Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Αντιπολεμική κινητοποίηση και συναυλία στο Σύνταγμα - Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη: Είμαστε με το Δίκαιο και υπάρχει μόνο μια θέση που δεν θα προδώσει ποτέ κανέναν άνθρωπο: «Η θέση με τον άνθρωπο» ― Με στίχους, νότες και συνθήματα φοιτητές, μαθητές και καλλιτέχνες διαδήλωσαν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν (8 VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Διαδήλωσαν και τραγούδησαν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας

Δευτέρα 14/03/2022 - 15:55

Με στίχους, νότες, αλλά και συνθήματα, φοιτητές, μαθητές και καλλιτέχνες διαδήλωσαν στο Σύνταγμα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν.

Είπαν ένα μεγάλο όχι στον πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας μας, δήλωσαν πως γυρνούν την πλάτη σε ψευτοδιλήμματα για το ποιον ιμπεριαλιστή να στηρίξουν, έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης σε κάθε λαό που ματώνει.

Στη συναυλία συμμετείχαν η ορχήστρα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και τραγούδησαν (με σειρά εμφάνισης) οι: Θοδωρής Καρέλας, Απόστολος Ρίζος, Παντελής Κυραμαργιός, Βάιος Πράπας, Προδρόμου Βασίλης, Πολυξένη Καράκογλου, Βασίλης Γισδάκης, Βιολέτα Ίκαρη, Νατάσσα Μποφίλιου, Altera Vita, Ποτ Πουρί, Demon-fox, Raibo, Σφάλμα.

Ακόμα τα μαθητικά συγκροτήματα Peace to dawn και Traitors Band.

«Είμαστε με το Δίκαιο και υπάρχει μόνο μια θέση που δεν θα προδώσει ποτέ κανέναν άνθρωπο: "Η θέση με τον άνθρωπο"», ανέφερε η Νατάσσα Μποφίλιου μόλις ανέβηκε στη σκηνή.









Εκ μέρους του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου ο γενικός γραμματέας Κ. Σταυρόπουλος σημείωσε πως η κινητοποίηση - συναυλία που διοργάνωσαν φοιτητές και μαθητές εκφράζει το αίσθημα που έχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ότι αυτός ο πόλεμος δεν γίνεται σε καμία περίπτωση ούτε για τη δημοκρατία, ούτε για την ειρήνη, αλλά είναι ένας πόλεμος για το μοίρασμα των αγορών και καταδικάζεται σαν τέτοιος από το σύνολο των απλών ανθρώπων. «Και εμείς τασσόμαστε με αυτούς και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη συναυλία αλλά και όλος αυτός ο κόσμος που παρακολουθεί τη δράση του σωματείου μας και υπογράφει το ψήφισμα που διακινούμε αυτές τις μέρες», τόνισε συμπληρώνοντας πως αντίστοιχες κινήσεις υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

Επεσήμανε πως «αυτή είναι μία μάχη, το δίλημμα είναι πολιτισμός ή βαρβαρότητα και η θέση των λαών και των καλλιτεχνών πρέπει να είναι με τον πολιτισμό ενάντια στη βαρβαρότητα».

Επίσης διαβάστηκαν τα ποιήματα «Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου» του Μπ. Μπρεχτ και το «Οδοιπορώ για την ειρήνη» του Γ. Ρίτσου.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Νίκος Χαρίσης, από το Φοιτητικό Σύλλογο Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών, η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και ο Ανδρέας Καργόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Η Στ. Βαλαβάνη, δήλωσε πως οι γονείς είναι «περήφανοι που για άλλη μια φορά τα παιδιά μας, οι μαθητές και οι φοιτητές, παίρνουν πρωτοβουλίες όλες αυτές τις μέρες, καταδικάζουν το πόλεμο στην Ουκρανία, δείχνουν στην πράξη την εναντίωσή τους στον πόλεμο όπως και με την σημερινή πρωτοβουλία αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα σε όλη τη χώρα». «Τα παιδιά μας για άλλη μια φορά, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, μας δείχνουν το δρόμο της αλληλεγγύης, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο» σημείωσε εκφράζοντας την αλληλεγγύη της Ομοσπονδίας στον λαό της Ουκρανίας, της Ρωσίας και των υπόλοιπων χωρών.

*

Ο Α. Καργόπουλος επεσήμανε πως «το μυαλό μας βρίσκεται κυρίως στους χιλιάδες μαθητές στην Ουκρανία που, αντί να είναι στα σχολεία τους, είναι στα καραβάνια προσφύγων, στα υπόγεια, ανησυχούν καθημερινά αν θα επιβιώσουν». Τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί ανοίγουν την αγκαλιά στους πρόσφυγες από την Ουκρανία στα σχολεία όπως έκαναν και στα παιδιά από άλλες χώρες από όλο τον κόσμο που ο ιμπεριαλισμός βομβαρδίζει υπογραμμίζοντας πως σε κάθε πόλεμο ηττημένοι είναι οι λαοί.

*

Ο Ν. Χαρίσης σημείωσε πως «από την πρώτη μέρα οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μαθητές, συνολικά η νεολαία δεν μείναμε αδιάφοροι σε αυτή την πολεμική εξέλιξη. Οργανώσαμε δράσεις σε όλα τα πανεπιστήμια της Αθήνας. Άλλωστε βρισκόμαστε εδώ, οι φοιτητές, παίρνοντας την σκυτάλη από το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργανώσαμε την 1η Μάρτη, βροντοφωνάζοντας όχι στον πόλεμο, καλώντας να δυναμώσει ο αγώνας για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς». «Δεν ξεχνάμε τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία που τότε ΝΑΤΟ και ΕΕ αξιοποίησαν τα ίδια προσχήματα με τα σημερινά της Ρωσίας για το αιματοκύλισμα ενός λαού και τον κατακερματισμό της. Δεν ξεχνάμε τους πολέμους και τις επεμβάσεις στο Ιράκ, στη Συρία, την συνεχιζόμενη Ισραηλινή κατοχή που υφίσταται ο Παλαιστινιακός λαός.

Δε θα ξεχάσουμε τους δύο συμφοιτητές που ακόμα σέρνονται στα δικαστήρια επειδή συμμετείχαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο ενάντια στον πόλεμο στη Συρία το 2018 και η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τους έριχνε χημικά και τους ξυλοφόρτωνε! Το εργατικό κίνημα, το φοιτητικό κίνημα βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα ενάντια στον πόλεμο και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά παζάρια που μόνοι χαμένοι είναι οι λαοί των χωρών για τα συμφέροντα των λίγων. Δεν μπλέκουμε στα διλήμματα αυτών που μας ωθούν στον πόλεμο, δεν διαλέγουμε ληστή, είμαστε σαφείς και είμαστε με τους λαούς των χωρών» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία ως το Σύνταγμα, μετά από κάλεσμα Φοιτητικών Συλλόγων και της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.

«Δεν φτάνει να αγαπάμε την ειρήνη και τον άνθρωπο, πρέπει να αγωνιζόμαστε γι' αυτόν» το αντιπολεμικό μήνυμα, με τα λόγια του Γ. Ρίτσου, που στάλθηκε από τη συναυλία.

«Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί» έγραφε το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, ενώ των Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας τόνιζε: «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας».

902

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κινητοποίηση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας

Παράλληλα απαίτησαν να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές και να μη χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Επίσης, φώναξαν δυνατά: «Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές». Απαίτησαν την επιστροφή όλων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό, να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.