Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Θανάσης Παφίλης: Ο ελληνικός λαός πρέπει να σταματήσει την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ― Oi πηγές ενέργειας, η επέκταση του ΝΑΤΟ, το διεθνές δίκαιο των ΗΠΑ και ΕΕ, το πραξικόπημα του 2014, οι φασιστικές ομάδες του ουκρανικού στρατού, η ελληνική εμπλοκή των αμερικανονατοϊκών βάσεων, η «ανεπίλυτη σύγκρουση» του Κυπριακού, η ενεργειακή φτώχεια του λαού (VIDEO)


ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ

Ο ελληνικός λαός πρέπει να σταματήσει την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Ο Ουκρανικός λαός έχει γίνει σάκος του μποξ ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσία που ανταγωνίζονται εδώ και χρόνια για τις πηγές ενέργειας, τους δρόμους μεταφοράς και το μοίρασμα των αγορών, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ 1, το πρωί της Τετάρτης 9 Μάρτη. 

Είναι ένας ιμπεριαλιστικός πόλεμος και το ΚΚΕ δεν τάσσεται ούτε με τη Ρωσία, ούτε με τις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, είναι όλοι τους, ιμπεριαλιστές, όπως σημείωσε.

Η κατάσταση είχε οξυνθεί χρόνια πριν, υπενθύμισε ο Θ. Παφίλης, αναφέροντας ότι το ΝΑΤΟ παρότι είχε υποσχεθεί πως δεν θα επεκταθεί στην Αν. Ευρώπη, τελικά επεκτάθηκε προκειμένου να περικυκλώσει τη Ρωσία, η οποία αντέδρασε τώρα με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο. 

Κατήγγειλε την υποκρισία των  ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ  που τώρα κόπτονται για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τη Ρωσία, όταν οι ίδιοι έχουν κάνει στρατιωτικές επεμβάσεις στη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ ενώ στην Ουκρανία συμμετείχαν στο πραξικόπημα του 2014 στηρίζοντας μάλιστα φασιστικές ομάδες (ΑΖΟΦ), βάζοντας μέχρι και στελέχη τους στην κυβέρνηση ενώ μετά εκπαίδευαν το στρατό της Ουκρανίας. 

Επισήμανε ακόμα ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα συμφέρον από την εμπλοκή της Ελλάδας, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο αλλά και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στα οποία συμμετέχουν εδώ και χρόνια εδώ και χρόνια όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που επέκτεινε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι ένα σοβαρό στρατιωτικό κέντρο για τις αμερικανονατοϊκές δυνάμεις, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά του πολέμου, σημείωσε.

Το επιχείρημα πως η συμμετοχή της Ελλάδας γίνεται για να πάρουμε βοήθεια και να μας προστατεύσουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από την Τουρκία, έχει καταρρεύσει από την ίδια την πραγματικότητα, συμπλήρωσε ο Θ. Παφίλης σημειώνοντας πως το ΝΑΤΟ θέλει ενωμένη τη Νοτιοανατολική του πτέρυγα και δεν γνωρίζει σύνορα.

Όσον αφορά την ΕΕ,  επικαλέστηκε την τελευταία έκθεση της ΕΕ για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, όπου το Κυπριακό αναφέρεται ως «ανεπίλυτη σύγκρουση» των δύο πλευρών και όχι τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αντίθετα πληρώνει πανάκριβα τους εξοπλισμούς αλλά και την ακρίβεια στις τιμές της ενέργειας σημείωσε και κατέληξε λέγοντας πως «οι λαοί πρέπει να παλέψουν μαζί για να σταματήσουν τον πόλεμο και να καταδικάσουν αυτούς που φέρνουν τον πόλεμο, τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που για τα κέρδη τους θυσιάζουν εκατομμύρια ζωές και σπέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά». 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.