Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Ουκρανία: Μισθοφόροι και φασίστες «εθελοντές» με τις... διαθήκες τους έτοιμες! ― 8 Μάρτη: Το ΝΑΤΟ κατέβασε την ανάρτηση που εικονίζει γυναίκα με το ναζιστικό σύμβολο του «Μαύρου ήλιου» ― Η Μόσχα κατηγορεί τους Ουκρανούς ότι έπληξαν τις γραμμές ηλεκτροδότησης του Τσερνόμπιλ

Η αφίσα της ουκρανικής πρεσβείας

*

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Κλιμακώνεται η πολεμική ιμπεριαλιστική σύγκρουση. Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης, 24/2/2022, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία άσχετα με τα προσχήματα, τις αιτιάσεις και την ρητορική που αναπτύσσεται από την κάθε πλευρά, είναι μέρος της μεγάλης εικόνας μιας πολύ ευρύτερης ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης. 

*

Μισθοφόροι και φασιστικές ομάδες στέλνονται στην Ουκρανία...

Συμβουλεύονται να κάνουν διαθήκες εκ των προτέρων!

Τετάρτη 09/03/2022 - 21:11

Μισθοφόροι και διάφορες φασιστικές ομάδες, σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες, έχουν σταλεί και ετοιμάζονται να σταλούν στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναμένονται περίπου 16.000 «εθελοντές», ορισμένοι από τους οποίους έχουν ήδη περάσει τα σύνορα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε απευθύνει δημόσια πρόσκληση για τη δημιουργία «Λεγεώνας Διεθνούς Άμυνας» με την εισαγωγή ενός καθεστώτος χωρίς βίζα για τους αλλοδαπούς που επιθυμούν να πολεμήσουν στο πλευρό της Ουκρανίας. 

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες, με ανάρτησή της στο λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook η ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα αναζητούσε μισθοφόρους-«εθελοντές» για να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Όπως αναφέρει, αναζητά «ξένους πολίτες που θέλουν να ενταχθούν στη Διεθνή Αμυντική Λεγεώνα της Ουκρανίας».

Αναφέρει ακόμα ότι οι μισθοφόροι μπορούν «να βρουν τις απαραίτητες επαφές ξένων αποστολών της Ουκρανίας σε όλες τις χώρες όπου σχηματίζονται ξένες εθελοντικές μονάδες» και ότι «στους εθελοντές της Λεγεώνας των Ξένων παρέχεται πλήρης υποστήριξη και δεν χρειάζονται βίζα για να έρθουν στην Ουκρανία».

Λευκορώσος «εθελοντής» στην Ουκρανία (Πηγή: Associated Press)

Μισθοφόροι... «εθελοντές»

Από την πλευρά της Ρωσίας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, ανέφερε ότι αμερικανικές στρατιωτικές υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει εκστρατεία στρατολόγησης μισθοφόρων που αργότερα θα σταλούν στην Ουκρανία.

Όπως δήλωσε ο Κονασένκοφ, αρχικά προσλαμβάνονται από αμερικανικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, δηλαδή μισθοφορικών στρατών, όπως η «Academi», η οποία σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Spiegel» έχει αδειοδότηση από τη CIA μέχρι και για εκτελέσεις στρατιωτικών αντιπάλων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου «ren.tv», η Πολωνία αποτελεί το σημείο από το οποίο οι μισθοφόροι «εθελοντές» εισέρχονται στο ουκρανικό έδαφος.

Συμβουλεύονται να κάνουν διαθήκες εκ των προτέρων!

Παραστρατιωτική ομάδα που εκπαιδευόταν πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία (Πηγή: Associated Press)

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έλαβε σοβαρά υπόψη το κάλεσμα του Ζελένσκι και έδωσε μερικές συμβουλές σε πολίτες που θέλουν να πολεμήσουν στο πλευρό της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα όσοι μεταβαίνουν σε χώρα της Ανατολικής Ευρώπης (εννοώντας την Ουκρανία) συμβουλεύονται να κάνουν διαθήκες εκ των προτέρων, να αφήσουν δείγματα DNA και ευχές «λόγω της κηδείας».

Εκτιμάται ότι 3.000 Αμερικανοί «εθελοντές» έχουν ζητήσει να μεταβούν στην Ουκρανία, σύμφωνα με το πρακτορείο «Voice of America», πολλοί από τους οποίους είναι «βετεράνοι του Ιράκ» με προϋπηρεσία στο μακέλεμα άλλων λαών.

Επίσης, το ρεπορτάζ του ρωσικού μέσου αναφέρει ότι ήδη Βρετανοί πολίτες πολεμούν στο πλευρό του Κιέβου. Ανάμεσά τους και ο πρώην στρατιωτικός Σον Πίνερ. Ένα ρεπορτάζ του «Sky News» ανέφερε ότι στον Leon Dawson, ο οποίος πήγε στην Ουκρανία, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη στο παρελθόν για τρομοκρατία.

Και φασίστες «εθελοντές»...

Ταυτόχρονα, εκτός από επαγγελματίες μισθοφόρους που στέλνονται ή προετοιμάζονται να σταλούν στην Ουκρανία, υπάρχουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, διάφορες φασιστικές ομάδες ανά την Ευρώπη που έχουν εκπαιδευτεί το προηγούμενο διάστημα και βρίσκονται ήδη ή ετοιμάζονται να μεταβούν στην Ουκρανία.

