Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΤσΗΠΑς στο Ύψος του Κεφαλαίου: ENTERPRISE GREECE, το αεροπλανοφόρο του ΝΑΤΟ − ΚΚΕ: Κούφια λόγια συμπάθειας, κάλπικες υποσχέσεις

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Μένουν στα νησιά ο αυξημένος ΦΠΑ και οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες
Πέμπτη 03/05/2018 - 22:32 - Ενημέρωση: Πέμπτη 03/05/2018 - 22:42
Εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει στα νησιά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, διατήρηση του αυξημένου ΦΠΑ στους νησιώτες και παραμονή των αντιλαϊκών μέτρων μετά το 3ο μνημόνιο ήταν τα όσα διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την αστυνομοκρατούμενη Μυτιλήνη, όπου έγινε «δεκτός» με δυναμική κινητοποίηση από εργαζόμενους, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ
Κούφια λόγια συμπάθειας, κάλπικες υποσχέσεις και η γνωστή καπηλεία της ιστορίας του λαϊκού κινήματος
Πέμπτη 03/05/2018 - 22:38 - Ενημέρωση: Πέμπτη 03/05/2018 - 22:39
Σε σχόλιό του για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Λέσβο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Εν μέσω γενικευμένης λαϊκής κατακραυγής, αλλά και έντονης αστυνομοκρατίας ο κ. Τσίπρας προσπάθησε με κούφια λόγια συμπάθειας, κάλπικες υποσχέσεις και τη γνωστή καπηλεία του στην ιστορία του λαϊκού κινήματος να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες του για τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός των νησιών, ιδιαίτερα των ακριτικών, όπως η Λέσβος.

Προσπάθησε να συγκαλύψει τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στα νησιά, ως αποτέλεσμα των πολέμων, που μετέχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και της απάνθρωπης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, που στήριξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τη θεωρεί δεδομένη.

Προσπάθησε, μέσω υποσχέσεων για επενδύσεις και αναπτυξιακά προγράμματα, να κρύψει την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, με νέα μέτρα, όπως η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Προσπάθησε, τέλος, να κρύψει τις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, μέρος των οποίων αποτελεί η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας.

Ο λαός της Λέσβου και των άλλων νησιών του Β. Αιγαίου χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη τόσο στα ψέματα της κυβέρνησης όσο και στα διάφορα φασιστικά μορφώματα που παίζουν το ίδιο παιχνίδι του αποπροσανατολισμού και της συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων, στοχοποιώντας ανθρώπους απελπισμένους και ξεριζωμένους. 

Να δώσει απάντηση στο θράσος του να επικαλείται το ΕΑΜ, ο πρωθυπουργός που κουβάλησε το πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Να δυναμώσει τον αγώνα του για τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής».
902

Εμφανώς ενοχλημένος από την αγωνιστική υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι όσοι διαμαρτύρονταν για την κυβερνητική πολιτική επέλεξαν το δρόμο της φυγής από το διάλογο διότι δεν έχουν «προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες», εννοώντας προτάσεις στο πλαίσιο της ρεαλιστικής πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου που διαχειρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Επανέλαβε τα περί «καθαρής εξόδου» από το 3ο μνημόνιο, προσθέτοντας ότι «δεν είναι η ώρα να εφησυχάζουμε» ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνησή του υλοποιεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις «σφίγγοντας τα δόντια» για «να πιάσουμε τους στόχους και να βγούμε καθαρά χωρίς νέες δεσμεύσεις», όταν ήδη έχουν προνομοθετηθεί μέτρα σε βάρος μισθών και συντάξεων και έχει συμφωνήσει σε «ματωμένα» πλεονάσματα έως το 2060!
Για το Προσφυγικό δικαιολόγησε τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που έχει εγκλωβίσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά, λέγοντας ότι «αν δεν υπήρχε, η κατάσταση θα ήταν τρισχειρότερη» και παραδέχθηκε πως και τώρα «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και για τους μετανάστες και για τους κατοίκους της Λέσβου». Ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία θα εφαρμοσθεί λέγοντας «σε αυτό το πλαίσιο να συνεργαστούμε» και σαν μέτρα ανακούφισης εμφάνισε την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στη Μόρια και αποζημιώσεις στους κατοίκους της Μόριας και του χωριού Χαλκειός της Χίου.
Για μία ακόμα φορά ο πρωθυπουργός είχε το θράσος να επικαλεστεί το ΕΑΜ, όταν η κυβέρνησή του κάλεσε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και ο ίδιος, όπως έπραξε και από τη Μυτιλήνη, αποφεύγει κάθε αναφορά στους κινδύνους που εγκυμονούν για τη χώρα και το λαό τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στα οποία συμμετέχει ενεργά η κυβέρνησή του. Είναι χαρακτηρισμό, επίσης, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε τίποτα για την τουρκική προκλητικότητα, ακολουθώντας την τακτική του εφησυχασμού του λαού. 
Για τον ΦΠΑ απέκλεισε την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή στα νησιά και μίλησε για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου για τη μετακίνηση των νησιωτών και τη μεταφορά εμπορευμάτων και καυσίμων, μέτρο που επί της ουσίας είναι κρατική επιδότηση των ακτοοπλόων εφοπλιστών.
Εμμέσως πλην σαφώς αναφέρθηκε στη ΝΔ, λέγοντας ότι «εμείς σύμμαχο δεν θελήσαμε ποτέ τους ολιγάρχες» και «διαπλεκόμενους επιχειρηματίες».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.