Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Αρχάγγελοι και περιστέρια της ειρήνης από την ίδια μήτρα: «Όταν ήμουν εγώ στη θέση σας, είχα προτείνει να βομβαρδίσουμε το Βελιγράδι. Εγώ πρότεινα να πάνε εκεί Αμερικανοί πιλότοι και να καταστρέψουν όλες τις γέφυρες στον ποταμό Ντρίνα» (Ο Τζο Μπάιντεν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου των ΗΠΑ το 1998 - VIDEO)

Από την ίδια μήτρα

Μετά την κατονομασία του Πούτιν από τον Μπάιντεν σαν «δολοφόνο» κι «εγκληματία πολέμου», η Ρωσική πλευρά διακινεί υλικά από παρέμβαση του -τότε- Γερουσιαστή του Ντελαγουέρ Τζο Μπάιντεν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου των ΗΠΑ το 1998, ένα χρόνο περίπου πριν το βομβαρδισμό του Βελιγραδίου από τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς, όπου ψέγοντας τα στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για καθυστέρηση, λέει:

«Όταν ήμουν εγώ στη θέση σας, είχα προτείνει να βομβαρδίσουμε το Βελιγράδι. Εγώ πρότεινα να πάνε εκεί Αμερικανοί πιλότοι και να καταστρέψουν όλες τις γέφυρες στον ποταμό Ντρίνα. Εγώ πρότεινα να δεσμεύσουμε όλα τα αποθέματα πετρελαίου του...». (Video κάτω)

Από την... γλαφυρή περιγραφή του σχεδίου που τελικά ακολουθήθηκε μερικούς μήνες αργότερα από την κυβέρνηση Κλίντον, όπως κι από τα πρόσφατα γεγονότα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, τα προσχήματα περί διεθνούς δικαίου και προστασίας της ασφάλειας, ένα πράγμα αποδεικνύεται: Ρώσοι «ολιγάρχες», Αμερικάνοι κι Ευρωπαίοι καπιταλιστές είναι παιδιά της ίδιας επικίνδυνης μήτρας, που ξερνά εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους για τους λαούς.

Τέτοιοι είναι κι όσοι στην Ελλάδα αναμασούν τα προσχήματα - η Κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα - για να μετατρέψουν το λαό μας σε «θύτη» και «θύμα» στο σφαγείο της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής, βάζοντάς τον να επιλέξει ποιες βόμβες είναι πιο «απελευθερωτικές» και «δημοκρατικές», οι Ρώσικες ή οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές...

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.