Χαρακτηριστικό ήταν το βίντεο που «έπαιξε» σε αρκετούς ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς τις προηγούμενες ημέρες με Σουηδό ένστολο και ένοπλο «εθελοντή» που πολεμούσε με την ουκρανική πλευρά. 

Ακόμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «ren.tv» τον Σεπτέμβρη του 2014, δημιουργήθηκε ένας παραστρατιωτικός σχηματισμός σε Ουκρανία, Πολωνία και Λιθουανία.

Η «ειρηνευτική ταξιαρχία» LITPOLUKRBRIG, όπως ονομαζόταν, αποτελούνταν από 3,8 χιλιάδες Πολωνούς στρατιώτες, 350 Λιθουανούς και 560 Ουκρανούς, σύμφωνα με στοιχεία του 2019.

Η ταξιαρχία μπορεί να κινηθεί ανεξάρτητα στο έδαφος τριών χωρών και οι Πολωνοί παραμένουν η κύρια δύναμη κρούσης σε αυτόν τον σχηματισμό.

Επίσης, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, νεοναζιστικές ομάδες προετοιμάζονταν για δράση πολύ πριν από την εισβολή της Ρωσίας.

Επιπλέον, τα ουκρανικά εθνικά τάγματα στελεχώνονταν προηγουμένως από ξένους, με υπηκόους της Σουηδίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Καναδά, της Σλοβενίας και άλλων χωρών.

Φυσικά, η δράση παραστρατιωτικών ομάδων που αποτελούνται από μισθοφόρους και φασίστες δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο.

Στις ΗΠΑ λειτουργούν εδώ και δεκαετίες εταιρείες «παροχής υπηρεσιών» μακελέματος διάφορων λαών ανά την υφήλιο και στις τάξεις τους δρα κάθε καρυδιάς φασιστικό καρύδι...

902

*

Η Μόσχα κατηγορεί τους Ουκρανούς ότι έπληξαν τις γραμμές ηλεκτροδότησης του Τσερνόμπιλ

Πηγή: Associated Press

Τετάρτη 09/03/2022 - 20:42

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό ότι έπληξε τις γραμμές ηλεκτροδότησης και έναν υποσταθμό που τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη προβοκάτσια», μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Interfax.

Από την πλευρά του το ρωσικό πρακτορείο TASS, μεταδίδει ότι Ουκρανοί εθνικιστές προκάλεσαν έκρηξη χτυπώντας το δικτύο ηλεκτρικής ενέργειας του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ, επικαλούμενο δηλώσεις του Ρώσου αναπληρωτής υπουργού Άμυνας Νικολάι Πάνκοφ, προσθέτοντας ότι Ρώσοι ειδικοί άλλαξαν αμέσως σε εφεδρικές γεννήτριες ντίζελ.

Νωρίτερα σήμερα η Ουκρανία προειδοποίησε για τον κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του σταθμού στη διάρκεια εχθροπραξιών μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων.

Ο σταθμός του Τσερνόμπιλ βρίσκεται σε ζώνη αποκλεισμού και περιλαμβάνει ανενεργούς πυρηνικούς αντιδραστήρες και εγκαταστάσεις ραδιενεργών αποβλήτων.

902

*

Όταν το ΝΑΤΟ σου λέει ότι «δεν είναι αυτό που νομίζεις»

Τετάρτη 09/03/2022 - 09:58

Σε ένα από τα πολλά, πανομοιότυπα non paper που κυκλοφορούν σε ελληνικές ιστοσελίδες, σε σχέση με «τα ψέματα που έχουμε πιστέψει για την Ουκρανία» αναφερόταν ότι δεν πρέπει να πολυπιστεύει κανείς ότι υπάρχουν φασιστικές ομάδες στην Ουκρανία, ενώ -για να μην έχει κανείς την απορία από πού προέρχεται το non paper- ο ρόλος του ΝΑΤΟ περιγράφεται σαν μην έχει υπάρξει ποτέ και πουθενά στην Ουκρανία.

Ας δούμε δύο αναρτήσεις στο twitter στις 8 Μαρτίου.

Σε ανάρτηση του ο επίσημος λογαριασμός του ΝΑΤΟ, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (τι ευαισθησία!!!!!), αναφερόταν στις γυναίκες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πώς τα έφερε όμως η ζωή και στην ανάρτηση του το ΝΑΤΟ επέλεξε μια γυναίκα στη στολή της οποίας μαζί με το εθνόσημο της Ουκρανίας, ήταν διακριτό το ναζιστικό σύμβολο του «Μαύρου ήλιου».

Το ΝΑΤΟ κατέβασε την ανάρτηση του μετά από μεγάλες αντιδράσεις χρηστών.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό NEXTA (ειδησεογραφικό πρακτορείο που ειδικεύεται σε θέματα της Ανατολικής Ευρώπης, δεν το λες και «ρωσόφιλο» μέσο....), σήμερα έφτασαν στην Ουκρανία εκτοξευτές χειροβομβίδων NLAW μαζί με εκπαιδευτές από το ΝΑΤΟ!

Στην ανάρτηση του στο twitter το NEXTA αναφέρει ότι «το σύνταγμα Αζοφ ήταν το πρώτο που έμαθε για τα νέα όπλα»!

Το γνωστό για τα φρικιαστικά του εγκλήματα -και τις επιθέσεις και ενάντια σε Έλληνες ομογενείς- φασιστικό σύνταγμα Αζοφ λοιπόν εξοπλίζεται και εκπαιδεύεται από το ΝΑΤΟ!

Αυτά γιατί έχει και το ψέμα τα όρια του!!! 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.