Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΚΚΕ: Αποχώρηση ΗΠΑ από τη συμφωνία με Ιράν, η στήριξη ΝΑΤΟ-ΕΕ, η σχέση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Ισραήλ και η θέση του λαού

ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Τετάρτη 09/05/2018 - 15:09 - Ενημέρωση: Τετάρτη 09/05/2018 - 15:10
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν [βλέπε πιο κάτω] σημειώνονται τα εξής:
«Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Διεθνή Συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που υπεγράφη το 2015, αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, που συνδυάζεται με ένταση των απειλών και νέες απαράδεκτες κυρώσεις κατά του ιρανικού λαού, στο πλαίσιο της γενικότερης όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Η μεθοδευμένη αυτή κίνηση των ΗΠΑ πραγματοποιείται λίγο πριν τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, λίγο μετά την πρόσφατη πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας -με την στήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ- κατά της Συρίας και ενώ εκδηλώνονται πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ σε συριακό έδαφος και διαδοχικές απειλές κατά του Ιράν.
Η τακτική της Γαλλίας και άλλων κρατών μελών της ΕΕ -που βάζουν τους δικούς τους όρους απέναντι στο Ιράν- και η σχετική διαφοροποίηση από την αμερικανική στάση καθορίζεται από τα ιδιαίτερα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους στην περιοχή και δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα.
Ο ρόλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην προώθηση των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών σχεδίων και η ενίσχυση των πολιτικο-στρατιωτικών σχέσεων με το Ισραήλ, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, είναι επικίνδυνος και εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας μας σε μεγάλες περιπέτειες.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, να δώσουν το δικό τους αγωνιστικό "παρών" στις εξελίξεις, να κλιμακώσουν την πάλη τους κατά των πολέμων και επεμβάσεων, να απαιτήσουν μαζικά τον απεγκλωβισμό της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».
902
*
ΗΠΑ
Η Ουάσιγκτον αποχωρεί από την πυρηνική συμφωνία και επαναφέρει τις κυρώσεις κατά του Ιράν - Παράνομη χαρακτηρίζει την απόφαση η Τεχεράνη
Πηγή: Associated Press
Τρίτη 08/05/2018 - 21:53
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης και την εκ νέου επιβολή των κυρώσεων ενάντια στο Ιράν.
«Ανακοινώνω σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν», δήλωσε ο Τραμπ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.
«Σε λίγα λεπτά, θα υπογράψω ένα προεδρικό υπόμνημα για την έναρξη της επαναφοράς των κυρώσεων των ΗΠΑ ενάντια στο ιρανικό καθεστώς. Θα επιβάλουμε το ύψιστο επίπεδο οικονομικών κυρώσεων», δήλωσε.
Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος και πρόθυμος να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία με το Ιράν όταν είναι έτοιμο.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τεχεράνης μετέδωσε ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης είναι παράνομη, παράτυπη και υπονομεύει τις διεθνείς συμφωνίες.
«Θαρραλέα» και «σωστή» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου την απόφαση .
Το Ισραήλ «εκτιμά βαθιά» την απόφαση αυτή, πρόσθεσε ο Νετανιάχου. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτήρισε επίσης «συνταγή για την καταστροφή» τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί το 2015 με την Τεχεράνη.
Ο υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν χαιρέτισε επίσης την απόφαση του Τραμπ υποστηρίζοντας ότι «θα γονατίσει το ιρανικό καθεστώς».
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP)
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.