί και το αίσχος του υποκατώτατου μισθού.
  • Το ίδιο προκλητική είναι όμως και η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει τα λεγόμενα αντισταθμιστικά μέτρα ως στοιχείο της «κοινωνικής της πολιτικής» και ως «αντίπαλο δέος» τάχα στις δεσμεύσεις που επιβάλλει η υλοποίηση των μνημονίων.
Τα μέτρα αυτά παρουσιάζονται ως «λύση» και «ανακούφιση» στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, αλλά μόνο τέτοια δεν είναι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι μηχανισμοί για τη «διαχείριση» της ανεργίας:
  • Από τη μια, η κυβέρνηση δεν αφήνει πέτρα πάνω στην πέτρα για τα δικαιώματα των ανέργων (9 στους 10 δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας), συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων και,
  • Από την άλλη, διαμορφώνει ένα πλέγμα προγραμμάτων, εργασιακής περιπλάνησης και ευελιξίας, μοχλό για το παραπέρα τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων, που ταιριάζει κουτί στα σχέδια της εργοδοσίας.
Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καυγαδίζουν και για το ποιος πρωτοεμπνεύστηκε και νομοθέτησε προγράμματα ανακύκλωσης και διαμοιρασμού της φτώχειας, όπως για παράδειγμα το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», που μόνο ελληνική πατέντα δεν είναι.
Κι εκεί, όπως και παντού, ο δρόμος που υπερασπίζονται και υποδεικνύουν στο λαό κυβέρνηση, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, είναι κοινός:
  • Είναι ο δρόμος των κερδών και των προνομίων για το κεφάλαιο,
  • Της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής, των πολέμων και της εξαπάτησης για τους λαούς.
Απέναντι σ' αυτόν το σάπιο κόσμο τους, ο κόσμος που παράγει και δικαιούται όλο τον πλούτο, διαδηλώνει στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
  • για ανάκτηση απωλειών,
  • κατάργηση των αντεργατικών νόμων,
  • αυξήσεις σε μισθούς,
  • συντάξεις, κοινωνικές παροχές,
  • για Συλλογικές Συμβάσεις και δουλειά με δικαιώματα,
  • με σημαία τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Ο δικός τους δρόμος είναι άλλος, σε σύγκρουση με αυτόν του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.